گروه بین‌الملل- قاضی «احمد مکی» وزیر دادگستری مصر اعلام کرد که احتمال دارد در این کشور انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری برگزار شود. به گزارش ایلنا به نقل از بوابه الشروق، مکی تاکید کرد که اگر «محمد مرسی» رییس‌جمهوری مصر احساس کند که در اداره کشور شکست خورده است، دعوت به برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری می‌کند. این در شرایطی است که مجموعه نیروهای انقلابی مصر به مرسی برای پذیرش نقشه راه برای حل بحران سیاسی در این کشور و خروج آن از وضعیت کنونی تا هفته آینده مهلت دادند.

این مجموعه برای خروج کشور از بحران پیشنهاد داده است که ریاست‌جمهوری حکم ابطال تعیین دادستان کل جدید را نقض نکند، دولت کنونی را به علت به دست نیاوردن هیچ‌گونه موفقیتی برکنار کند و نیز برگزاری انتخابات پارلمانی را تا پایان سال جاری میلادی به تاخیر بیندازد.

درگیری موافقان و مخالفان دولت مصر

و کشته و زخمی شدن ده‌ها تن

پس از روزهای آرامش در مصر، بار دیگر ناآرامی به این کشور بازگشت و مخالفان و موافقان جناح حاکم با برگزاری تظاهرات با یکدیگر درگیر شدند و در خشونت‌ها میان مسلمانان و قبطی‌ها نیز ده‌ها تن کشته‌ و زخمی‌ شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، هزاران تن از طرفداران جنبش جوانان ۶ آوریل و دیگر احزاب مخالف دولت مصر با برگزاری تظاهراتی در شهرها و استان‌های مختلف این کشور شعارهایی علیه رییس‌جمهوری مصر و اخوان‌المسلمین سر دادند.

این تظاهرات که در سالروز تاسیس جنبش ۶ آوریل و به درخواست این جنبش در استان‌های قاهره، سوهاج، اسکندریه و چند شهر و استان دیگر مصر برگزار شد با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد و هواداران جناح حاکم نیز با ورود به صحنه با مخالفان به زدوخورد پرداختند.

در شهر قاهره و در مراکز برخی استان‌های مصر طرفداران جنبش ۶ آوریل با سر دادن شعارهایی خواستار کناره‌گیری دولت و جناح حاکم شدند که این امر با واکنش هواداران اخوان المسلمین روبه‌رو شد و دو طرف با یکدیگر درگیر شدند. بنا به گفته این منابع پس از بالا گرفتن درگیری‌های پلیس و نیروهای امنیتی مصر وارد عمل شدند و با پرتاب گاز اشک‌آور و ایجاد موانع سعی در متفرق کردن تظاهرکنندگان کردند.

وزارت کشور مصر نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تظاهرکنندگان سعی در ورود به ساختمان دادگستری مصر و چند مرکز دولتی دیگر داشتند که این امر به دخالت نیروهای ضد شورش انجامید و درگیری‌هایی میان دو طرف روی داد.

بنا به گفته منابع بیمارستانی قاهره نیز پس از درگیری‌ها میان مخالفان و موافقان دولت ده‌ها تن به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

در مراکز برخی استان‌های دیگر مصر نیز درگیری‌هایی میان نیروهای امنیتی و مخالفان روی داد که بنا به گفته مخالفان این درگیری‌ها چندین زخمی بر جای گذاشته است.

از سوی دیگر و در زمان درگیری موافقان و مخالفان دولت، قبطی‌ها و مسلمانان در شهر «الخصوص» واقع در استان القلیوبیة نیز با سلاح‌های سرد و گرم با یکدیگر درگیر شدند که این امر به کشته شدن ۸ تن و زخمی شدن بیش از ۲۰ تن دیگر انجامید. بنا به گفته منابع محلی درگیری‌ها زمانی آغاز شد که چند جوان قبطی ساکن الخصوص بر روی یکی از مساجد این شهر نشان نازی‌های آلمان را کشیدند و این اقدام با واکنش شدید مسلمانان روبه رو شد.

پیش از این حادثه تعدادی جوان برای چند دختر قبطی که در حال عبور از محله مسلمان نشین بودند مزاحمت‌هایی ایجاد کرده بودند و این مساله باعث مشاجره‌های شدید میان قبطی‌ها و مسلمانان شده بود.