آمریکا آزمایش موشک بالستیک را به تعویق انداخت کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی/ عکس: Dpa

گروه بین‌الملل- مقامات دفاعی‌ ایالات‌متحده می‌گویند پنتاگون - وزارت دفاع این کشور- آزمایش موشک بین قاره‌ای بالستیک خود را به تاخیر انداخته است. به گزارش بی.‌بی.‌سی، نگرانی از سوءتعبیر کره‌شمالی از این آزمایش موشکی در میانه بحران اخیر و هراس از ایجاد درگیری، دلیل این تاخیر بوده‌است. ممکن است این تاخیر تا ماه مه به طول بینجامد. تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه کره شمالی به دلیل آزمایش موشکی این کشور باعث شد پیونگ‌یانگ به شیوه‌ای نامعمول تهدیدهای تندی را علیه ایالات‌متحده و

کره جنوبی مطرح کند.

کره شمالی تهدید کرده است که آمریکا را هدف حمله هسته‌ای قرار خواهد داد و همچنین رسما علیه کره‌جنوبی اعلان جنگ کرده است. یکی از مقامات پنتاگون در همین ‌رابطه اعلام کرده است که آمریکا قصد داشته است از هرگونه «محاسبه غلط یا سوءبرداشت» از این آزمایش موشکی پرهیز کند. مقامات ایالات‌متحده و کره‌جنوبی تلاش کرده‌اند نگرانی‌ها از درگیری در شبه جزیره کره را در روزهای اخیر کم اهمیت جلوه دهند.

بسیاری از بیانیه‌های خشمگین کره شمالی به رزمایش نظامی سالانه ایالات‌متحده و کره‌جنوبی به عنوان اقدامی تحریک آمیز اشاره کرده‌اند. آمریکا بمب افکن‌های بی۵۲ و

بی ۲ خود را که قادر به حمل کلاهک هسته‌ای هستند در چارچوب این رزمایش به کره‌جنوبی گسیل کرده و از آن زمان ناوهای مجهز به دفاع موشکی خود را هم به منطقه فرستاده است.

براساس گزارش‌ها در هفته گذشته

کره شمالی دست کم یک فروند موشک خود را به شرق این کشور منتقل کرده است.

پیونگ یانگ همچنین تهدید کرده است که پایگاه نظامی آمریکا در جزیره گوام در اقیانوس آرام را هدف قرار می‌دهد. موشک‌های

کره شمالی قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند اما کارشناسان معتقدند: این کشور هنوز نتوانسته به این کلاهک‌ها دست پیدا کند.

وزارت دفاع آمریکا در واکنش به این تهدید از استقرار سپر دفاع موشکی آن کشور در جزیره گوام خبر داده و گفته است کشتی‌های جنگی آمریکایی هم در آب های منطقه مستقر شده‌اند.

به رغم این تهدیدات، کارشناسان معتقدند: پرقدرت ترین موشک کره شمالی که دسامبر سال گذشته آزمایش شد، بردی ۶ هزار کیلومتری دارد و نمی‌تواند فراتر از ایالت آلاسکا واقع در شمال غربی ایالات‌متحده را هدف قرار دهد.

کیم کوان جین، وزیر خارجه کره جنوبی هم امکان هدف قرار گرفتن آمریکا را بسیار کم دانسته و گفته‌است هدف کره شمالی از انتقال موشک مشخص نیست و نمی‌توان گفت که آن کشور می‌خواهد ایالات متحده را هدف قرار دهد.

بسیاری از ناظران می‌گویند تندروی‌های کره شمالی مخاطب داخلی دارد و اتخاذ این سیاست با هدف محکم کردن جای پای کیم جونگ اون، رهبر جوان کره‌شمالی است که دو سال پیش بعد از مرگ پدرش به این سمت رسید انجام می‌شود.

ادامه فعالیت سفارتخانه‌ها

در پیونگ‌یانگ

همزمان سفارت‌خانه‌های کشورهای خارجی در پیونگ‌یانگ اخطارهای کره‌شمالی را در مورد اینکه امنیت آنها قابل تضمین نیست کم اهمیت جلوه داده‌اند.

وزارت خارجه بریتانیا که در پیونگ یانگ سفار‌ت‌خانه دارد این اخطار را ادامه «شعار»‌های کره شمالی دانست.

مقام‌های ایالات‌متحده و کره‌جنوبی در روزهای اخیر نگرانی‌ها در مورد بروز جنگ در شبه جزیره کره را کمرنگ جلوه داده‌اند.

هیچ‌کدام از سفارت‌خانه‌های خارجی طرحی را برای تخلیه اعلام نکرده‌اند و سفارت‌خانه‌های بریتانیا و روسیه نیز گفته‌اند که برنامه‌ای فوری برای توقف فعالیت ندارند. بریتانیا از سال ۲۰۰۱ در کره شمالی حضور دیپلماتیک داشته است. کره‌شمالی از برخی از کارکنان دیپلماتیک مستقر در آن کشور از جمله سفارت‌خانه‌های بریتانیا و روسیه خواسته بود تا خارج کردن کارکنا‌نشان را در نظر بگیرند. از جمله به بریتانیا اطلاع داده‌شد که از چهارشنبه آینده امنیت سفارت‌خانه‌اش قابل تضمین نخواهد بود.

پیش‌تر کره‌جنوبی اعلام کرد که همسایه شمالی‌اش دو موشک میان‌برد را آماده پرتاب کرده است.

آژانس خبری یونهاپ کره‌جنوبی به نقل از یکی از مقامات ارشد نظامی کره‌جنوبی اعلام کرد: این موشک‌ها با قطار به محل پرتاب در سواحل شرقی منتقل شده‌اند.

همزمان کره جنوبی دو ناوجنگی ایجس حامل سیستم دفاع موشکی را به سواحل شرقی و غربی اعزام کرده است.

با بالا گرفتن تنش‌ها در مناطق مرزی دو کشور، کره جنوبی اعلام کرده‌است که اگر شرایط کاری برای کارگرانی که در منطقه صنعتی کایسونگ کار می‌کنند، خطرناک شود، مانع از کار کردن آنها در این منطقه صنعتی خواهد شد.

منطقه کایسونگ که در خاک کره شمالی قرار دارد، محل درآمدزایی خوبی برای این کشور است و ده‌ها کارخانه و صدها شهروند کره جنوبی در آن فعالیت دارند.

این منطقه که کارگران کره‌شمالی و جنوبی مشترکا در آن به کار مشغول هستند، آخرین ارتباط بین دو همسایه محسوب می‌شود و عموما معیار خوبی برای سنجش رابطه میان دو کره بوده است.