نگرانی بریتانیا و ژاپن برای بهرهوری انرژی
گروه بینالملل- مارگارتبکت وزیر امور خارجه بریتانیا روز سهشنبه از کمپانیهای ژاپنی خواست به اقتصاد چین کمک کنند تا تولید کربن خود را کاهش دهد. به گزارش رویتر مارگارت بکت که در همایش محیطزیست در توکیو شرکت کرده بود، گفت: ژاپن و بریتانیا میتوانند رهبری جنبش بهرهوری انرژی اقتصاد جهان که کربن کم تولید میکند را بر عهده بگیرند. بکت افزود: بهرهوری انرژی برای اقتصاد هم خوب و مفید است.وزیر امورخارجه بریتانیا که خود زمانی به عنوان وزیر محیطزیست انجام وظیفه کرده است، گفت: در حالی که ما نمیتوانیم کار زیادی برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی انجام دهیم، بهرهوری انرژی و کاهش تولید کربن تنها راهی است که میتواند توانایی اقتصاد را برای رقابت افزایش دهد.بکت گفت: اقتصادهایی که به این بازار روزتر از بقیه وارد شوند، برنامه را طراحی کنند و استانداردهای لازم را پایهریزی کنند، اولین اقتصادهایی هستند که سود خواهند برد. بکت با این اشارات میخواهد کشورها را ترغیب کند تا خود را ملزم به استانداردهای زیستمحیطی کنند.
وزیر امور خارجه انگلیس پس از دیدار ۶روزه از چین در این کنفرانس شرکت کرده بود. چین دارای سریعترین نرخ رشد اقتصادی در سالهای اخیر است و انتظار میرود به زودی اقتصاد آن جای ایالات متحده را به عنوان بزرگترین تولیدکننده کربن در جهان بگیرد. ایالات متحده و استرالیا دو کشوری هستند که پروتکل کیوتو را که کشورها را ملزم به رعایت استانداردهای زیستمحیطی و کاهش تولید کربن میکند، امضا نکردهاند.
بکت همچنین گفت: بنگاهها و موسسات ژاپنی بسیار نگران رقابت اقتصادی با چین هستند، حال آنکه چیزهای زیادی را از دست خواهیم داد اگر چین نخواهد تولید کربن را کاهش دهد. بکت گفت: ما همه حاضریم تا چین را در این راه کمک کنیم. سرمایهگذاری در بهرهوری انرژی چین، مانند سرمایهگذاری در بخش امنیت انرژی کشور خودمان است.
سازمان ملل ماه گذشته در گزارشی هشدار داد، تغییرات آب و هوایی به حدی رسیده است که همه قارهها دچار آسیب جدی خواهند شد و در این میان کشورهای فقیر دچار مشکل جدیتر خواهند شد و تقریبا نزدیک به یک سوم گونههای زیستمحیطی در معرض انقراض قرار خواهند گرفت.
ارسال نظر