اروپا خواستار استعفای ولفوویتز شد
به گزارش خبرگزاری رویتر، انگلیس در این خصوص اعلام کرد که اقدام پل ولفوویتز، رییس بانک جهانی، چهره این بانک را مخدوش کرده است، اتفاقی که قبلا هرگز رخ نداده است.
ایسنا-کشورهای اروپایی فشارهای خود برای استعفای رییس بانک جهانی پس از افشای رسوایی وی مبنیبر افزایش حقوق و ارتقای شغلی کارمند زنی که وی ارتباط عاطفی با او داشته است را افزایش دادند.
به گزارش خبرگزاری رویتر، انگلیس در این خصوص اعلام کرد که اقدام پل ولفوویتز، رییس بانک جهانی، چهره این بانک را مخدوش کرده است، اتفاقی که قبلا هرگز رخ نداده است.
آلمان نیز این سوال را مطرح کرد که آیا ولفوویتز هنوز صلاحیت اداره این نهاد را دارد؟
این در حالی است که وزیران آفریقایی به حمایت از وی پرداختند و لیبریا ولفوویتز را یک فرد «دور اندیش» نامید و جزیره موریس اعلام کرد که وی عملکرد خوبی داشته است.
این رسوایی دیدارها و جلسات بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول را تحتالشعاع قرار داده است. پل ولفوویتز رییس بانک جهانی اعتراف کرد که او به افزایش دستمزد شاهاریزا کمک کرده است و برای فاش نشدن این موضوع وی را به وزارت امور خارجه آمریکا منتقل کرده است. با این افزایش حقوق خانم شاها ریزا معادل ۱۹۳هزار دلار در سال دریافت میکرد، در حالی که حقوق خانم کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا معادل ۱۸۶هزار دلار در سال است.
هیلاری بن، وزیر توسعه انگلیس طی بیانیهای گفت: این اقدام کل مجموعه بانک جهانی را تخریب کرده و نباید اتفاق میافتاد. وی افزود: مطمئنم تمام مقاماتی که رفتاری مسوولانه دارند با این نظرات موافقند.
هیدماری ویدزورک زئول، وزیر توسعه آلمان گفت: این مساله حائز اهمیت است که اقدامات ولفوویتز با وجدان کاری این نهاد مغایرت دارد. وی به رویتر گفت: ولفوویتز باید خودش قضاوت کند که آیا هنوز صلاحیت و اعتبار در دست گرفتن این سمت در بانک جهانی را دارد؟
در حالی که کشورهای عضو بانک جهانی هشدار دادند که تا زمان تکمیل تحقیقات هیات بانک در این خصوص درباره ولفوویتز قضاوت نمیکنند، کارکنان بانک و گروههای توسعه سوالات خود درباره عملکرد ولفوویتز را تشدید کردند.
آنها عملکرد وی را اعمال «استانداردهای دوگانه» در مدیریت و مبارزه با فساد نامیدند و خواستار استعفای پل ولفوویتز شدند.
آلسیون کیو، رییس انجمن کارکنان بانک جهانی که از ولفوویتز خواسته است تا علت این اقدام خود را توضیح دهد، اظهار داشت: وجهه و اعتبار بانک مخدوش شده و اکنون وظیفه سهامداران بانک است تا اعتبار و کاراییاش را در جهان در حال توسعه حفظ کنند. وی به خبرگزاری رویتر گفت: ما چه طور میتوانیم به دولتها بگوییم کاری را انجام دهند و خودمان کار دیگری انجام دهیم. این رسوایی انتقادات موجود بر سر انتصاب ولفوویتز به این سمت در اواسط سال ۲۰۰۵ را مجددا مطرح کرده است. اما کاخ سفید در مقام دفاع از وی برآمد و اعلام کرد که جورج بوش، رییسجمهور آمریکا به ولفوویتز، اعتماد کامل دارد. وزیران آفریقایی در واشنگتن اعلام کردند که ولفوویتز نقش مهمی را در توسعه آفریقا ایفا کرده است.
آنتونیته سایه، وزیر دارایی لیبریا و یکی از مقامات سابق بانک جهانی گفت: ما در دوران تصدی آقای ولفوویتز شاهد رهبری آینده نگرانه و پیشرفت استوار و پایدار بودهایم.
سایه افزود: ولفوویتز مطمئنا قهرمان آرمان آفریقا طی دو سال تصدی خود بوده است.
اما انگاندو ماگانده، وزیر دارایی زامبیا گفت که آنها از هر تصمیمی که درباره آینده ولفوویتز اتخاذ شود، حمایت میکنند.
راما زیتانن، معاون نخست وزیر و وزیر دارایی جزیره موریس نیز اظهار داشت: ما معتقدیم ولفوویتز عملکرد خوبی داشته است.
به هر حال این موضوع شرمندگی زیادی برای پل ولفوویتز پیش آورد که مدعی مبارزه علیه فساد و سلامت اداری بود. وی با این شعار در سال ۲۰۰۵ به ریاست بانک جهانی برگزیده شد.
ارسال نظر