مردم خشمگین چین یک پروژه صنعتی را متوقف کردند

حمله معترضان به پلیس

گروه بین‌الملل- ده‌ها هزار معترض چینی در شهر کیدونگ با اعتراض به آلودگی محیط زیست توانستند مانع از ادامه کار یک کارخانه کاغذسازی شوند. تظاهرات‌کنندگان به ریختن پس‌آب این کارخانه به دریا اعتراض کردند. به گزارش دویچه وله، افزایش آلودگی محیط زیست در چین بارها باعث تظاهرات اعتراضی مردم شده است. این بار شهر ساحلی کیدونگ، واقع در شرق این کشور صحنه این اعتراض‌ها بوده است.

ده‌ها هزار نفر از ساکنان شهر کیدونگ روز شنبه (۲۸ ژوئیه/۷ مرداد) در برابر ساختمان دولتی مرتبط با کارخانه کاغذسازی دست به تظاهرات زدند و به ریختن فاضلاب کارخانه کاغذسازی به دریا و آلودگی شهر اعتراض کردند و آن را متوقف کردند.

شرکت‌‌کنندگان در این تجمع شمار تظاهرات‌کنندگان را حدود ۵۰ هزار نفر تخمین زده‌اند. شاهدان عینی می‌گویند، شهروندان کیدونگ به یک اداره دولتی در این شهر حمله کردند و جعبه‌های پر از الکل و سیگار را از داخل ساختمان به بیرون حمل کردند.

در چین معمول است که کارکنان دولتی الکل و سیگار را به عنوان رشوه از مراجعه‌کنندگان دریافت می‌کنند. تظاهرات‌کنندگان جعبه‌های الکل و سیگار را به علامت اعتراض در جلوی ساختمان قرار داده و به تماشا گذاشتند.

«همه جا مملو از مردم است»

در وب‌سایت اجتماعی چینی «سینا وایبو» شمار تظاهرات‌کنندگان تا ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است. یک وبلاگ‌نویس نوشته است: «همه جا مملو از مردم است‌، از روی دیوارها و ساختمان‌ها گرفته تا روی سقف ماشین‌ها و در خیابان‌ها.»

در این وب‌سایت تصاویری نیز از تظاهرات روز شنبه منتشر شد که تا کنون صحت آن تایید نشده است. وب‌سایت «سینا وایبو» بعد از چند ساعت مسدود شد.

تظاهرات‌کنندگان می‌گویند، به رها کردن روزانه ۱۵۰ هزار تن آب آلوده از کارخانه کاغذسازی شرکت ژاپنی اوجی به دریا اعتراض دارند. این کارخانه به خبرگزاری ژاپنی جی‌جی گفته است که پس‌آبی که به دریا می‌ریزد تصفیه شده و با هنجارهای زیست‌محیطی منطقه مطابقت دارد.

با این حال پلیس شهر کیدونگ روز شنبه (۲۸ ژوئیه) اعلام کرد که کارخانه کاغذسازی تعطیل شده و دیگر باز نمی‌شود.

سالی ۱۸۰ هزار تظاهرات اعلام‌نشده

آلودگی محیط زیست چین که یکی از پیامدهای رشد اقتصادی سریع و ناموزون این کشور در طول دهه‌های گذشته است اعتراض‌هایی را سبب شده که دائما رو به افزایش است.

در مجموع برآورد شده است که سالانه ۱۸۰ هزار تجمع اعتراضی اعلام‌نشده در چین رخ می‌دهد، یعنی ۵۰۰ تجمع در هر روز. دلایل اعتراض‌ها متعدد است و از آلوده ساختن محیط زیست تا عدم پرداخت دستمزد و خشونت‌های پلیس تا مصادره اموال را در بر

می‌گیرد.

در اوایل ژوئیه مقام‌های رسمی استان سیچوان چین در پی چندین روز اعتراض‌های مداوم مردم به افزایش آلاینده‌ها در محیط زیست، یک کارخانه فولاد را تعطیل کردند. یک کارخانه مس نیز در شهر شیفانگ، واقع در جنوب شرقی چین به همین دلیل تعطیل شد.

در تابستان ۲۰۱۱ نیز مدافعان محیط زیست توانستند با اعتراض‌های خود دو پروژه بزرگ صنعتی در شرق و شمال شرقی چین را متوقف سازند.