گروه بین‌الملل- رسانه‌های دولتی کره شمالی اعلام کردند که کیم جونگ اون، رهبر این کشور، به عنوان «مارشال» دست یافته‌است.

به گزارش بی.‌بی.‌سی، «مارشال» بالاترین درجه نظامی در کره شمالی است. بنا‌بر گزارش‌ها، کیم با در اختیار گرفتن این عنوان کنترل خود را بر ارتش بیشتر کرده‌است. این اقدام در پی تغییرات عمده‌ای است که کیم در روزهای اخیر در ارتش اعمال کرده‌است. در جریان این تغییرات، دو روز پیش ری یونگ هو، فرمانده کل ارتش کره شمالی «به علت بیماری» از همه سمت‌های خود برکنار و ژنرال کمتر شناخته شده‌ای جایگزین او شد.

کیم جونگ اون، در پی مرگ پدرش (کیم جونگ‌ایل) در دسامبر ۲۰۱۱، رهبری کره شمالی را در دست گرفت. عنوان مارشال پیشتر به کیم جونگ ایل داده شده بود. این عنوان دو ماه پس از مرگش، در هفتادمین سالگرد تولدش به او اعطا شد.

در اطلاعیه‌ای که از سوی خبرگزاری مرکزی کره منتشر شده آمده است: «تصمیم گرفته شد که عنوان مارشال جمهوری دمکراتیک خلق کره به کیم جونگ‌اون، فرمانده عالی ارتش خلق کره اعطا شود.»

بر اساس این اطلاعیه «کمیته مرکزی و کمیسیون مرکزی نظامی حزب کارگر کره، کمیسیون دفاع ملی و ریاست شورای عالی خلق جمهوری دمکراتیک خلق کره مشترکا این تصمیم را اتخاذ کرده‌اند.»

تحلیلگران سیاسی در سئول، پایتخت کره‌جنوبی، همسایه جنوبی کره شمالی، می‌گویند که اعطای این عنوان نشان از آن دارد که کیم قصد دارد مانند پدرش از طریق ارتش بر کشور حکمرانی کند و بر قدرت خود بیفزاید.

خبرگزاری رسمی کره شمالی که توسط دولت اداره می شود اعلام کرد که روز یکشنبه ۲۵ تیر (۱۵ژوئیه) در نشست حزب کارگر این کشور، تصمیم گرفته شد که ری یونگ هو از همه مناصب نظامی و غیر نظامی خود برکنار و همه اختیارات او نیز سلب شود. با توجه به نقش کلیدی او در انتقال قدرت به کیم جونگ اون پس از مرگ پدرش، برکناری ناگهانی او بسیاری از ناظران را شگفت‌زده کرد. ری یونگ‌هو در مراسم گوناگون معمولا در میان کیم جونگ ایل و پسرش کیم جونگ اون می‌ایستاد. او یکی از هفت مقام ارشدی بود که هنگام مراسم تشییع جنازه کیم جونگ ایل، پسر او را به همراه خودروی حامل تابوت دنبال می کرد. ری همچنین نایب رییس کمیته مرکزی ارتش و از مقام‌های ارشد حزب حاکم کارگر بود. روز سه‌شنبه، هیون یونگ چول به عنوان جایگزین ری تعیین شد.

رهبری موروثی در کشوری کمونیستی

تحلیلگران مسائل کره‌شمالی معتقدند تغییرات سه روز گذشته حکایت از برنامه کیم جون اون و معتمدانش برای پاکسازی گسترده در ساختار رهبری کشور دارد. برکناری فرمانده سابق ارتش از همه پست‌های خود مهم‌ترین نشانه‌ این تحولات تلقی می‌شود. پس از بر سر کار آمدن رهبر جدید کره‌شمالی که حدود سی سال بیشتر سن ندارد بسیاری از ناظران ری جونگ هو را قدرت واقعی و پشت پرده در این کشور کمونیستی قلمداد می‌کردند.

کره‌شمالی با یک میلیون و ۲۰۰ هزار سرباز دارای چهارمین ارتش بزرگ جهان است. نظامیان در این کشور، که در فقر شدید و انزوای سیاسی بین‌المللی قرار دارد، از قدرت فراوان و امتیازهای ویژه‌ای برخوردارند. از دهه‌ پایانی قرن بیستم و مطابق یک استراتژی جدید، ارتش نقشی محوری در کره شمالی دارد و بخش بزرگی از بودجه سالانه صرف نظامیان و پروژه‌های نظامی می‌شود.

کیم جونگ اون پس از مرگ پدرش کیم جونگ ایل، به عنوان رهبر حزب کارگر و دولت کره‌شمالی انتخاب شد. کیم ایل سونگ، پدر بزرگ رهبر کنونی و نخستین رهبر کره شمالی پس از مرگش در سال ۱۹۹۴ به عنوان «رییس جمهور ابدی» کشور تعیین شده است.