گروه بین‌الملل‌- مردم برمه برای اولین بار طی ۲۰ سال گذشته برای شرکت در انتخاباتی سراسری، به پای صندوق‌های رای رفتند.

به گزارش بی.‌بی.‌سی، نظامیان حاکم برمه، این انتخابات را انتقالی دموکراتیک به حاکمیتی غیر‌نظامی توصیف می‌کنند اما منتقدان این انتخابات را انتخاباتی نمایشی می‌دانند. این در شرایطی است که اتحادیه ملی برای دموکراسی، اصلی‌ترین گروه مخالف دولت برمه، به رهبری آنگ سان سو کی، این انتخابات را تحریم کرده‌است. سو کی پیش از این جایزه صلح نوبل را برده بود.

ناظران می‌گویند که روند انتخابات به آرامی برگزار شد اما گروه‌های مخالف تاکید می‌کنند که انتخابات مدیریت‌ و دستکاری شده‌است.سای آی پائو، رییس حزب دموکراتیک ملی شان، در همین‌باره گفت: «‌مقامات در رده‌‌های مختلف مردم را ناچار می‌کردند تا آرای از پیش نوشته شده را به صندوق بیندازند.» حزب دموکراتیک شان، چهارمین تعداد نامزد‌ها در انتخابات برمه را دارد.سای آی پائو اضافه کرد: «‌ما اجازه نداریم تا نمایندگان خود را در زمانی که آنها مردم را وادار به انداختن رای‌های از پیش نوشته شده به صندوق می‌کردند به پای این صندوق‌ها بفرستیم.» او اضافه کرد: «‌من اطمینان دارم که اگر انتخابات آزاد و منصفانه برگزار می‌شد، ما می‌توانستیم ۸۰ درصد کرسی‌ها را به دست آوریم.»

انتخابات برمه در حالی برگزار شد که روزنامه‌نگاران و ناظران خارجی اجازه ورود به این کشور را پیدا کرده بودند.

دیوید لیپمن، سفیر اتحادیه اروپایی در برمه در همین‌باره گفت که مردم در جوی آرام و بدون حضور محسوس پلیس و نیروهای نظامی رای خود را به صندوق‌ها ریختند.