هشدار صندوق بینالمللی پول:
آسیا خود را برای شوکهای اقتصادی آماده سازد
گروه بینالملل- شادی آذری: رییس صندوق بینالمللی پول دیروز طی سخنانی به کشورهای آسیایی هشدار داد که باید خود را در برابر تهدیدات احتمالی علیه احیای اقتصادی جهان آماده سازند، اما وی در عین حال تاکید کرد که وقوع یک رکود اقتصادی مجدد محتمل بهنظر نمیرسد.
استراس کان، در دائه جون کره جنوبی - عکس: رویترز
گروه بینالملل- شادی آذری: رییس صندوق بینالمللی پول دیروز طی سخنانی به کشورهای آسیایی هشدار داد که باید خود را در برابر تهدیدات احتمالی علیه احیای اقتصادی جهان آماده سازند، اما وی در عین حال تاکید کرد که وقوع یک رکود اقتصادی مجدد محتمل بهنظر نمیرسد. بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، دومنیک استراس کان، رییس صندوق بینالمللی پول با اشاره به اینکه تسری بحران بدهیهای اروپا موجب سرازیر شدن موج سرمایهها به آسیا خواهد شد و این خود خطر رونق بیش از حد را برای این کشورها در پی خواهد داشت، گفت: «لازم است سیاستگذاران خود را با شوکهای اقتصادی منفی هماهنگ سازند.» اما استراس کان تاکید کرد که بنا به پیشبینی او یک رکود اقتصادی دوباره در سطح جهانی محتمل نیست.
او در سخنرانی دیروز خود در یک کنفرانس در شهر دائهجون واقع در مرکز کره جنوبی گفت: «من اعتقادی ندارم که رکودی دیگر در پیش باشد. اساس کار ما بر این است که یک احیای اقتصادی در پیش داریم.»
صندوق بینالمللی پول در هفته گذشته پیشبینی کرده بود که همه کشورهای آسیایی در سال ۲۰۱۰ بهطور میانگین رشد ۵/۷ درصدی را تجربه خواهند کرد؛ در حالی که میانگین رشد اقتصادی کشورهای جهان در این سال ۶/۴ درصد خواهد بود. استراس کان نقش این قاره را در دوره رکود جهانی به عنوان «یک موتور اقتصاد جهانی» ستود.او ضمن تحسین اصلاحاتی که از زمان بحران مالی شرق آسیا در سالهای ۱۹۹۷ و ۹۸ در این منطقه انجام شد، افزود: «همزمان با افزایش تاثیر اقتصاد آسیا بر اقتصاد جهان، سهم این قاره در عملکرد اقتصادی سایر کشورها نیز در حال افزایش است. بنا براین بهرغم آنکه آسیا در ابتدا از بحران مالی جهان آسیب دید، این توانایی را داشت که به سرعت از آن بحران خارج شود.»
با توجه به آنکه انتظار میرود اروپا و ایالات متحده آمریکا با دوره طولانی رشد ضعیف اقتصادی دست و پنجه نرم کنند، رییس صندوق بینالمللی پول از اقتصادهای آسیایی خواست سرمایهگذاری داخلی و مصرف را افزایش دهند تا بتوانند از تکیه بر صادرات بکاهند. او گفت: «امیدوارکننده است که میبینیم اعمال بسیاری از تغییرات مورد نیاز برای تثبیت این موتور رشد اقتصادی پیش از این در این منطقه آغاز شده است.»
ارسال نظر