OECD گزارش داد:
کاهش مهاجرت به کشورهای ثروتمند
گروه بینالملل-سایه ماندگار: بنابر اعلام سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) به دنبال بحران اقتصادی جهان، مهاجرت به کشورهای ثروتمند کاهش یافتهاست. این اتفاق به دنبال کاهش تقاضا برای استخدام کارگران رخ داده است.
آنخل گورا(سمت راست)، دبیر کل OECD - عکس: رویترز
گروه بینالملل-سایه ماندگار: بنابر اعلام سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) به دنبال بحران اقتصادی جهان، مهاجرت به کشورهای ثروتمند کاهش یافتهاست. این اتفاق به دنبال کاهش تقاضا برای استخدام کارگران رخ داده است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در گزارش OECD که دیروز منتشر شد، آمدهاست که در سال ۲۰۰۸ میلادی ۴/۴ میلیون نفر به ۳۱ کشور عضو این سازمان که توسعه یافتهترین کشورهای عضو آن هستند مهاجرت کردهاند در حالی که این میزان در سال ۲۰۰۸ میلادی ۶ درصد کاهش داشته است.سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه همچنین در گزارش چشمانداز بینالمللی مهاجرت خود آوردهاست که آمار اخیر نشان میدهد که روند فزاینده مهاجرت به کشورهای توسعهیافته که در هر سال به طور میانگین ۱۱ درصد افزایش مییافت، در دو سال گذشته تغییر کرده و روندی کاهنده داشتهاست.دادههای ملی همچنین نشان میدهند که میزان مهاجرت در سال ۲۰۰۹ هم بار دیگر کاهش یافته است.این در حالی است که بر اساس گزارش OECD نرخ بیکاری در میان مهاجران مرد در برابر مردانی که اهل کشورهای هدف بودند، افزایش یافته است؛ چرا که بسیاری از مهاجرانی که در ساختوسازهای زیربنایی و هتلها و رستورانها مشغول به کار بودهاند، بسیار بیشتر از سایر مشاغل از بحران جهانی اقتصاد ضربه خوردهاند.
در این گزارش آمده است که با این وجود تعداد اندکی از این مهاجران به کشورهای خود بازگشتهاند.در برخی از کشورها میزان استخدام مهاجران زن افزایش یافتهاست؛ چرا که زنان برای جبران بیکاری و فقدان درآمد همسران خود ناچار شدهاند کار کنند.اما خوزه آنخل گورا، رییس OECD به دولتها درباره سختتر کردن قوانین مهاجرت هشدار داد. او در توجیه این هشدار گفت که به دنبال بهبود اقتصاد جهانی مهاجران باید مشاغلی را که افراد محلی کمتر تمایلی به انجام دارند به مهاجران واگذار کنند تا این کمبود جبران شود.آنخل گورا در بیانیه خود آورده است: «دشواریهای اقتصادی فعلی روندهای جمعیتی را در دراز مدت تغییر نخواهد داد و نباید به بهانهای برای سختتر کردن قوانین مهاجرت تبدیل شود.»همچنین بر اساس محاسبات این نهاد اقتصادی که مقر آن در پاریس است، بدون افزایش نرخ مهاجرت کنونی جمعیت سن افراد شاغل در کشورهای عضو OECD طی ۱۰ سال آینده تنها ۹/۱ درصد رشد خواهد داشت. این در شرایطی است که این آمار بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰، رشدی معادل ۶/۸ درصد داشته است.
ارسال نظر