روندها
ادامه روند کاهش در والاستریت - ۱۹ اردیبهشت ۸۹
گروه بینالملل- روز جمعه و یک روز پس از سقوط شدید شاخصها در والاستریت، شاخص میانگین صنعتی داوجونز دوباره دچار کاهش شد. این شاخص در معاملات صبح به اندازه ۲۷۹ واحد سقوط کرد؛ اما در بعدازظهر اندکی از این کاهش را جبران کرد و در نهایت با افت ۱۳۹ واحدی روز را به پایان رساند. بازار سهام نه به اندازه روز پنجشنبه اما هنوز به شدت بیثبات بود. طبیعی است که یک روز پس از آشفتگی بزرگ، معاملات همچنان پرنوسان باشد؛ اما برخی تحلیلگران تردید دارند که آیا شاخصها در مسیر بهبود قرار میگیرند یا خیر و برخی دیگر براین باورند که سرمایهگذارن آنقدر وحشتزده هستند که به بازار سهام برنخواهند گشت.
سرمایهگذارن نگران بودند؛ زیرا این پرسش که چه چیزی موجب کاهش شدید روز پنجشنبه شد بدون پاسخ ماند. احتمالات بسیاری مورد بررسی قرار گرفت؛ اما توضیح قانعکنندهای ارائه نشد.
سرمایهگذاران همچنین به گزارش بسیار خوب بازار کار آمریکا اهمیت ندادند و درعوض بر گسترش بحران بدهی اروپا تمرکز کردند. وزارت کار آمریکا اعلام کرد کارفرمایان در ماه آوریل ۲۹۰،۰۰۰ شغل ایجاد کردهاند. این میزان بهتر از حد پیشبینیها و بزرگترین افزایش طی چهار سال گذشته بود. با این وجود، نرخ بیکاری از ۷/۹ درصد به ۹/۹ درصد افزایش یافت.
نگرانی در مورد بحران بدهی اروپا فراتر از یونان رفته است. کاهش بیشتر اطمینان در مورد بدهی دولتهای اروپایی ممکن است بر دیگر کشورهای ضعیف مثل پرتغال تاثیر داشته باشد.
پارلمان آلمان سهیم شدن برلین در بسته نجات مالی برای یونان را تصویب کرد؛ اما سرمایهگذاران هنوز نگران هستند که یونان نخواهد توانست تا ضربالاجل تعیین شده یعنی تاریخ ۱۹ مه بدهیهای خود را بازپرداخت کند. این امر تاثیر منفی بر نظام مالی جهان خواهد داشت و ارزش یورو را بیشتر تضعیف خواهد کرد.
شاخص میانگین صنعتی داوجنز ۸۹/۱۳۹ واحد یا ۳/۱ درصد کاهش یافت و به ۴۳/۱۰۳۸۰ واحد رسید. شاخص استاندارد اندپورز ۵۰۰، ۲۷/۱۷ واحد یا ۵/۱ درصد سقوط کرد و به ۸۸/۱۱۱۰ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت نیز ۵۴ واحد یا ۳/۲ درصد افت کرد و به ۶۴/۲۲۶۵ واحد رسید.
طی هفته گذشته شاخص داوجونز با ۷/۵ درصد کاهش روبهرو شد و افزایش این شاخص طی سال جاری از میان رفت. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۴/۶ درصد و شاخص نسدک کامپوزیت ۹/۷ درصد سقوط کرد. شاخص راسل ۲۰۰۰ نیز که مربوط به شرکتهای کوچکتر است کاهش هفتگی ۹/۸ درصدی را ثبت کرد. خارج از آمریکا، شاخص سیایسی-۴۰ فرانسه ۶/۴ درصد، شاخص داکس آلمان ۳/۳ درصد و شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۶/۲ درصد سقوط کرد. شاخص میانگین نیکی ژاپن نیز ۱/۳ درصد افت کرد.
ارسال نظر