گروه بین‌الملل- با اعلام شکسته شدن رکورد افزایش تعداد مشاغل آمریکا طی سه سال گذشته، نرخ بهره در این کشور به بالاترین سطح خود از هنگام بحران اعتبارات سال ۲۰۰۸ تاکنون رسید. به دلیل آنکه روز جمعه بازارهای مالی به مناسبت جمعه مقدس (جمعه پیش از عید پاک) تعطیل بودند، سرمایه‌گذاران در معاملات کوتاه بازار اوراق قرضه در روز جمعه، فرصت کافی برای نشان دادن واکنش به گزارش وزارت کار نداشتند.

در گزارش این وزارتخانه آمده است که کارفرمایان آمریکایی در ماه مارس، بیشترین افزایش در تعداد مشاغل را از دسامبر سال ۲۰۰۷ تاکنون ایجاد کردند.

با انتشار این گزارش، قیمت اوراق قرضه رو به کاهش نهاد، چون اطمینان سرمایه‌گذاران افزایش یافت و تقاضا برای سرمایه‌گذاری‌های بی‌خطر کاهش یافت.

اواخر روز پنجشنبه سود اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا از ۸۷/۳ درصد به ۹۴ /۳ درصد افزایش یافت. این افزایش بیشترین میزان افزایش از ماه ژوئن گذشته تا کنون بوده است و تازه‌ترین نشانه از احیای اقتصادی ایالات متحده محسوب می‌شود. سود اوراق خزانه‌داری با بسیاری از انواع وام‌ها مرتبط است. این افزایش می‌تواند هزینه‌های وام‌گیری برای مسکن و سایر اقلام را افزایش دهد. چیک کویینتانز، یک برنامه‌ریز ارشد در یک مرکز وام‌دهی به‌نام اطلس واقع در واشنگتن می‌گوید در پی انتشار گزارش مشاغل نرخ بهره افزایش یافت.

روز جمعه نرخ وام ۳۰ ساله مسکن نسبت به نرخ ۴۷۵/۴ درصدی روز پنجشنبه افزایش یافت و به ۱۲۵/۵ درصد رسید. کمتر از دو هفته پیش این نرخ حدود ۷۵/۴ درصد بود. مرکز بارکلیز کپیتال افزایش مشاغل در بخش خصوصی را «قدرتمند» توصیف کرد. سایر تحلیلگران نیز اعلام کردند که آمار منتشره امیدوارکننده است و از گشایش همراه با افزایش بورس‌ها در فردا حکایت دارد.

وزارت کار آمریکا اعلام کرد کارفرمایان این کشور در ماه مارس ۱۶۲،۰۰۰ شغل به تعداد مشاغل افزوده‌اند. این در شرایطی است که اقتصاددانان افزایش تعداد مشاغل را تنها ۱۹۰،۰۰۰ شغل پیش‌بینی کرده بودند.

کارفرمایان بخش خصوصی بیشترین نقش را در این افزایش ایفا کرده‌اند. برخی از تحلیلگران پیش‌بینی کرده بودند که آمار مشاغل دولتی موقتی در سال ۲۰۱۰ بیشترین نقش را در افزایش مشاغل ایفا خواهد کرد.

اندرو نیال، رییس مدیریت پورتفولیو در مرکز فوگل نیال واقع در نیویورک نیز می‌گوید: «به‌نظر می‌رسد بازار اوراق قرضه این آمار را به عنوان ارقامی بسیار مثبت تلقی کرده است.»

با انتشار این گزارش اطمینان درباره اقتصاد آمریکا دوباره بازگشته و ارزش دلار افزایش یافته است. شاخص دلار که نشان‌دهنده ارزش این پول در برابر شش ارز دیگر است، ۶ /۰ درصد افزایش یافت.