تازهترین پیشبینی اوپک از تحولات بازار نفت در سال ۲۰۱۰
فارس- سازمان کشورهای صادر کننده نفت «اوپک» در تازهترین گزارش خود اعلام کرد، تقاضای جهانی نفت طی سال ۲۰۱۰ نسبت به سال گذشته افزایش خواهد داشت. در این گزارش ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهبود شرایط اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۰ نسبت به شرایط شکننده قیمت نفت در سال ۲۰۱۰ هشدار داده است. اوپک عرضهکننده ۳۵ درصد نفت جهان پیشبینی کرد، رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۰ به بیش از ۱/۳ درصد خواهد رسید. این رقم در گزارش قبلی این سازمان به ۹/۲ درصد رسیده بود. بر اساس این گزارش، چین و هند آینده روشن و درخشانی خواهند داشت. طی ماههای آینده مسیر حرکت بازار جهانی نفت بستگی زیادی به شرایط اقتصادی جهان خواهد داشت. اگر روند رشد و رونق اقتصادی جهان ادامه یابد میتوان نسبت به تقویت ساختارهای بازار نفت طی ماههای آینده امیدوار بود.شرایط اقتصادی آمریکا و چین طی ماههای آینده تاثیر مهمی در تحولات بازار نفت خواهد داشت. افزایش اخیر قیمت نفت نمیتواند به علت عرضه و تقاضا باشد؛ چراکه میزان ذخایر جهانی انرژی در بالاترین حد خود طی ۵ سال اخیر قرار دارد. بنا براین علت اصلی افزایش قیمت نفت سفته بازی و دلالی است.
افزایش ذخایر جهانی انرژی، کاهش فصلی تقاضا و آغاز فعالیتهای تعمیر و نگهداری پالایشگاهها نگرانیها را در خصوص نوسانات شدید قیمت نفت طی ماههای آینده افزایش میدهد. پیشبینی میشود تقاضای جهانی نفت طی سال ۲۰۱۰ با ۸۰۰ هزار بشکه افزایش به بیش از ۱۵/۸۵ میلیون بشکه در روز برسد.
سازمان بینالمللی انرژی نیز در گزارش هفته گذشته پیشبینی کرد تقاضای جهانی نفت امسال به بیش از ۳/۸۶ میلیون بشکه در روز خواهد رسید. براساس گزارش اوپک، بخش زیادی از افزایش تقاضای نفت در سال ۲۰۱۰ مربوط به آمریکا خواهد بود گرچه روند رشد تقاضا در این کشور به هیچ وجه عادی نیست. بخش زیادی از رشد و رونق اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۰ مربوط به اجرای برنامههای محرک مالی و اقتصادی خواهد بود و این مساله خطر شکننده و بیثبات بودن رشد و رونق اقتصادی جهان را افزایش میدهد. نفت حدود ۹۰ درصد درآمدهای ارزی اکثر کشورهای عضو اوپک را تشکیل میدهد و نوسان شدید قیمت نفت میتواند تاثیرات منفی زیادی بر اقتصاد اوپک داشته باشد. اوپک که طی سال ۲۰۰۸ بیش از ۲/۴ میلیون بشکه از سقف تولید رسمی خود را کاهش داده است در نشست دسامبر ۲۰۰۹ سقف تولید خود را برای سه ماه نخست ۲۰۱۰ ثابت نگه داشت. گرچه عربستان و اکثر اعضای اوپک قیمتهای کنونی را رضایت بخش میدانند، ولی مهمترین چالش اوپک در شرایط کنونی حفظ و تثبیت قیمتهای فعلی است. تولید نفت اوپک به استثنای عراق طی ماه دسامبر به ۶۹/۲۶ میلیون بشکه در روز رسید که این رقم ۶/۱ میلیون بشکه بالاتر از سهمیههای تعیین شده است. میزان پایبندی اعضای اوپک به سهمیههای تولید طی ماه دسامبر ۲۰۰۹ به کمتر از ۶۰ درصد رسیده است. نشست آتی اوپک قرار است ۱۷ مارس در وین برگزار شود.
ارسال نظر