تثبیت سقف تولید اوپک

رییس اوپک و وزیر نفت آنگولا (چپ)- نخست وزیر آنگولا (وسط)- دبیرکل لیبیایی اوپک عبدالله البدری (راست)

گروه بین‌الملل- شکیب خلیل وزیر نفت الجزایر اعلام کرد سازمان اوپک در نشست روز سه‌شنبه خود در آنگولا سقف تولید نفت را تغییر نداد. سازمان اوپک از کشورهای عضو خواست از سقف تولید پیروی کنند چراکه تولید بیش از حد، تلاش‌ها برای حمایت از قیمت نفت را از میان می‌برد.

کشورهای قدرتمند نفتی در نشست روز سه‌شنبه خود در آنگولا درمورد ضعف طولانی اقتصاد جهانی ابراز نگرانی کردند. این نشست به منظور ارزیابی بازار نفت که به‌رغم افزایش قیمت نفت بی‌ثبات مانده است، برگزار شد.

اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت سقف تولید را بدون تغییر نگه داشتند درحالی که محتاطانه به دنبال تقویت بازار نفت بودند و چشم‌انداز افزایش تولید میدان‌های نفتی عراق را بررسی کردند. وزیر نفت آنگولا که ریاست سازمان اوپک را به عهده دارد در افتتاحیه این نشست گفت «بهبود اقتصادی جهان سرعت گرفته است. ذخایر بازار خوب است و قیمت نفت به سطح مناسب‌تری رسیده است. اما آسیب‌پذیری همچنان در بازار وجود دارد و نباید بی‌ثباتی زیان‌باری را که سال گذشته تجربه کردیم فراموش کنیم.»

متنفذ‌ترین عضو سازمان اوپک، وزیر نفت عربستان، علی النعیمی، با ذکر این که سطح قیمت نفت مناسب است گفت سقف فعلی تولید موجب ثبات قیمت نفت شده است. وی افزود «همه راضی هستند. ما نیز راضی هستیم چراکه سرمایه‌گذاران راضی هستند.» وزیر نفت اکوادور نیز گفت «قیمت کنونی نفت برای همه بخصوص تولیدکنندگان مناسب است.»

دبیرکل سازمان اوپک عبدالله البدری گفت ۱۲ عضو اوپک باید تاثیر ذخایر بالای نفت را خنثی کنند. کارشناسان معتقدند با کاهش تقاضا در فصل بهار، میزان بالای ذخایر نفت موجب تضعیف بازار نفت خواهد شد.

سازمان اوپک سال ۲۰۰۹ را یکی از بدترین سال‌های تقاضا برای نفت توصیف کرد. گرچه این سازمان به تازگی پیش‌بینی خود را برای سال ۲۰۱۰ اندکی افزایش داده، بیان کرده است که تقاضا برای نفت تا نیمه دوم سال ۲۰۱۰ ضعیف خواهد ماند.

تصمیم برای تغییر سقف تولید نه تنها بهبود اقتصادی را تضعیف می‌کند بلکه با توجه به این که پیروی از سهمیه تولید توسط کشورهای عضو حدود ۶۰ درصد است، از اعتبار سازمان اوپک نیز می‌کاهد. النعیمی وزیر نفت عربستان در این مورد گفت «پیروی از سقف تولید در واقع تساوی حقوق است و تساوی حقوق یعنی تساوی حقوق و تولید بیش از حد برخی از اعضا مساله جدیدی نیست.»

سازمان اوپک همچنین بهبود صنعت نفت عراق و برنامه این کشور مبنی بر افزایش تولید به سطحی را که با سطح تولید عربستان رقابت ‌کند بررسی کرد. عراق از رعایت سهمیه تولید اوپک معاف است.