مالکی و حکیم در جبهه واحد

گروه بین‌الملل- بنا بر اطلاعاتی که منابع عراقی منتشر کردند ائتلاف نوری المالکی و عمارحکیم برای تشکیل جبهه واحد جهت مشارکت در انتخابات پارلمانی توافق کردند. در پی مذاکرات طولانی نوری المالکی، رییس ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر عراق با عمار حکیم رهبر ائتلاف عراق یکپارچه و رییس مجلس اعلای اسلامی عراق، سرانجام دو طرف در زمینه ایجاد یک جبهه واحد برای مشارکت در انتخابات پارلمانی به توافق رسیدند. پیش‌تر مالکی از مشارکت در ائتلاف ملی عراق خودداری کرده بود. یکی از رهبران ائتلاف دولت قانون و از نزدیکان نوری المالکی به نام خالد الاسدی تاکید کرد: دو طرف در زمینه تشکیل یک جبهه واحد که شامل فهرست‌های دو طرف با حفظ اسامی‌شان برای مشارکت در انتخابات پارلمانی است به توافق رسیدند. وی گفت: تلاش‌هایی برای ورود به انتخابات با حضور گسترده‌تر احزاب صورت خواهد گرفت.

الاسدی هم‌چنین تاکید کرد: این مساله در حال بررسی است و با وجود اینکه موضع‌گیری نهایی صورت نگرفته، اما تفاهم بین طرفین موجود است و امید آن می‌رود که رایزنی‌ها به نتیجه برسد. این مقام عراقی خاطرنشان کرد: پس از توافق با کمیسیون انتخابات این ائتلاف تحت یک عنوان و با حضور فهرست‌های متعدد در انتخابات شرکت می کند و رای دهنده می تواند به هر یک از فهرست‌ها و نامزدهای آن رای دهد.

هادی الحسانی، یکی از نمایندگان پارلمان عراق و از رهبران ائتلاف ملی نیز به روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط اظهار داشت: ائتلاف ملی و ائتلاف دولت قانون در اصل و ریشه یکی هستند. ما به دنبال ایجاد نقاط مشترک هرچه بیشتر بین این دو ائتلاف هستیم و پس از حملات تروریستی اخیر در عراق فضای مثبت بین طرفین بیشتر شده است. روزنامه فرامنطقه‌ای الحیات نیز گزارش داد: مجلس اعلای اسلامی عراق هرگونه تاثیرگذاری خارجی جهت تشکیل جبهه واحد از سوی این دو ائتلاف را رد کرد.

ایمان الموسوی، یکی از نمایندگان ائتلاف یکپارچه با اشاره به نشست‌های گسترده‌ بین کمیته‌های مشترک دو ائتلاف از تلاش جهت نزدیک ساختن دیدگاه‌های دو طرف و ایجاد راهکاری برای اجماع دو ائتلاف در یک جبهه واحد خبر داد.

یک مقام نزدیک به دفتر آیت‌الله سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعه نیز به روزنامه الحیات اظهار داشت: مرجعیت دینی در مشکلات بین سیاست‌مداران مداخله نمی‌کند.

وی افزود: آیت‌الله سیستانی نمی‌تواند از نامزد‌ها بخواهد که وارد یک فهرست واحد شوند. مرجعیت شیعه هم چنان بر ضرورت استناد بر فهرست باز در انتخابات تاکید دارد و درخواست‌های مرجعیت از سیاستمداران منحصر به توجه هرچه بیشتر به ملت و افزایش خدمت‌رسانی به آنهاست.