غول خودروسازی برمیگردد
بازسازی دوباره جنرالموتورز
فریتز هندرسون، درحال اعلام بازگشت مجدد جنرال موتورز به عرصه فعالیتهای اقتصادی - عکس: AFP. بازگشت زودهنگام جنرال موتورز
گروه بینالملل- شرکت خودروسازی جنرال موتورز چهل و یک روز بعد از اعلام رسمی ورشکستگی با ساختاری تازه به عرصه فعالیت اقتصادی بازگشت.
طبق گزارشهای موجود استفاده این خودروساز از منشور یازده قانون به آنها کمک کرد تا سهم قابلتوجهی از داراییهای خود را حفظ کنند و تولید را با استفاده از این داراییها ادامه دهند. فریتز هندرسون در جلسهای که به مناسبت بازگشت نیو جیام یا جنرالموتورز جدید برگزار کرده بود، گفت: «امروز آغاز دروهای تازه در شرکت جنرالموتورز است. دورهای که با رشد و توسعه قرین خواهد بود و میتواند جایگاه از دست رفته ما در دنیا به قدیمیترین خودروساز دنیا باز گرداند.» جنرال موتورز جدید تنها چهار برند از مجموع برندهای قدیمی خود را حفظ میکند و ما بقی را یا میفروش یا اینکه تعطیل میکند. این چهار برند عبارتند از: برندهای شورولت و GMC و کادیلاک و در نهایت بیوک که سهم دولت در این برندها بیشتر از ۵۰درصد خواهد بود.
نیو جیام یک خودروساز دولتی است و استانداردهای قبلی در آن حاکم نخواهد بود. بیشتر از شصت و یک درصد از سهام کادیلاک که یکی از این برندهای باقی مانده خواهد بود به دولت تعلق دارد و مابقی آن بین سهامدران خصوصی تقیسیم میشود. نیو جیام اعلام کرده است تولید پونتیاک را ادامه نمی دهد و برندهای ساتورن و ساب وهامر و واکسهال و اوپل را میفروشد. البته برخی از این برندها هم اکنون فروخته شده است و برخی دیگر در مرحله مناقصه یا مزایده است. برندهایی که به فروش میرسد روزگاری نمادی از اقتدار جنرال موتورز بودهاند و اهمیت زیادی برای این شرکت داشتند ولی هم اکنون به دلیل تغییر تقاضای بازار و نیاز به تولید خودروهای کم مصرف و کوچک از چرخه تولید نیو جیام حذف میشوند.
فریتز هندرسون ادامه داد: «شرکت نیو جیام یک شرکت سودآور خواهد بود و ما میتوانیم در کمترین زمان ممکن تمامی وامها و بدهیهای خود را بازپرداخت کنیم. خودروهای تازه و کامیونهای کوچکی که ما تولید میکنیم در میان برترین خودروهای دنیا خواهند بود. نیو جیام که یک شرکت کوچک نسبت به جنرال موتورز قدیمی است با نیروی کار کمتر و شبکه توزیع و فروش کوچکتر کار میکند و بدهی کمتری هم دارد. شمار نیروهای ما ۲۷هزار نفر کمتر از قبل خواهد بود و ۱۳ کارخانه کمتر از قبل برای تولید خودروهای ما مشغول به کار خواهند شد.» لوگوی شرکت نیو جیام همان لوگوی جنرال موتورز خواهد بود و نیو جیام در نظر دارد تا سال ۲۰۱۵ میلادی تمامی وام دولتی را بازپرداخت کند. جیام ۶۰میلیارد دلار از خزانهداری آمریکا دریافت کرده است که به دلیل این وام ۶۱درصد از سهام نیو جیام را در اختیار دولت قرار داده است. در مجموع ۵/۱۷ درصد از سهام نیو جیام به اتحادیه کارگران خودروساز آمریکا تعلق دارد. دولت کانادا نیز ۱۲درصد از سهام و سهامداران خصوصی نیز در مجموع ۱۰درصد از سهام این شرکت را در اختیار خواهند داشت. هندرسون تاکید کرد در کوتاهترین زمان ممکن سهام نیو جیام را به بازار بورس عرضه کند و آن را از یک شرکت دولتی به یک شرکت خصوصی تبدیل سازد، ولی اجرای این طرح تا سال ۲۰۱۵ میلادی که ضربالاجل بازپرداخت وام دولت است قابلاجرا نخواهد بود.
تحلیل گران بازار خودرو ضمن ابراز خرسندی از بازگشت زود هنگام جنرال موتورز به بازار تاکید کردند. این شرکت همچنان با مشکلات زیادی روبهرو خواهد بود که یکی از آنها نیاز به تولید خودروهای تازه با توجه به نیازهای بازار است. خودروهای سبز و کم مصرف یکی از این مشکلات خواهد بود زیرا به سرمایه زیادی نیاز دارد. طبق گزارشهای موجود در فوریه سال ۲۰۰۸ میلادی این شرکت اعلام کرد در سال ۲۰۰۷ میلادی ۷/۳۸میلیارد دلار زیان اقتصادی دیده و ۷۴ هزار نفر از کارگران خود را اخراج کرده است.در سپتامبر همین سال جنرال موتورز صد سالگی خود را جشن گرفت و در دسامبر همین سال دولت آمریکا ۳/۱۳میلیارد دلار وام به این شرکت داد. دولت کانادا نیز ۳/۳میلیارد دلار وام به این خودروساز ارائه داد. در فوریه سال ۲۰۰۹ میلادی جنرال موتورز خبر از زیاندهی ۳۱میلیارد دلاری در سال ۲۰۰۸ میلادی داد و در مارس همین سال کاخ سفید ضمن درخواست ارائه طرحی تازه برای ادامه حضور جیام در بازار از ریک واگونر خواست تا رسما استعفا دهد. در مه همین سال جیام با دولتهای کانادا و آمریکا به توافق رسید و بالاخره درروز اول ژوئن سال ۲۰۰۹ میلادی با استفاده از منشور یازده اعلام ورشکستگی کرد.
ارسال نظر