ایسنا- رهبر اپوزیسیون زیمبابوه ضمن درخواست از رابرت موگابه برای کناره‌گیری از مقام ریاست جمهوری، وی را به توطئه‌چینی برای به راه انداختن خشونت با هدف افزایش احتمال پیروزی خود در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، روزنامه‌ دولتی ساندی میل -چاپ زیمبابوه- نوشت: حزب حاکم زانوپی‌اف به رهبری رابرت موگابه رییس‌جمهوری زیمبابوه، به دلیل بروز اشتباهات و محاسبات غلط در جمع‌آوری نتایج حوزه‌های مختلف انتخاباتی خواستار شمارش مجدد آرای انتخابات ریاست جمهوری ‌٢٩ مارس گذشته شده است. بر این اساس، حزب حاکم همچنین از کمیسیون انتخاباتی زیمبابوه درخواست کرده تا اعلام نتایج این انتخابات را به دلیل وجود پاره‌ای ناهنجاری‌ها و بی‌قاعدگی‌ها به وقت دیگری موکول کند.

در همین حال، در بحبوحه‌ برخی نگرانی‌ها‌ی فزاینده نسبت به اقدامات سرکوب گرایانه‌ دولت زیمبابوه، نیروهای مسلح پلیس این کشور در روز شنبه مانع از آن شدند که مقامات حزب اپوزیسیون با تنظیم شکایت‌ نامه‌ای نزد دادگاه اعلام فوری نتایج انتخابات ریاست جمهوری را خواستار شوند.

حزب اپوزیسیون زیمبابوه وعده داد که مجددا شکایت خود را به دادگاه ارجاع دهد.

از سوی دیگر، مورگان چانگرای رهبر حزب اپوزیسیون «اقدام برای اصلاحات دموکراتیک» اظهار داشت: موگابه باید قبول کند که کشور نیازمند حرکت رو به جلو است. او نمی‌تواند کشور را برای مقاصد خود به مخاطره بیاندازد. موگابه خود مشکل است نه یک راه حل.

چانگرای همچنین حزب حاکم را به تدارک جنگ علیه مردم متهم کرد و گفت که برگزاری دور دوم انتخابات لازم نیست، چرا که وی قاطعانه در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی رسیده است.

رهبر حزب اپوزیسیون زیمبابوه در ادامه ضمن متهم کردن موگابه به تقویت و بسیج کردن شبه نظامیان مسلح بیان داشت: خشونت در دور دوم انتخابات به یک سلاح تبدیل خواهد شد. بنابراین درخواست پرزیدنت موگابه برای برگزاری دور دوم انتخابات تحت این شرایط اقدامی نسنجیده و ناعادلانه است.

حزب چانگرای مدعی است که رهبر این حزب مخالف حائز ‌٣/٥٠‌درصد آرای انتخابات ریاست‌جمهوری شده است، اما ناظران مستقل برآورد کرده‌اند که چانگرای اکثر آرا را به خود اختصاص داده اما نتوانسته به حد نصاب آرای لازم یعنی ‌٥٠‌درصد به علاوه یک جهت ثبت پیروزی قاطع در این انتخابات دست یابد. در همین حال، برایت ماتونگا معاون وزیر اطلاع‌رسانی زیمبابوه، نگرانی‌ها از طغیان خشونت در کشورش را رد کرد.

وی در گفت‌وگو با شبکه‌ اسکای اظهار داشت: زیمبابوه انتخابات بسیار آرام و عاری از تنش را برگزار کرد. هیچ گونه خشونتی ایجاد نشد و هیچ کس نیز کشته نشد. رابرت موگابه ‌٨٤ ساله، از زمان سرنگونی حکومت اقلیت سفید پوست توسط ارتش چریکی‌اش یعنی از سال ‌١٩٨٠ تا کنون، زمام امور را در زیمبابوه در دست داشته است. محبوبیت وی به واسطه فروپاشی اقتصادی و در پی مصادره‌ مزارع و اماکن تجاری سفید پوستان با افت شدیدی روبه‌رو شده است. تا کنون یک سوم جمعیت زیمبابوه از این کشور فرار کرده‌اند و نرخ بیکاری نیز ‌٨٠‌درصد تخمین زده شده است.

نرخ تورم نیز بیش از ‌١٠٠هزار‌درصد گزارش شده است. نتایج رسمی انتخابات پارلمانی زیمبابوه که همراه با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد حاکی از آن است که حزب حاکم زائوپی‌اف اکثریت کرسی‌های خود را در پارلمان ‌٢١٠ عضوی این کشور برای نخستین بار در طول تاریخ زیمبابوه از دست داده است. نتایج نهایی انتخابات سنا که به نوعی یک مجلس قانونگذاری تشریفاتی محسوب می‌شود نیز از کسب ‌٣٠ کرسی برای هر یک از احزاب سیاسی درگیر حکایت داشت.