مخالفت مجدد چین با آزادسازی نرخ یوآن
هنری پاولسون با دو ماموریت سیاسی و دو ماموریت اقتصادی راهی این کشور شده بود. گفتوگو در مورد وضعیت تبت و تایوان ماموریتهای سیاسی وزیر خزانهداری آمریکا را تشکیل میدادند.
گروه بینالملل - هنری پاولسون وزیر خزانهداری ایالات متحده در حالی پکن را به مقصد واشنگتن ترک کرد که تنها توانست در طی گفتوگوهایش با سران چین، زمانی را برای آغاز دور چهارم گفتوگوهای اقتصادی مشخص کند.
هنری پاولسون با دو ماموریت سیاسی و دو ماموریت اقتصادی راهی این کشور شده بود. گفتوگو در مورد وضعیت تبت و تایوان ماموریتهای سیاسی وزیر خزانهداری آمریکا را تشکیل میدادند. همچنین مجاب کردن طرف چینی به رهاسازی نرخ یوآن در برابر دلار و تلاش برای سرمایهگذاری بیشتر شرکتهای آمریکایی در صنایع انرژی و نفت چین نیز دو ماموریت ویژه اقتصادی او بودند.
هنری پاولسون نخستین مقام رسمی ایالات متحده بود که پس از ناآرامیهای تبت از این کشور دیدار کرد.
وی در گفتوگو با هوجین تائو رییسجمهوری چین بر نگرانی ایالات متحده از وضعیت حقوق بشر و سرکوب تظاهرکنندگان تبتی تاکید کرد.
رییسجمهوری چین نیز تبت را بخشی از خاک چین دانسته و در مورد مدارا کردن با تظاهرکنندگان به غرب اطمینان داد.
وی تاکید کرد که دوستان پکن باید به این که تبت و تایوان بخشهای جداییناپذیر از خاک چین هستند، توجه داشته باشند.
تایوان یکی از ابزارهای واشنگتن برای چانهزنی با پکن و اعمال فشار به دولت چین است. ایالات متحده با تقویت استقلال طلبان تایوان و فروش اسلحه به این کشور بهطور غیرمستقیم آنها را در مواجهه با چین یاری میکند.
هنری پاولسون وزیر خزانهداری ایالات متحده در بخش ماموریتهای اقتصادی خود نیز نتوانست توفیق روشنی به دست آورد. تحلیلگران عقیده دارند که نفس ادامه گفتوگوها بین طرفین چینی و آمریکایی خود گامی به جلو در راستای ایجاد زمینه برای آزاد سازی نرخ یوان است.
ایالات متحده از۳ سال پیش تاکنون به چین فشار میآورد تا نرخ یوان را در برابر دلار آزاد کرده یا دست کم به میزان ۴۰درصد ارزش کنونی افزایش دهد. به عقیده مقامات اقتصادی ایالات متحده، پایین بودن مصنوعی نرخ یوان موجب شده است تا قدرت رقابت تولید کنندگان آمریکایی در برابر همتایان چینی خود کاهش پیدا کند.
آمریکا بخش زیادی از کسری تجاری خود را در برابر چین معلول همین ارزشگذاری دستوری یوان میداند.
هنری پاولسون در بخش دیگری از دیدارهای خود به وضعیت اقتصاد جهانی اشاره کرده و در خصوص گسترش بحران اعتبارات در بازارهای مالی به دولتمردان چین هشدار داد.
وی در دیدار با رییسجمهوری چین در مورد اقتصاد ایالات متحده گفت: اگرچه اکنون اقتصاد ایالات متحده در حال طی کردن دوران پرتلاطمی است، اما از پایههای قوی برخوردار است که میتواند آن را احیا کرده و با قدرت به جلو براند.
براساس توافق چین و ایالات متحده چهارمین دور گفتوگوهای اقتصادی دو کشور در ماه ژوئن برگزار خواهد شد.
ارسال نظر