گروه بین‌الملل- شاخص‌های وال‌استریت روز جمعه را هم به‌رغم گزارش منفی اشتغال با افزایش سپری کردند تا نمایشی از ثبات را پس از حداقل ۶ماه بی‌ثباتی و آشفتگی ارائه دهد.

به گزارش آسوشیتدپرس گزارش اشتغال که روز پنجشنبه منتشر شد، بدترین گزارش اشتغالی است که بازار در چهار سال اخیر دریافت کرده است. براساس این گزارش، میزان مشاغل در دو ماه فوریه و ژانویه ۶۷هزار شغل کاهش یافته است و نرخ بیکاری به ۱/۵درصد افزایش یافت که از سپتامبر سال ۲۰۰۵ تاکنون بی‌سابقه بوده است. به این ترتیب اقتصاد ایالات متحده در سه ماه اول سال ۲۳۲هزار شغل از دست داده است و این باور را که اقتصاد آمریکا دچار کسادی شده، تقویت کرده است.

تحلیل‌گران بازار درباره جریان کنونی بازار که بی‌اعتنا به افزایش بیکاری و سایر آمار اقتصادی همچنان رو به رشد دارد، معتقدند، آنچه بازار در واکنش به آمار و ارقام منفی انجام می‌دهد، در واقع بیانگر این است که آنها قیمت و هزینه این اخبار بد را تاکنون پرداخت کرده‌اند.

بازار در هفته آینده در معرض آزمون دیگری با انتشار گزارش درآمدها قرار دارد. تحلیل‌گران معتقدند گزارش درآمد کمپانی به بازار کمک خواهد کرد تا چشم‌انداز مناسبی برای بقیه ایام سال داشته باشد و اگر درآمدها ناامیدکننده باشند، احتمال وال‌استریت به روزهای بی‌ثبات نه چندان دور بازخواهد گشت.

به نظر می‌رسد بازارها هنوز دچار تناقض هستند، از یک سو عده‌ای از اقتصاددانان از کسادی جدی ایالات متحده سخن می‌گویند و از طرف دیگر بازارها به سر و سامان گرفتن بخش‌های مالی اقتصاد که در شش ماه گذشته با بحران کمبود اعتبارات دست و پنجه نرم می‌کردند، امید بسته است و شاید از همین رو است که در روزهای اخیر رو به افزایش داشته است. با اینکه بحران اعتبارات یکی از عوامل مهم کسادی تلقی می‌شود، اما رکود بخش مسکن در ایالات‌متحده و نیز موضوع اشتغال عوامل دیگری هستند که هنوز علائمی از بهبود در این دو بخش مشاهده نمی‌شود. خود سرمایه‌گذاران معتقدند، بازار و فعالان هر روز در جست‌وجوی دلیلی برای معامله و فعالیت هستند و ناگزیرند که به این اخبار روزمره واکنش نشان دهند.

شاخص سهام داوجونز در روز جمعه ۱۷ واحد یا ۱۳/۰درصد به دست آورد. دلیل محدودیت سود داوجونز در روز جمعه کاهش ارزش سهام جنرال موتورز بود. شاخص سهام استاندارد اندپورز یک درصد یا ۰۸/۰درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۷۱ رسید و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۸ واحد یا ۳۲/۰درصد ترقی یافت و به واحد ۲۳۷۱ رسید. در سه ماه اول سال شاخص داوجونز ۸۳/۲درصد، استاندارد اندپورز ۶۱/۳درصد و نزدک ۰۳/۴درصد ترقی کرده‌اند که می‌تواند امیدبخش باشد. برای کل هفته هم شاخص سهام داوجونز ۲۲/۳درصد به دست آورد. استاندارد اندپورز و نزدک هم به ترتیب دفاتر خود را با ۲۰/۴درصد و ۸۶/۴درصد بستند.

در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در مقابل ارزهای رقیب پس از انتشار گزارش بیکاری کاهش یافت.

روز جمعه هر یورو به ازای ۵۷۰۵/۱ دلار معامله شد. همچنین نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای هر دلار ۴۵/۱۰۲ین معامله شد. فعالان بازار چشم به نشست سران هشت کشور صنعتی دارند که قرار است در پایان هفته آینده برگزار شود. نوسان و اساسا کاهش ارزش دلار در یک سال اخیر ژاپنی‌ها را بر آن داشته است تا «تغییرات و نوسانات نرخ مبادله» را درون مباحث اصلی مورد بحث در اجلاس گروه هشت بگنجانند. نوکاگایا، وزیر اقتصادی ژاپن روز جمعه گفت، نوسان نرخ مبادله برای اقتصاد جهان مضر و خطرناک است.