روندها
والاستریت ترسان و لرزان در انتظار گزارش درآمد کمپانیها
به گزارش رویتر از نیویورک، گمانهزنیها با توجه به آمار و ارقام موجود حکایت از ضرر شدید کمپانیها و بنگاههای فعال در بخش مسکن دارد. برخی معتقدند، موسسه «کانتری واید» باید فرمهای مربوط به ورشکستگی را پر کند؛ هر چند این کمپانی تاکنون از اعلام ورشکستگی اجتناب کرده است.
گروه بینالملل- نزدیک شدن به موعد انتشار گزارش درآمد کمپانی نگرانی از کسادی اقتصادی را بار دیگر برای والاستریت زنده کرد و باعث تنزل شاخصها در روز سهشنبه شد.
به گزارش رویتر از نیویورک، گمانهزنیها با توجه به آمار و ارقام موجود حکایت از ضرر شدید کمپانیها و بنگاههای فعال در بخش مسکن دارد. برخی معتقدند، موسسه «کانتری واید» باید فرمهای مربوط به ورشکستگی را پر کند؛ هر چند این کمپانی تاکنون از اعلام ورشکستگی اجتناب کرده است. برای بازار موضوع به همین جا ختم نشده است و تلاش رییسجمهوری بوش برای حل مشکل وامگیرندگان مسکن برای بازار به معنای وخامت اوضاع است، اما آن چیزی که به همه نگرانیهای موجود در بازار تلنگر نهایی را وارد کرد و باعث تنزل شدید شاخصهای مهم در والاستریت در روز سهشنبه شد، خبر مصاحبه رییس کمپانی AT&T بود که خبر داد درآمد این کمپانی بزرگ تلفن در فصل پایانی سال کاهش یافته است. برای بازار کسادی در بخشهای غیرمسکن به این معنا است که رکود فعلی اقتصاد ایالات متحده دامنهای بس فراتر از مسکن دارد. با توجه به اضطراب و نگرانی اخیر بازار، بسیاری از تحلیلگران معتقدند، بانک مرکزی آمریکا برای جلوگیری از تداوم کسادی اقتصادی باید نرخ بهره را کاهش دهد. چالز پلاسر رییس بانک مرکزی فیلادلفیا در سخنرانی گفت: بانک مرکزی با توجه به وضعیت اقتصاد، نسبت به کاهش نرخ بهره در جلسه بعدی موضعی انعطافپذیر دارد؛ هر چند تورم همچنان به صورت یک نگرانی باقی خواهد ماند.
از دیگر خبرهای ریز و درشتی که بازار در روز سهشنبه دریافت کرد، خبر استعفای رییس موسسه مالی- اعتباری بیراسترن بود. از ماه سپتامبر تاکنون برخی از مدیران کمپانیهای بزرگ اعتباری ناگزیر به استعفا شدند. جیمز کین چهارمین مدیر از مدیران مستعفی دوره بحران موسسات مالی است. تحلیلگران میگویند: تصویر آینده روشن نیست و ترس از اینکه جریان اخبار بدی که هفته گذشته بازار دریافت کرده است، هفته آینده هم با گزارشهای کمپانیها ادامه یابد، در فعالیت بازار دیده میشود.
شاخص سهام والاستریت دیروز ۲۳۸واحد یا ۸۶/۱درصد از دست داد و به واحد ۱۲۵۸۹ رسید.
شاخص سهام استاندارد اند پورز هم نوسان زیادی در طول روز داشت و سرانجام روز را با ۲۶واحد یا ۸۴/۱درصد زیان به پایان برد و به واحد ۱۳۹۰ رسید. شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۵۹واحد یا ۳۶/۲درصد ضرر کرد و به واحد ۲۴۴۱ رسید.
نگرانیهای فعالان والاستریت درباره گستردگی کسادی اقتصادی آمریکا و نیز تنزل شاخصها بر فعالیت سرمایهگذاران در توکیو تاثیر گذاشت و موجب تنزل شاخص نیکی شد.
فعالان بازار میگویند: وقتی والاستریت دچار آشفتگی و نوسان باشد، سرمایهگذاران بینالمللی تمایل به کاهش حجم سرمایهگذاری خود در توکیو پیدا میکنند. به این ترتیب در پایان روز چهارشنبه ۱۰۹ واحد از دست داد و به واحد ۱۴۴۲۰ رسید. تحلیلگران پیشبینی میکنند، اگرچه گزارشهای درآمد کمپانیهای آمریکایی مطلوب بازار نباشد، شاخص نیکی به زیر واحد ۱۴۰۰۰ تنزل خواهد کرد. شاخص توپیکس کمتر از یک واحد تنزل کرد و به واحد ۱۴۰۲رسید.
در بازارهای اروپا، وضع بهتر از والاستریت بود. شاخص سهام FTSE لندن ۳۳/۰درصد به دست آورد. داکس آلمان ۴۲/۰درصد و CAC-۴۰ فرانسه ۷۹/۰درصد ترقی کرد.
در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در مقابل ارزهای رقیب تنزل یافت. روز چهارشنبه هر یورو به ازای ۴۷۰۶/۱دلار معامله شد که نسبت به روز قبل در نیویورک که هر یورو به ازای ۴۶۹۶/۱دلار معامله شده بود، ارزش دلار کاهش محسوسی در مقابل یورو نشان میداد. همچنین هر دلار به ازای ۵۷/۱۰۹ین معامله شد. روز سهشنبه نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای ۰۳/۱۰۹ ین بود.
ارسال نظر