گروه بین‌الملل- در فاصله دو روز مانده تا انتخابات درون حزبی در ایالت کلیدی نیوهمشایر، جدیدترین نظرسنجی انجام شده توسط شبکه خبری سی‌ان‌ان نشان داد که سناتور هیلاری کلینتون صدرنشینی خود را در میان نامزدهای دموکرات در این ایالت از دست داده است. بر اساس نظرسنجی سی‌ان‌ان، باراک اوباما توانسته با اقبال ۸/۳۳درصدی مردم نیوهمشایر مواجه شود. این در حالی است که نظرسنجی آرای ۳۳درصدی را برای خانم هیلاری کلینتون در نظر گرفته است، این فاصله اگر چه بسیار اندک است اما از تغییر موج در ایالت نیوهمشایر و چرخش آرا به سوی باراک اوباما حکایت می‌کند. تحلیل‌گران با توجه به این نظرسنجی باراک اوباما را پیروز انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در ایالت نیوهمشایر معرفی کرده‌اند.

در همین حال خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که انتشار این نظرسنجی خشم هیلاری کلینتون را به همراه داشته است. دو ایالت آیووا و نیوهمشایر تعیین‌کننده حتمی سرنوشت نامزد نهایی احزاب نیستند اما تاثیر بسیاری در گزینش طرفداران احزاب در ایالت‌های بعدی دارند و پیروزی در این دو ایالت می‌تواند پیروزی بزرگی برای کاندیداها باشد.

به گزارش آسوشیتدپرس هیلاری کلینتون که پیشتازی خود را در ایالت نیوهمشایر از دست داده است در تندترین موضع‌گیری خود علیه اوباما گفت: تو ظرف سه سال گذشته مواضع خودت را در مورد مسائل مختلف تغییر داده‌ای. هیلاری کلینتون همچنین باراک اوباما را به سر در گم کردن مردم آمریکا متهم کرد.

باراک اوباما نیز در واکنش به هیلاری کلینتون او را به وارونه جلوه دادن سیاست‌هایش متهم کرد و گفت: من فکر می‌کنم مردم آمریکا اکنون به دنبال بیان صریح مسائل مختلف است. در همین حال نظرسنجی دیگری که توسط یک روزنامه محلی ایالت نیوهمشایر به نام کنکوردمانیتور منتشر شد پیشتازی اوباما از کلینتون را یک درصد ذکر کرد.

جمهوری‌خواهان نیز در این رقابت انتخاباتی در بحث‌های جدی و پر تنش حضور یافتند.

مایک سی‌هاکبی که در ایالت آیووا از بیشترین حمایت‌ها در میان دیگر جمهوری‌خواهان برخوردار شد، مجبور بود که از اظهاراتش مبنی بر اینکه سیاست خارجی جورج بوش، رییس‌جمهوری آمریکا خودخواهانه بوده، دفاع کند.

سناتور جان مک کین نیز که در ایالت آیووا در مکان سوم در میان جمهوری‌خواهان قرار داشت و به نظر می‌رسد در نیوهمشایر از حمایت‌های بیشتری برخوردار شود از هاکبی‌ و بوش انتقاد کرد و تصریح کرد که وی تنها کاندیدایی است که می‌داند آمریکا چگونه باید در عراق بجنگد.

مک کین گفت: می‌دانم که این جنگ را چگونه رهبری کنم و می‌دانم که چگونه بحران‌های مربوط به جنگ عراق را حل و فصل کنم.

مک کین هم‌چنین با انتقاد از اوباما گفت: باراک اوباما تجربه‌ای در امور امنیت ملی و رهبری آمریکا ندارد. این مسائل به تجربه و دانش زیاد نیاز دارد.

رودی جولیانی، دیگر کاندیدای انتخاباتی ریاست‌جمهوری ۲۰۰۸ آمریکا نیز تصریح کرد که به خاطر فقدان تجربیات اجرایی، اوباما، آمادگی رییس‌جمهوری شدن را ندارد.

جولیانی گفت: اوباما حتی یک شهر را تاکنون اداره نکرده است. او حتی ایالتی در آمریکا را نیز رهبری نکرده پس چگونه می‌خواهد، رییس‌جمهوری آمریکا شود؟

هم‌چنین نامزدهای جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری آمریکا در دو بحث تلویزیونی بر سر عراق مجادله کردند.

مایک هاکبی رقیب خود، میت رامنی را متهم کرد که موضع خود را در خصوص استراتژی جورج بوش در افزایش نیروهای آمریکایی در عراق تغییر داده است. این اتهام به سرعت از سوی میت رامنی رد شد.

در همین حال میت رامنی، فرماندار سابق ماساچوست که از نامزدهای حزب جمهوری‌خواه است با پیروزی در رای‌گیری انجمن‌های جمهوری‌خواه در ویومینگ روحیه‌ای بیشتر یافته است.

رامنی که در رقابت‌های آیووا رتبه دوم را به دست آورده در تلاش است اختلاف خود را با جان مک کین، نامزد دیگر از حزب جمهوری‌خواه کم کند.

این سه نامزد جمهوری‌خواه در کنار رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، و ران پاول نامزدی که ضد جنگ است و همینطور فرد تامپسون سناتور سابق در بحث‌های تلویزیونی سازمان یافته توسط شبکه ای.بی.سی شرکت کردند.

هاکبی صحبت‌های خود را با دفاع از اظهاراتش در انتقاد از سیاست خارجی «متکبرانه» بوش آغاز کرد.

او پس از آن میت رامنی را متهم کرد که از تصمیم رییس‌جمهوری آمریکا برای افزایش نیروها در عراق حمایت نکرده است. هاکبی گفت: من از این سیاست پیش از تو حمایت کردم. رامنی با اشاره به اینکه این اتهامات اشتباه است، گفت: تلاش نکن که موضع مرا وارونه نشان بدهی!

سناتور مک‌کین نیز با پیوستن به این بحث گفت، او تنها نامزد جمهوری‌خواهی است که از استراتژی اولیه جورج بوش برای جنگ در عراق انتقاد کرد.