لیبی؛ از دشمنی با بشریت تا ریاست شورای امنیت
ایسنا- در بزرگترین گام جهت بازگشت لیبی به جامعه جهانی بعد از مدتها قطع روابط غرب با این کشور، لیبی ریاست دورهای شورای امنیت را بر عهده گرفت. به گزارش سایت اینترنتی الجزیره، لیبی که دو ماه پیش عضویت یک سالهاش در شورای امنیت تایید شده بود، روز سهشنبه و در نخستین روز پیوستن رسمیاش به شورای امنیت، ریاست دورهای شورای امنیت را بر عهده گرفت. لیبی پیش از این طی سالهای ۱۹۷۶ و ۱۹۷۷ به مدت یک سال به شورای امنیت پیوسته بود. هر کشور به مدت یک ماه ریاست شورای امنیت را بر عهده میگیرد. لیبی در حالی به ریاست شورای امنیت رسیده است که تا چندی قبل به عنوان حامی تروریسم دولتی شناخته میشد و جهان غرب با این کشور قطع رابطه کرده بود.
لیبی در اکتبر گذشته همراه با بورکینافاسو، کاستاریکا، کرواسی و ویتنام جهت عضویت در شورای امنیت طی سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ انتخاب شد. هیچ مخالفتی با عضویت لیبی و بورکینافاسو در پی موافقت مجموعه کشورهای آفریقایی در خصوص اینکه این دو کشور دو کرسی کشورهای آفریقایی را در شورای امنیت در اختیار بگیرند، وجود نداشت.
دیپلماتها اظهار داشتند: فرستادگان لیبی از نقش خود طی دو ماه گذشته برای حضور در جلسات رایزنی که پشت درهای بسته برگزار میشود، استفاده کردهاند. دیپلماتهای دیگر کشورها پیشبینی کردند که بحران منطقه دارفور سودان مساله اصلی شورای امنیت طی ماه ژانویه کنونی و بررسی استقرار نیروهای حافظ صلح در دارفور از سوی سازمان ملل و اتحادیه آفریقا باشد.
از دیگر مسائل اصلی که طی ریاست لیبی در شورای امنیت طی ماه ژانویه بررسی خواهد شد، مساله کوزوو است.
دیپلماتها همچنین گفتند: مساله ایران طی این دوره کم اهمیت خواهد شد، چرا که قدرتهای بزرگ باید در خصوص برنامه هستهای ایران ابتدا به حل و فصل اختلافاتشان بپردازند. روسای شورای امنیت باید براساس تدابیر بسیار جدی و اصل بیطرفی عمل کنند.
ارسال نظر