گروه بین‌الملل- موسسه نظرسنجی بین‌الملل گالوپ در جدیدترین نظرسنجی خود که با عنوان «صدای مردم» منتشر شده است اعلام کرده که مردم از تک‌قطبی شدن جهان و همچنین افزایش سلطه آمریکا بر امور بین‌المللی نگران هستند. این نظرسنجی که با همکاری مشترک موسسه گالوپ و شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا انجام شده است. ۵۷هزار نفر را در ۵۲کشور جهان مورد پرسش قرار داده است. بی‌بی‌سی که خبر این نظرسنجی را منتشر کرده به پراکندگی آرای داده شده اشاره نکرده است اما عنوان کرده که اکثریت شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی خواهان یک جهان چندقطبی هستند. براساس یافته‌های این نظرسنجی اکثر مردم معتقد هستند که در یکسال اخیر جنگ عراق پایه بسیاری از روابط جهانی و بین‌المللی بوده است.

بر مبنای یافته‌های این تحقیق عموم مردم جهان خواستار کاهش نفوذ نظامی‌گری در روابط جهانی هستند. در همین حال یک نظرسنجی که یک ماه قبل به وسیله سرویس جهانی بی‌بی‌سی انجام شد نشان می‌دهد که اکثر مردم جهان عقیده دارند نیروهای آمریکا می‌باید ظرف یکسال از عراق خارج شوند. در این نظرسنجی که در ۲۲کشور جهان انجام شده است ۳۹درصد مردم ابراز نظر کرده‌اند که نیروهای آمریکایی باید به سرعت خاک عراق را ترک کنند. ۲۸درصد پرسش‌شوندگان از خروج تدریجی نیروها حمایت کرده‌اند و ۲۳درصد نیز عنوان کرده‌اند که تا زمان برقراری امنیت کامل در عراق نیروهای آمریکایی باید دراین کشور باقی بمانند. در ایالات متحده از هر ۴نفر یک تن از خروج سریع از عراق حمایت کرده است.

روزانه هرالد تریبون چندی قبل از روند تک قطبی شدن جهان در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی انتقاد کرد. به عقیده تحلیلگر این روزنامه مسیری که ایالات‌متحده در پیش گرفته در نهایت به بروز یک رقابت تسلیحاتی به منظور کسب قدرت منجر خواهد شد. دخالت‌های ایالات‌متحده سبب می‌شود که قدرت‌های دیگر از جمله اتحادیه اروپا و روسیه به حاشیه رانده شوند که در این صورت موازنه قدرت در جهان به طور کامل بر هم خواهد خورد. روسیه و اتحادیه اروپا بدون شک برای بازیابی جایگاه خود در عرصه بین‌المللی تلاش خواهند کرد و رقابت تسلیحاتی یکی از دستاویزهایی است که به آن متوسل خواهند شد.

در بخش اقتصادی نیز ایالات متحده باید اجازه تحرک بیشتری به اقتصادهای نوظهور بدهد. جهان اکنون آماده تشکیل یک موازه اقتصادی با محوریت سه قطب ایالات‌متحده، شرق آسیا و اتحادیه اروپا است. بازی ایالات متحده با ابزارهایی همچون دلار که می‌توان جریان سرمایه‌گذاری، صادرات و واردات و قیمت کالاهای پایه‌ای همچون نفت و طلا را دستخوش تغییر و نوسان کند به زیان ایجاد موازنه قوای اقتصادی در جهان است.