اکونومیست برای سال جدید میلادی پیشبینی کرد
چشمانداز اقتصاد در جهان ۲۰۱۳
اکونومیست پیشبینی کرد
جهان در سال 2013
شادی آذری
نشریه اکونومیست طبق سنت هر ساله در ویژهنامه سالانهای که در آستانه سال نوی میلادی منتشر کرده، به پیشبینی اوضاع اقتصادی جهان در سال پیشرو پرداخته است.
در پیشبینی امسال، رشد اقتصادی، سرانه تولید ناخالص داخلی بر اساس دو معیار قیمت جاری و برابری قدرت خرید، نرخ تورم و جمعیت به تفکیک هر کشور آمده است. علاوه بر این ده کشوری که بالاترین رشد اقتصادی را در جهان طی سال ۲۰۱۳ به خود اختصاص خواهند داد معرفی شدهاند.
بر این اساس مغولستان با رشد اقتصادی 1/18 درصد، بیشترین نرخ رشد اقتصادی جهان را در سال 2013 به خود اختصاص خواهد داد. کشور ماکائو با نرخ رشد اقتصادی 5/13 درصد در رتبه دوم قرار گرفته و لیبی با نرخ رشد اقتصادی 2/12 درصد رده سوم جدول را به خود اختصاص داده است. چین که در جایگاه چهارم جدول جای دارد رشدی 6/8 درصدی خواهد داشت و پس از آن بوتان با رشد اقتصادی 5/8 درصد رده پنجم را به خود اختصاص داده است. تیمور شرقی با رشد اقتصادی 3/8 درصد ششمین رشد اقتصادی سریع جهان را خواهد داشت و پس از آن عراق با رشد اقتصادی 2/8 درصد و موزامبیک هم با نرخ رشد اقتصادی 2/8 درصد به طور مشترک در رده هفتم جدول جای گرفتهاند. رواندا و غنا هم به ترتیب با نرخ رشد اقتصادی 8/7 درصد و 6/7 درصد ردههای نهم تا دهم سریعترین رشد اقتصادی جهان را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس پیشبینی اکونومیست، گرچه این اواخر رشد اقتصادی چین، این دومین اقتصاد بزرگ جهان، کند شده است، اما همچنان سریعترین رشد را در میان کشورهای بزرگ جهان به خود اختصاص خواهد داد و هزینههای محرک اقتصادی بر شتاب آن خواهد افزود. بر اساس این پیشبینی، چین در سال ۲۰۱۳ حدود ۳/۱ تریلیون دلار بر ثروت جهان خواهد افزود (بر اساس نرخ ارز منطبق با برابری قدرت خرید). این مقدار بیش از دو برابر مشارکت آمریکا و سه برابر میزان مشارکت هندوستان و نزدیک به ده برابر میزان مشارکت برزیل در افزایش ثروت جهان خواهد بود. علاوه بر این چین به تنهایی از مجموع نه کشور دیگری که در فهرست اقتصادهای دارای رشد سریع قرار گرفتهاند از اهمیت بیشتری در سطح جهان برخوردار است. با وجود این، اما نه کشور دیگر هم برای رسیدن به این رتبهها داستانهای جذاب خود را دارند. عراق و لیبی از مزایای دوران پس از درگیریها بهرهمند میشوند و تیمور شرقی، بوتان و صدرنشین جدول یعنی مغولستان به ترتیب از توسعه ذخایر نفت، انرژی برقآبی و معادن خود بهره میگیرند. سه رتبه آخر این جدول هم توسط کشورهای آفریقایی اشغال شدهاند که آن را مدیون رونق بازار کالاها و تقاضای
روزافزون چین برای همه نوع مواد خام هستند. کشور کوچک ماکائو که دومین رشد سریع را در جهان به خود اختصاص خواهد داد، از رونق اقتصادی چین به نحوی متفاوت استفاده خواهد کرد چون به مرکز ساحلی شرطبندی برای ثروتمندان تازه به ثروت رسیده چینی تبدیل خواهد شد.
اکونومیست در پیشبینی خود در مورد ایران نوشته است ثبات سیاسی در ایران افزایش خواهد یافت، اما حمایتهای داخلی از برنامه انرژی هستهای تداوم تحریمهای غربیها را به دنبال خواهد داشت.
جدول زیر پیشبینی اکونومیست از آمار اقتصادی کشورهای جهان را به تفکیک نشان میدهد.
طرح روی جلد ویژهنامه سالانه اکونومیست
ارسال نظر