مرسی فرمان اجرای قانون اساسی جدید را صادر کرد
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه العربیه، محمد مرسی، رییسجمهوری مصر روز سهشنبه در پی رای آری مردم به پیشنویس قانون اساسی جدید مصر طی دستوری اجرای قانون اساسی جدید را در مصر اعلام کرد.
گروه بینالملل- در پی رای «آری» ۸/۶۳ درصد مصریها به پیشنویس قانون اساسی جدید رییسجمهوری مصر با صدور دستوری اجرای قانون اساسی جدید را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه العربیه، محمد مرسی، رییسجمهوری مصر روز سهشنبه در پی رای آری مردم به پیشنویس قانون اساسی جدید مصر طی دستوری اجرای قانون اساسی جدید را در مصر اعلام کرد. این در شرایطی است که دیروز پیشبینی میشد «مجلس شورای مصر»، یکی از دو مجلس پارلمان مصر، در همین روز (چهارشنبه) اولین نشست خود را پس از تکمیل روند تشکیل این شورا و تعیین یک سوم اعضای آن برگزار کند.
نخستین جلسه مجلس شورا به ادای سوگند و تحویل اختیارات قوه مقننه از رییس جمهوری مصر و بررسی برخی قوانین فوری و ضروری در مصر اختصاص مییابد.
شبکه خبری الجزیره نیز اعلام کرد: دستور ریاست جمهوری در خصوص اجرای قانون اساسی جدید بلافاصله پس از اعلام نتیجه نهایی همهپرسی قانون اساسی مصر بود.
در این راستا کمیته عالی انتخابات مصر تاکید کرد که پس از رسیدگی به شکایات صورت گرفته در خصوص تقلب در همهپرسی صحت این مساله ثابت نشده است.
کمیته عالی انتخابات مصر تاکید کرد: ۱۷ میلیون رای دهنده در این همهپرسی حضور داشتند و بیش از ۱۰ میلیون تن به قانون اساسی جدید رای مثبت دادهاند و تنها حدود شش میلیون رایدهنده یعنی حدود ۲/۳۶ رای دهندگان با همهپرسی قانون اساسی جدید مخالفت کردهاند.
سمیر ابوالمعاطی، رییس کمیته انتخابات مصر با تکذیب اتهامات وارد شده از سوی برخی از مخالفان مبنی بر عدم نظارت قضات بر همه حوزههای انتخاباتی گفت: کمیته انتخابات ثابت کرد که همهپرسی تحت نظارت کامل قضات مصری برگزار شد.
در همین شرایط کاترین اشتون، رییس سیاست خارجه اتحادیه اروپا در واکنش به تایید قانون اساسی جدید مصر از محمد مرسی خواست تا بار دیگر فضای اطمینان را در میان مردم مصر نسبت به روند دموکراسی ایجاد کند.
وی گفت: من از همه میخواهم که برای تحقق پیشرفت در روند دموکراسی مصر وارد مذاکره شوند و از مرسی نیز میخواهم در این راستا تلاش کند.
اشتون همچنین خاطرنشان کرد: این واقعا مهم است که همه مردم مصر برای بازگشت به روند دموکراسی قانع شوند.
همچنین پاتریک ونترل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیهای از رییسجمهوری مصر خواست تا به اختلافات در این کشور پایان دهد و از روند سیاسی مصر حمایت کند.
وی به صراحت اعلام کرد: مرسی به عنوان رییسجمهوری که به شیوه دموکراتیک انتخاب شد باید به شیوهای عمل کند که به اختلافات در این کشور پایان داده و بنای اطمینان را در مصر پایهریزی و از روند سیاسی این کشور حمایت کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین خاطرنشان کرد: امیدوارم آن دسته از مردم مصر که در خصوص گفتگو با مقامهای دولت مصر ناامید شدهاند وارد مذاکره شوند و دو طرف خشونت را کنار بگذارند.
این در شرایطی است که عمرو موسی، رییس حزب «کنگره» و یکی از اعضای جبهه نجات ملی مصر از رییسجمهوری این کشور خواست تا هر چه سریعتر دولت نجات ملی یا دولت فوقالعاده را برای خروج از بحران سیاسی - اقتصادی مصر تشکیل دهد.
در متن طرح پیشنهادی موسی بر تلاش برای آگاه کردن مردم مصر از حقیقت اوضاع اقتصادی ناگوار مصر تاکید شده است.
در طرح مذکور همچنین آمده است که دولت فوقالعاده زمان انتخابات پارلمانی را معین خواهد کرد بدون اینکه انتخابات طی شش ماه آینده صورت بگیرد.
همچنین درخواست تشکیل کمیتهای به دستور ریاست جمهوری متشکل از کارشناسان قانون اساسی جهت بررسی قانون اساسی و مفاد مختلف آن نیز جزو طرح عمرو موسی است.
عصام العریان، معاون رییس حزب آزادی و عدالت مصر نیز در تماس تلفنی با شبکه العربیه اعلام کرد: مکانیسمی در قانون اساسی وجود دارد که اجازه اصلاح هر یک از مادههای قانون اساسی را میدهد.
وی همچنین از همه احزاب و گروههای سیاسی مصر خواست تا برای برگزاری انتخابات پارلمانی آتی آماده شوند.
العریان در ادامه مخالفت خود را با دعوت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از مرسی برای پایان دادن به اختلافات موجود در خصوص قانون اساسی جدید اعلام و تاکید کرد: ما با هر گونه دخالت کشورهای خارجی در امور مصر مخالفیم.
احمد فوزی، دبیرکل حزب «دموکراتیک اجتماعی مصر» و یکی از اعضای جبهه نجات ملی نیز اعلام کرد که جبهه نجات ملی در جلسه گفتگوی رییسجمهوری مصر با احزاب سیاسی، شرکت نمیکند و هر کس در این نشست شرکت کند نماینده جبهه نجات ملی نیست بلکه از طرف خود شرکت کرده است.
وی تاکید کرد که حزب دموکراتیک با شرکت در گفتگوی روز چهارشنبه مخالف است.
از سوی دیگر، شبکه الجزیره اعلام کرد: مجلس شعب (مردم) مصر نام خود را به شورای نمایندگان در قانون اساسی جدید تغییر داد.
همچنین قرار است با اعلام نتایج نهایی همه پرسی مصر و آغاز اجرای قانون اساسی جدید در دو ماه آینده انتخاباتی برای تعیین اعضای مجلس نمایندگان برگزار شود.
استعفای وزیر ارتباطات و شایعه استعفای رییس بانک مرکزی
منابع مصری از استعفای وزیر ارتباطات این کشور خبر دادند. این در شرایطی است که اخبار ضد و نقیضی در خصوص استعفای رییس بانک مرکزی مصر نیز منتشر شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری ایلاف، هانی محمود، وزیر ارتباطات مصر از سمت خود در این کشور استعفا کرد.
وی درخصوص علت استعفایش از این سمت اعلام کرد: به این دلیل استعفای خود را تقدیم کردم که نمیتوانم با فرهنگ کارهای دولتی خو بگیرم.
همچنین منابع مصری نیز اعلام کردند که هشام قندیل، نخستوزیر مصر استعفای وی را قبول کرده است.
بنا به گزارش خبرگزاری مصر هانی محمود در صفحه شخصی خود در پایگاه اجتماعی توئیتر در این خصوص نوشته است: بعد از گذشت ۳۰ سال از همکاری با شرکتهای جهانی دیگر نمیتوانم با فرهنگ کارهای دولتی خو بگیرم به ویژه در شرایطی که کشور در حال حاضر در آن به سر میبرد لذا استعفای خود را از بیش از یک ماه قبل تقدیم کردم و تا زمان انتخاب وزیر جدید ارتباطات در پست خود باقی خواهم ماند.
وی افزود: من به هیچ وجه از پذیرش پست وزارت ارتباطات پشیمان نیستم چرا که من این سمت را تنها به خاطر کشور مصر قبول کردم و امروز نیز فقط به خاطر مصر از سمتم استعفا میکنم.
این مسوول مصری درباره جزئیات بیشتر انگیزهاش برای ارائه استعفا چیزی نگفت اما اعلام کرد که بیش از یک ماه قبل استعفای خود را تقدیم دولت مصر کرده است و به نظر میرسد که این استعفا بلافاصله پس از صدور دستورات محمد مرسی، رییس جمهوری مصر در ۲۲ نوامبر صورت گرفته است.
همچنین پایگاه خبری ایلاف اعلام کرد: اخبار متناقضی مبنی بر استعفای رییس بانک مرکزی مصر نیز وجود دارد این در شرایطی است که کابینه مصر صحت این خبر را تکذیب کرده است.
ارسال نظر