اسرائیلی‌ها از فقر و نابرابری نگرانند، نه از ایران

اعتراض به افزایش قیمت مسکن/ عکس: AFP

فقر و نابرابری اجتماعی به «ویژگی‌های دائمی» اسرائیل تبدیل شده است

گروه بین‌الملل- یک بنیاد خیریه در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت اقتصادی در جامعه رژیم صهیونیستی خبر داد که سه‌چهارم ساکنان فلسطین اشغالی «سقوط و زوال اقتصادی و اجتماعی» را بر خلاف سردمدارانشان تهدیدی بزرگ‌تر از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری‌اسلامی می‌دانند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، بنیاد خیریه «لاتت» روز دوشنبه در گزارش خود از وضعیت اقتصادی اسرائیل در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد که «فقر و نابرابری اجتماعی» نگرانی‌های عمده اغلب ساکنان فلسطین اشغالی را تشکیل می‌دهند. بنا‌بر این گزارش، در فهرست نگرانی‌های عمده مردم اسرائیل، پس از فقر و نابرابری، تحصیل در جایگاه دوم و امنیت ملی در جایگاه سوم قرار دارد. بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که در سال جاری به دلیل وضع مالی خود خوراک کمتری خریده‌اند، ۱۵ درصد گفته‌اند که بیش از یک کار دارند و ۱۸ درصد به بانک خود مقروضند.

در همین زمینه خبرگزاری فرانسه به نقل از آخرین گزارش صندوق بین‌المللی پول درباره رژیم صهیونیستی که در آوریل سال ۲۰۱۲ منتشر شده می‌گوید که این رژیم در میان ۳۵ کشور عضو سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی یکی از بالاترین نرخ‌های فقر را دارد. این در شرایطی است که بر اساس همین گزارش صندوق بین‌المللی پول اسرائیل در چند سال اخیر نرخ رشد بالایی هم داشته است. بنیاد خیریه لاتت در گزارش خود می‌گوید: «۷۵ درصد از مردم اسرائیل بر این عقیده‌اند که سقوط و زوال اقتصادی بیش از ایران اسرائیل را تهدید می‌کند.»

بر اساس گزارش این بنیاد خیریه، نیمی از کودکان اسرائیلی در خانواده‌هایی که از کمک‌های اقتصادی دولت بهره می‌گیرند مجبور به کار هستند تا درآمد خانواده افزایش یابد. این در شرایطی است که این رقم در سال گذشته تنها ۱۹ درصد بوده است. خیریه لاتت همچنین اشاره کرده است که ده درصد از این کودکان نیز به تکدی در خیابان‌ها روی آورده‌اند، در حالی که این رقم در سال گذشته تنها سه درصد بوده است. خبرگزاری فرانسه به نقل از مدیر این بنیاد خیریه می‌گوید که گزارش تازه حاکی از آن است که فقر و نابرابری اجتماعی به «ویژگی‌های دائمی» اسرائیل تبدیل شده است.

ساخت۱۵۰۰ واحد مسکونی در شرق بیت‌المقدس

در تحولی دیگر مرتبط با فلسطین اشغالی وزارت کشور رژیم صهیونیستی از صدور مجوز احداث ۱۵۰۰ واحد مسکونی جدید در شرق بیت‌المقدس خبر داده است. این در شرایطی است که ساخت واحدهای مسکونی جدید از سوی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی متعلق به فلسطینیان در هفته‌های گذشته، با انتقادهایی شدید از سوی جامعه جهانی همراه بوده است.

به گزارش دویچه‌وله، وزارت کشور رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مجوز ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی در شرق بیت المقدس صادر شده است. بنا به اعلام وزارت کشور رژیم صهیونیستی، خانه‌های جدید قرار است در محله‌ رمت‌شلومو در شرق بین‌المقدس ساخته شوند. این مرحله از شهرک‌سازی اسرائیل در مناطقی انجام خواهد شد که از سوی فلسطینی‌ها به عنوان پایتخت کشورشان در آینده شناخته می‌شود. ظاهرا انتقادهای بین‌المللی از اسرائیل تاکنون این رژیم را از ادامه سیاست شهرک‌سازی منصرف نکرده است. اوایل ماه جاری میلادی (دسامبر) هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا از تصمیم اسرائیل برای احداث واحدهای مسکونی در منطقه اشغالی بیت‌المقدس انتقاد کرد. تصمیم رژیم صهیونیستی مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی در منطقه اشغالی بیت‌المقدس و کرانه باختری در پی آن اعلام شد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اواخر ماه نوامبر امسال با ارتقای جایگاه فلسطین از یک ناظر دائم به یک دولت ناظر غیرعضو موافقت کرد.یکی از سخنگویان وزارت کشور رژیم صهیونیستی روز دوشنبه اعلام کرد که کابینه این رژیم ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکونی را به ۱۵۰۰ خانه کاهش داده است.

به گفته این مسوول در وزارت کشور رژیم صهیونیستی، تا نهایی شدن این طرح و کسب مجوزهای قطعی برای شروع به ساخت خانه‌های جدید، ممکن است ماه‌ها و یا سال‌ها زمان طی شود. طرح ساخت واحدهای مسکونی در شرق بیت‌المقدس نخستین بار در ماه مارس سال ۲۰۱۰ میلادی و به هنگام دیدار جو بایدن، معاون

رییس‌جمهوری آمریکا از بیت‌المقدس مطرح شد که به بحرانی دیپلماتیک میان اسرائیل و ایالات متحده آمریکا انجامید.

حال با اعلام خبر احداث واحدهای مسکونی، روند مذاکرات صلح منطقه می‌تواند با موانعی جدی روبرو شود. ناظران بر این باورند که ادامه این سیاست می‌تواند راه حل دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین را با شکست روبرو کند. بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز اخیرا نسبت به ادامه سیاست شهرک‌سازی اسرائیل هشدار داده و اصرار بر پیشبرد این سیاست را «ضربه‌ای مهلک» به روند مذاکرات صلح دانسته است.