ژنرال آلن هم درگیر رسوایی اخلاقی شده است

گروه بین‌الملل- زمان کناره‌گیری لئون پانتا، وزیر دفاع آمریکا نامعلوم است. پانتا روز دوشنبه اعلام کرد که هیچ برنامه عاجلی برای کناره‌گیری از مقام خود ندارد اما بعید است در دوره دوم ریاست جمهوری اوباما بر سر این کار بماند. او در پاسخ به خبرنگاران گفت که تمایلش به کناره‌گیری یک راز نیست و ترجیح می‌دهد به کالیفرنیا برگردد و زندگی خود را بکند. واشنگتن پست به نقل از محافل دولتی می‌نویسد که توماس دانیلون، مشاور امنیتی کاخ سفید و دو معاون او به احتمال بسیار زیاد تغییر نکرده و دست‌کم در آغاز کار دولت جدید، ابقا می‌شوند. آنتونی بلینکن، مشاور امنیتی جو بایدن، معاون اوباما نیز ممکن است جایگزین سوزان رایس در سازمان ملل شود. همچنین سامانتا پاور، مدیر بخش حقوق بشر شورای امنیت ملی آمریکا نیز گزینه دیگری برای جانشینی سوزان رایس است.

با این همه این روزنامه تاکید کرده است که محافل دولتی گفته‌اند: بحث‌ جابه‌جایی‌ها در کاخ سفید هنوز در مراحل مقدماتی است و تصمیم فطعی گرفته نشده است.

چالش‌های پیش روی اوباما

افشای روابط «نامشروع» ژنرال پترائوس در روزهای گذشته و استعفای او از مقام ریاست «سیا»، دولت اوباما و تیم امنیت ملی او را در شرایط سخت و پیچیده‌ای قرار داده است. پترائوس قرار بود این هفته نزد مقامات «اف‌بی‌آی» و پشت درهای بسته، پیرامون چگونگی حمله به سفارت آمریکا در بنغازی شهادت دهد.

سوزان رایس نیز که از سال ۲۰۰۷ و مبارزه انتخاباتی اوباما در دور اول ریاست جمهوری همواره در کنار او بوده، به دلیل حمله در بنغازی و کشته شدن سفیر و سه آمریکایی دیگر تحت فشار است.

حمایت اوباما از ژنرال آلن

باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا، پشتیبانی خود را از جان آلن، فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان ابراز داشته است. آلن به دلیل تبادل «نامناسب» اطلاعات با جیل کلی، یکی از دوستان ژنرال پترائوس مورد سوءظن قرار دارد.

پس از انتشار گزارش‌هایی در ارتباط با تبادل «ایمیل‌های نامناسب» بین جان آلن، فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان و جیل کلی، زنی متاهل که از دوستان خانوادگی ژنرال پترائوس، رییس‌ مستعفی سازمان اطلاعات آمریکا است، باراک اوباما، رییس‌‌جمهوری آمریکا اظهار کرده که جان آلن همچنان مورد حمایت او است.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، عصر سه‌شنبه در واشنگتن تاکید کرد که «رییس‌‌جمهور آمریکا برای ژنرال آلن و خدمات او به کشور ارزش قائل است.» به گفته‌ کارنی، اوباما به ژنرال آلن ایمان دارد.

جان آلن، که در حال حاضر فرماندهی نیروهای ناتو در افغانستان را عهده‌دار است، یکی از مهم‌ترین ژنرال‌های چهار ستاره آمریکا است که پیش‌تر قرار بود فرماندهی نیروهای آمریکایی در اروپا را بر عهده گیرد.

این گام اما به گفته‌ لئون پانتا، وزیر دفاع آمریکا، تا روشن شدن ماجرایی که آلن حال درگیر آن است، به تعویق می‌افتد. او اما همچنان به وظایف خود در افغانستان ادامه خواهد داد. در عین حال گفته می‌شود که تحقیقات رسمی در مورد ژنرال آلن آغاز شده است.

به رغم این تحقیقات، پانتا نیز مانند اوباما بر پشتیبانی خود از ژنرال آلن تاکید ورزیده ‌است. وزیر دفاع آمریکا، دیروز ضمن ابراز حمایت از آلن، عملکرد او در افغانستان را مورد ستایش قرار داد. پانتا افزود که آلن همچنان از اطمینان و اعتماد او برخوردار است.

محافل نظامی آمریکا روز سه‌شنبه خبر داده بودند که آلن، به دلیل «ایمیل‌های نامناسب و نامعقول» که با جیل کلی رد و بدل کرده، مورد سوءظن قرار گرفته است.

سوزان رایس، نامزد احتمالی پست وزارت خارجه آمریکا

شماری از نمایندگان جمهوری‌خواه می‌گویند که رایس از جمله کسانی بود که کوشید در مراحل مقدماتی انتخابات، حمله بنغازی را تظاهراتی مسالمت‌آمیز معرفی کند که تصادفا به خشونت گرایید. منتقدان سوزان رایس به اطلاعات بعدی دولت آمریکا اشاره می‌کنند که معلوم کرد این حمله، یک طرح تروریستی سازماندهی‌شده بوده‌است.

سناتور لیندسی گراهام از حزب جمهوری‌خواه روز یکشنبه با یادآوری این موضوع، اعلام کرد که سوزان رایس یا قصد گمراه کردن مقامات آمریکا را داشته است یا کفایت لازم برای مسوولیت دولتی را ندارد. سناتور گراهام گفت تایید سوزان رایس به عنوان وزیر خارجه در سنای آمریکا، فوق العاده دشوار خواهد بود.

با این‌همه، مقامات کاخ سفید از اصرار اوباما به انتخاب سوزان رایس و جایگزینی او با هیلاری کلینتون خبر می‌دهند. هیلاری کلینتون از مدت‌ها پیش گفته بود که مایل نیست در دولت جدید، مسوولیت وزارت خارجه را تقبل کند.

سکوت سناتور جان کری

تصدی احتمالی وزارت دفاع توسط سناتور کری مدافعان زیادی دارد. موافقان این گزینش به دانش و تجربه اقتصادی و سیاسی او و سابقه حضور مستقیم در جنگ ویتنام و لقب «قهرمان جنگ» اشاره می‌کنند. آنها حضور چنین چهره‌ای در مقام وزارت دفاع را مطلوب‌تر از هر گزینه دیگر می‌دانند.

سناتور کری اما ترجیح داده است در مورد پست وزارت دفاع واکنشی نشان ندهد. جودی سث، سخنگوی کری نیز در یک موضع‌گیری خوددارانه گفته که او فعلا روی وظایف ریاست کمیته روابط خارجی سنا و سناتوری ماساچوست متمرکز است. روشن نیست که اگر جان برنان دولت آمریکا را ترک کند یا به سازمان «سیا» برود، چه کسی جای او را خواهد گرفت. برنان در نخستین دوره ریاست جمهوری اوباما، گزینه اول برای ریاست سیا بود اما به خاطر نقشی که در ارزیابی‌های تندروانه اطلاعاتی در دوره بوش ارائه داده بود، مجبور به عقب‌نشینی شد.

واشنگتن پست به نقل از محافل آگاه می‌نویسد که برنان با وجود پشت سر گذاشتن این انتقادها، تمایلی به بازگشت به سازمان سیا نشان نمی‌دهد. جان برنان ۲۵ سال در سازمان سیا انجام وظیفه کرده است.