گروه بین‌الملل- سفارش‌های کارخانه‌ای آلمان در ماه سپتامبر بیشترین کاهش را در یک سال گذشته ثبت کرد؛ زیرا بحران بدهی اروپا و کندی رشد اقتصادی شرکت‌ها را وادار کرده است از سرمایه‌گذاری بکاهند.

به گزارش بلومبرگ، وزارت اقتصاد آلمان دیروز، سه‌شنبه، اعلام کرد سفارش‌ها، با درنظر گرفتن نوسانات فصلی و تورم، نسبت به ماه اوت ۳/۳ درصد کاهش یافته است. در ماه اوت سفارش‌ها ۸/۰ درصد افت کرده بود. این دومین کاهش متوالی و بیشترین از سپتامبر ۲۰۱۱ تاکنون است. این درشرایطی است که ۴۰ اقتصاددان شرکت‌‌کننده در نظرسنجی بلومبرگ کاهش ۴/۰ درصدی میزان سفارش‌ها را پیش‌بینی کرده بودند. با درنظر گرفتن روزهای کاری، سفارش‌ها نسبت به سال گذشته با سقوط ۷/۴ درصدی رو به رو شده است. در اقتصاد آلمان، بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا، نشانه‌هایی از ضعف مشاهده می‌شود؛ زیرا دولت‌ها و مصرف‌کنندگان در سراسر اروپا هزینه‌ها را کاهش داده‌اند و این مساله به صادرات این کشور آسیب زده است. در ماه سپتامبر اعتماد کسب و کارها به کمترین سطح طی دو سال و نیم گذشته رسید و نرخ بیکاری نسبت به کمترین سطح دو دهه اخیر افزایش یافت. با این وجود به لطف صادرات به اقتصادهای نوظهور و تقاضای داخلی، آلمان بهتر از دیگر کشورهای حوزه یورو بر بحران بدهی‌ها غلبه کرده است.

رالف سولوین، رییس تحقیقات اقتصادی کامرزبانک در فرانکفورت می‌گوید:«در کوتاه‌مدت، چشم‌انداز اقتصادی آلمان نسبتا تیره است. سفارش‌ها در ماه‌های گذشته کاهش یافته است و این مساله به زودی در آمار تولید انعکاس می‌یابد؛ اما شانس‌های خوبی برای احیای اقتصادی آلمان وجود دارد.»

گزارش وزارت اقتصاد آلمان نشان داد سفارش‌های داخلی کارخانه‌ای نسبت به ماه اوت ۸/۱ درصد کاهش یافته است. سفارش‌های صادراتی با افت ۵/۴ درصدی رو به رو شده است. سفارش‌های کالاهای سرمایه‌ای ۴/۲ درصد تنزل کرده و سفارش‌های کالاهای مصرفی افت ۷/۱ درصدی را ثبت کرده است. همچنین، سفارش‌ها در فصل سوم نسبت به فصل دوم با کاهش ۳/۲ درصدی رو‌به‌رو شده است.