ممنوعیت پرواز هواپیماهای ترکیه بر فراز سوریه
عکس:AFP

ممنوعیت پرواز هواپیما‌های ترکیه بر فراز سوریه
گروه بین‌الملل- دولت سوریه اعلام کرد، هواپیماهای مسافربری ترکیه اجازه پرواز در منطقه هوایی این کشور را نخواهند داشت.
به گزارش ایسنا، ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه اعلام کرد، ممنوعیت پرواز هواپیماهای ترکیه بر فراز سوریه واکنشی به اقدام‌ مشابه از سوی دولت آنکارا است.
دولت ترکیه به طور رسمی ممنوعیتی برای پروازهای هواپیماهای سوریه اعلام نکرده‌است. با این حال، آنکارا اعلام کرده است که در صورت شبهه درباره بار هواپیماها، آنها را وادار به فرود خواهد کرد.
تصمیم دولت سوریه درباره ممنوعیت پرواز هواپیماهای ترکیه تنها چند روز بعد از آن اعلام می‌شود که دولت ترکیه یک هواپیمای سوری را که به مقصد سوریه در پرواز بود، وادار به فرود کرد.
به گزارش بی.بی.سی، رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه گفته بود این هواپیما حامل تجهیزات دفاعی ساخت روسیه است. این اظهارات واکنش سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه را در پی داشت که اعلام کرد، این هواپیما حامل هیچ تسلیحاتی نبوده است.
انتقاد شدید اردوغان از موضع شورای امنیت درباره سوریه
همزمان نخست‌وزیر ترکیه از شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل اتخاذ موضعی منفعلانه در مقابله با بحران سوریه به شدت انتقاد کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، «رجب طیب اردوغان» در یک نشست بین‌المللی در استانبول گفت که سازمان ملل متحد همان طور که ۲۰ سال پیش در قبال بحران بالکان تنها نقش یک ناظر را داشت، در مورد بحران سوریه نیز منفعلانه عمل کرده‌است.
او ادامه داد که وضعیت سوریه به طرز فزاینده‌ای در حال شبیه شدن به وضعیت بوسنی و هرز‌گوین در دهه نود میلادی و زمانی است که سازمان ملل متحد در حل و فصل این بحران به طور کامل شکست خورد.
نخست‌وزیر ترکیه افزود: «بسیار مایه تاسف است که سازمان ملل متحد امروز نیز مانند ۲۰ سال گذشته نا‌توان باشد.» اردوغان همچنین از سیاست چین و روسیه به عنوان اعضای دائم شورای امنیت در قبال سوریه به شدت انتقاد کرد. او تاکید کرد که اگر جهان بخواهد برای تصمیم‌گیری منتظر یک یا دو عضو دائم شورای امنیت شود، آینده سوریه به خطر خواهد افتاد.
طرح ابراهیمی برای اعزام3000 صلح‌بان به سوریه
از سوی دیگر و در تحولی دیگر مرتبط با سوریه نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور این کشور طرحی برای اعزام سه هزار نیروی حافظ صلح به سوریه که احتمال می‌رود شامل سربازان اروپایی نیز باشد ارائه کرده‌است.
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه
دیلی‌تلگراف، «اخضر الابراهیمی» که ماه گذشته میلادی به عنوان نماینده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه انتخاب شد، طی هفته‌های اخیر به آرامی در حال تلاش برای جلب مشارکت برخی کشورها در این طرح است.
مشارکت آمریکا و بریتانیا در این طرح به دلیل این‌که نیروهای آنها پیش از این در عراق و افغانستان مستقر شده بودند، دور از ذهن به نظر می‌رسد.
در عوض، ابراهیمی به دنبال جلب مشارکت کشورهایی است که در حال حاضر نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان را تامین می‌کنند.
این کشورها شامل ایرلند، آلمان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا هستند. احتمال می‌رود یکی از این کشورها نقش رهبری نیروهای حافظ صلح در سوریه را بر عهده بگیرد.
با این همه حضور نیروهای اروپایی در سوریه، حتی از کشورهایی که بی‌طرف‌تر شناخته می‌شوند، نشانه دخالت نظامی غرب در خاورمیانه است.
کارشناسان ابراز نگرانی می‌کنند که این نیروها ممکن است هدف حمله افراط‌گرایان یا نیروهای وفادار به دولت سوریه
قرار بگیرند.
انفجار شدید در دمشق
این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که یک خودروی بمب‌گذاری شده صبح دیروز، یکشنبه، در بزرگراهی در منطقه «المزه» در پایتخت سوریه منفجر شد.
به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، شاهدان عینی گفتند که این انفجار تعدادی از خودروهای شبه‌نظامیان وابسته به دولت سوریه موسوم به «الشبیهه» را هدف قرار داد.
این شاهدان مدعی شدند که برخی از این خودروها که هدف قرار گرفته شدند، در تملک یکی از فرزندان خاندان «اسد» است.
شاهدان عینی دیگری نیز گفتند که انفجار یک رستوران را هدف قرار داد و به ساختمان‌های اطراف آن که در تملک مسوولان نظام حاکم بر سوریه است، آسیب وارد کرد.
بنا‌بر این گزارش، هنوز از قربانیان این حادثه گزارشی منتشر نشده‌است اما شاهدان عینی گفتند که در محل انفجار تعدادی زخمی دیده‌اند.
عکس: دویچه وله