فارس- کارشناسان با اشاره به طرح ۸۵۰میلیارد دلاری اوباما برای نجات اقتصاد آمریکا معتقدند افزایش تولید انرژی‌های سبز و کاهش وابستگی به نفت قسمت اصلی این طرح باشد. نشریه بین‌المللی نفت نوشت، صنایع مرتبط با انرژی‌های جایگزین و تجدید‌پذیر، طرح عظیم مشوق اقتصادی رییس‌جمهوری منتخب باراک اوباما و رهبران کنگره را به‌دقت زیر نظر دارند و امیدوارند که طرح مذکور در برگیرنده مشوق‌هایی چشمگیر باشد و چشم‌انداز آینده را برای آنها ترسیم کند.

طبق گفته‌های باراک اوباما، طرح مشوق که حداکثر ۸۵۰میلیون دلار است، تا حدودی می‌تواند ایالات متحده را از سوخت‌های فسیلی دور نگاه دارد و به سوی اقتصادی سبز رهنمون سازد.

با عمیق‌تر شدن رکود اقتصادی و پیش‌بینی برخی اقتصاددان‌ها در مورد نزدیک شدن به درصد بیکاری دورقمی در پایان سال ۲۰۰۹، هدف این بسته تشویق ایجاد یا حفظ حداقل ۳میلیون شغل در طی دو سال آینده است.

اوباما امیدوار است که بتواند تعداد قابل ملاحظه‌ای شغل جدید را در ارتباط با انرژی تجدیدپذیر و جایگزین ایجاد نماید، با وجود این، در حال حاضر چندان مشخص نیست که چه مقدار از این بسته تشویقی برای ابتکارات سبز (ابتکارات مربوط به حفظ محیط زیست) به‌کار می‌رود.

بنا بر برخی گزارشات، هزینه انرژی صرفه‌جویی شده در یک صندوق سرمایه مشترک به میزان ۳۵۰میلیارد دلار جمع‌آوری شده و از آن برای پیشبرد امور زیربنایی استفاده خواهد شد. این بودجه‌ها غالبا برای بازسازی راه‌ها و پل‌ها، به روز کردن مدارس، کمک به رایانه‌ای کردن مدارک پزشکی و افزایش مزایای بیکاری و کوپن غذا، استفاده خواهد شد. با این حال، این قبیل بودجه‌ها برای آن‌دسته از پروژه‌ها که سبب ارتقای بازدهی انرژی می‌شوند مانند احداث ساختمان‌های با بازدهی انرژی بالا، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در حالی که بودجه تحقیق و توسعه در نتیجه بحران اعتبار و سقوط قیمت‌های نفت از بشکه‌ای ۱۴۷ دلار درماه جولای به کمتر از بشکه‌ای ۴۰ دلار در روزهای اخیر ،قطع شده‌اند، وام‌های جدیدی به عنوان مشوق لازم برای انرژی‌های جایگزین در نظر گرفته شده‌ است. بسیاری از شرکت‌های فعال در رابطه با انرژی‌های جایگزین در بخش‌های انرژی باد، انرژی خورشیدی و سوخت‌های زیستی، معتقد هستند که آنها برای رقابت در هزینه‌ها به نفت با قیمت حداقل ۵۰ دلار نیاز دارند.

جزئیات بسته مشوق اقتصادی در روزهای منتهی به تحلیف باراک اوباما در روز ۲۰ ژانویه‌، تنظیم خواهد شد. گروه‌های فعال در زمینه انرژی‌های جایگزین و تجدید‌پذیر اطمینان دارند که رییس‌جمهوری منتخب، باراک اوباما، با اعمال نفوذ، به وعده‌های خود عمل خواهد کرد.

این شرکت‌ها خواستار ادامه‌دار بودن اعتبارهای مالیاتی انرژی‌های جایگزین هستند و از آنجا که اغلب شرکت‌ها در جریان رکود اقتصادی، سودی به دست نمی‌آورند، لذا خواهان اعتبارهای قابل استرداد یا قابل انتقال شده‌اند. بنا بر گفته کارول ورنر، مدیر اجرایی موسسه مطالعات زیست محیطی و انرژی تمدید بلندمدت اعتبارات مالیاتی تولید، اعتبارات مالیاتی سرمایه‌گذاری و اوراق قرضه انرژی‌های پاک تجدید‌پذیر، می‌تواند در اطمینان بخشیدن به سرمایه‌گذاران، جذب سرمایه اضافی و ایجاد شغل برای اجرای پروژه‌ها موثر واقع شود.

موسسه مطالعات زیست محیطی و انرژی همچنین به دنبال اعتبار جهت برنامه‌های راندمان انرژی از قبیل برنامه‌های آب و هوایی است که بنابر گفته‌های این موسسه اگر چه برنامه‌هایی موفقیت‌آمیز بوده‌اند، اما در سال‌های اخیر دارای بودجه کافی نشده‌اند. درخواست‌های دیگر، شامل بودجه‌های جدید برای برنامه‌های انرژی در مزارع و آژانس‌های حفاظت از محیط‌زیست و نیز افزایش سرمایه‌گذاری در امر بازسازی و توسعه شبکه حمل‌ونقل عمومی کشور است.