دنیای اقتصاد - نشریه معتبر وال استریت ژورنال با ارایه تصویری از تفاوت‌های اقتصادی ایالت‌های مختلف آمریکا، نشان داده است که این تفاوت‌ها چگونه بر نظرات رای‌دهندگان تاثیر می‌گذارد. آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین نگرانی در انتخابات پیش‌رو، مساله اقتصاد است و 49درصد گفته‌اند که اوباما در بهبود اوضاع اقتصادی بهتر عمل خواهد کرد. ولی 28درصد بر این باورند که جان مک کین در اقتصاد موفقتر خواهد بود.

وال استریت ژورنال بررسی کرد
تاثیر شاخص‌های اقتصادی در آرای آمریکاییان
مقایسه آرای انتخاباتی هر ایالت آمریکابا شاخص‌های اقتصادی آن ایالت
شادی آذری
تیپ اونیل زمانی اعلام کرده بود که «همه علم سیاست، موضوعی محلی است.» از سوی دیگر بحث اقتصاد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ آمریکا به محور اصلی رقابت‌ها تبدیل شده است.
اما همه ایالت‌های آمریکا به یک اندازه کندی رشد اقتصادی را تجربه نمی‌کنند. جدولی که نشریه معتبر وال استریت ژورنال به تازگی ارائه کرده است، تفاوت‌های اقتصادی ایالت‌های مختلف را به تصویر کشیده است و نشان داده است که این تفاوت‌ها چگونه بر نظرات رای‌دهندگان تاثیر می‌گذارد.
آخرین نظرسنجی که به طور مشترک توسط شبکه ان‌بی‌سی و وال استریت ژورنال انجام شده نشان داده است که بزرگ‌ترین نگرانی در انتخابات پیش رو، مساله اقتصاد است و ۴۹درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی گفته‌اند که اوباما در بهبود اوضاع اقتصادی بهتر عمل خواهد کرد.
این در شرایطی است که تنها 28درصد پاسخ‌دهندگان به این نظرسنجی بر این باورند که جان مک کین در اقتصاد موفقتر خواهد بود.
جدول ارائه شده توسط وال استریت ژورنال سه شاخص کلیدی اقتصادی را مورد بررسی قرار داده است. یکی از این شاخص‌ها نرخ بیکاری در هر ایالت در ماه سپتامبر است.
این ماه آخرین ماه است که داده‌های آن موجود بوده است. مساله بیکاری در سطح ملی طی سال‌جاری به روشنی در آمریکا رخ نمایانده است طوری‌که نرخ بیکاری در کل کشور به 1/6درصد رسیده است. اما در سطح ایالتی این نرخ از حداقل 2/3درصد در سوت داکوتا شروع می‌شود و به 8/8 درصد در راد آیلند می‌رسد.
شاخص دیگر در آمدهای شخصی است که می‌تواند بر مسائل روانشناختی افراد تاثیر گذارد. اعداد موجود در جدول نشان‌دهنده رشد درآمدی از فصل دوم سال ۲۰۰۷ تا فصل دوم سال ۲۰۰۸ است. این آخرین دوره‌ای است که داده‌های آن موجود بوده است. طی این دوره شاخص قیمت مصرف‌کننده در سطح جامعه حدود ۵درصد رشد داشته است. برای آن که دستمزدها با تورم مطابقت داشته باشد، می‌بایست نرخ رشد درآمدها هم همین اندازه می‌شد.
مساله کاهش قیمت‌های مسکن نیز موضوع مهمی در ذهن رای دهندگان است. داده‌های موجود در جدول در این رابطه، مربوط به شاخص قیمت مسکن در فصل دوم سال است که آخرین دوره زمانی است که داده‌های آن موجود است.
نکاتی که می‌توان از جدول استخراج کرد این است که سناتور اوباما در همه ایالت‌هایی که شاهد کاهش قیمت مسکن بوده‌اند به جز دو ایالت، پیشتاز است و اما دو ایالتی که در آنها سناتور مک‌کین پیشتاز است ایالت خود او یعنی آریزونا و ایالت یار انتخاباتی‌اش فرماندار آلاسکا، سارا پیلین است.