میس گزارش داد:
بانکهای عربی قربانی سونامی مالی
فارس - در حالی که شاخص بورسهای عربی تحتتاثیر بحران مالی آمریکا به شدت کاهش یافته است بانکهای منطقه نگرانند قربانی بعدی سونامی مالی غرب در جنوب خلیج فارس باشند. بحران در بازارهای مالی غرب کم کم به سمت بازارهای مالی خاورمیانه در حال حرکت است و بسیاری از بانکهای عربی طی روزهای اخیر آثار منفی این بحران را به خوبی احساس کردهاند.
بانکها و موسسات مالی کشورهای عربی به خصوص بانکهای کویتی به شدت نگران این هستند که قربانی بعدی سونامی
مالی غرب باشند.
بحران نقدینگی، بانکهای کویتی را مانند سایر بانکهای کشورهای عربی با چالش جدی روبهرو کرده و این مساله موجب افزایش نرخ بهره وام بین بانکهای این کشور شده است.
بانک مرکزی امارات برای کمک به نظام بانکی این کشور ۶/۱۳میلیارد دلار پول به آن تزریق کرده است. بانک مرکزی کویت نیز قصد دارد وامهایی با نرخ بهره پایین در اختیار موسسات و بانکهای این کشور قرار دهد.
نرخ بهره اعطای وام بین بانکهای کویتی از ۲درصد به بیش از ۵درصد افزایش یافته است. بانک ملی کویت نیز اعلام کرد، تزریق سرمایه و نقدینگی به بانکها و موسسات مالی عربی نشانگر این واقعیت است که کشورهای عربی نیز به خوبی آثار منفی بحران مالی بینالمللی را احساس کردهاند.
بانک مرکزی کویت به سرمایه گذاران این کشور اطمینان داده است که منابع مالی کافی را برای تزریق به سیستم بانکی در اختیار دارد. این در حالی است که موج خروج سرمایه از بورسهای عربی تشدید شده است و بورسهای منطقه با کاهش چشمگیر شاخصها طی روزهای اخیر روبهرو شدهاند. طی سه ماه گذشته بیش از ۱۳۰میلیارد دلار سرمایه از بانکهای اماراتی به خارج از این کشور انتقال یافته است.
به نظر میرسد دخالت دولتهای عربی در بازارهای مالی، در حال حاضر بهترین گزینه برای جلوگیری از وقوع بحران مالی در این کشورها است.
ارسال نظر