ایرنا - صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی روز یکشنبه حصول پیشرفت در ایجاد هماهنگی برای پاسخگویی به بحران مالی را در گروه هفت، منطقه یورو و نهادهای چند جانبه مورد ستایش قرار دادند ولی در عین حال تاکید کردند که کشورهای فقیر نباید به دست فراموشی سپرده شوند. در پایان مذاکرات سه روزه در واشنگتن و اجلاس سران در پاریس در روز یکشنبه دولت‌ها پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای در ارائه راه‌حل‌های منسجم از جمله برداشتن گام‌هایی در مقیاس و هزینه‌ای بی‌سابقه داشتند. این دو نهاد مالی که ۱۸۵ کشور را در بر می‌گیرد در نشست‌های سالانه خود که تحت‌شعاع بحران مالی قرار گرفتند به این تلاش‌ها نمود بخشیدند.

دومینیک استراس کان، مدیر کل صندوق بین‌المللی پول در یک کنفرانس خبری گفت: «من اطمینان دارم که این تلاش‌ها کار ساز خواهند شد.» گروه هفت کشور پیشرفته اقتصادی روز جمعه بر سر یک طرح عملی پنج ماده‌ای به توافق رسید و قول داد که مانع از سقوط هرگونه نظام بانکی مهم شود.

گروه هفت متشکل از آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن اعلام کردند که برای مبارزه با این بحران از تمام ابزار موجود استفاده خواهند کرد و پیش از این صدها میلیارد دلار برای حمایت از نظام‌های مالی و بانک‌ها هزینه کرده‌اند.

این طرح روز شنبه به تایید صندوق بین‌المللی پول و گروه بیست کشور غنی و نوظهور رسید. رهبران ۱۵ کشور منطقه یورو روز یکشنبه در پاریس در مورد اتخاذ یک استرات‍ژی مشترک برای تقویت اعتماد بازار به توافق رسیدند.

استراس کان با اشاره به اینکه وی از نتیجه اجلاس منطقه یورو استقبال می‌کند، افزود: صندوق بین‌المللی پول ماه‌ها منتظر یک اقدام هماهنگ بود و اکنون شاهد تحقق آن است.

وی گفت: «اکنون تقریبا تمام کشورهای پیشرفته مشمول طرح شده است و تدارکات منطقه یورو برای برخورد با بحران ممکن است در نهایت به سراسر اروپا گسترش یابد.» وی اظهار داشت: «طرح منطقه یورو جامع است و چیزی است که صندوق بین‌المللی پول نیز خو اهان آن بود. در کل ما در مسیر خوبی حرکت می‌کنیم.» در همین حال، رابرت زولیک رییس بانک جهانی نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: این بحران مالی که بدترین بحران بازار از سال ۱۹۲۹ بود لزوم اقدام هماهنگ برای ایجاد یک نظام چند جانبه را مورد تاکید قرار می‌دهد.