برای انجام دور نهایی مبارزات انتخاباتی و ورود به کاخ سفید
مککین رسما نامزد جمهوریخواهان آمریکا شد
گروه بینالملل- سناتور ۷۲ ساله ایالت آریزونا، روز پنجشنبه در مراسم کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه به طور رسمی نامزدی حزب خود را برای شرکت در رقابتهای ریاستجمهوری سال ۲۰۰۸ آمریکا پذیرفت. در سخنرانی ۵۰ دقیقهای مککین در مینهسوتای سنت پل موضوعات مهمی چون دفاع، مالیات، آموزش و استقلال در انرژی مطرح شد. هرچند جزئیات برنامههای مککین در زمینههای مذکور به مخاطبان ارائه نشد، اما وی قول داد که به این زمینهها «بهبود» بخشد و این پاداش کار سخت او خواهد بود.
صاحبنظران در مورد سخنرانی مککین بر این باورند که او صرفا به عنوان یک جمهوریخواه سخنرانی نکرد. صرفا به عنوان یک نامزد انتخاباتی هم سخنرانی نکرد. جان مککین، خود را به عنوان یک رهبر آمریکاییها به دور از حزب یا وضعیتش نمایاند. او گفت: «ما آمریکایی هستیم و این عنوانی است که برای من بیش از هر عنوان دیگر معنا دارد.»
او نیز مانند اوباما به آمریکاییها گفت: «من مالیاتها را در حد پایینی نگه میدارم و هرجا که قادر باشم آنها را کاهش میدهم. رقیب من آنها را افزایش خواهد داد. من هزینههای دولت را کاهش خواهم داد، او افزایش میدهد.»
در برابر حضاری که بادکنکهای سفید و آبی و قرمز در دست داشتند، همسر وی سیندی مککین و معاونش سارا پیلین و همسرش به مککین پیوستند و به روی صحنه سخنرانی آمدند. سارا پیلین روز چهارشنبه موفق شده بود با ایراد یک سخنرانی بسیار معقولانه حتی منتقدان خود را نیز به سمت تایید خود بکشاند.
پیلین هنگام تایید پذیرش عنوان معاونت ریاستجمهوری بعدی آمریکا گفت: «از اینکه نامزدی معاونت ریاستجمهوری آمریکا را میپذیرم، افتخار میکنم. من درخواست کمک به نامزد ریاستجمهوری حزب جمهوریخواه را برای خدمت و دفاع از آمریکا پذیرفتم.»
او افزود: «من عضو یک نهاد سیاسی نیستم و به سرعت طی چند روز گذشته آموختم که اگر عضوی از یک نهاد عالی آمریکایی نباشی، رسانهها تو را فردی بیکفایت، آن هم تنها به همین دلیل ساده به تصویر میکشند، اما من به خبرنگاران و مفسران خبری میگویم، من برای جلب عقاید و افکار آنها به واشنگتن نمیروم، بلکه برای خدمت به مردم کشورم به واشنگتن میروم.»
نظرسنجیها از رقابتی تنگاتنگ و نزدیک بین مککین و اوبامای ۴۷ساله که یک نسل از او جوانتر است، حکایت دارد. به نظر میآید نتیجه نهایی تا حدود زیادی بستگی به ایالتهای صنعتی آمریکا در بخشهای جنوبغربی و غرب داشته باشد.
روی تابلوهایی که حضار در گردهمایی کنوانسیون به دست داشتند عبارت «اول کشور» به چشم میخورد. مککین نیز در سخنان خود عنوان کرد که اوباما را میستاید، اما اختلافات زیادی دارند. وی به هواداران خود گفت: ما پیروز این انتخابات خواهیم بود. بگذارید یک هشدار به جمعیت پیرو و پرخرجی که هیچ کاری نمیکنند و میگویند اول من و بعد کشورم بدهم: تغییر در راه است.
او قول داد در صورت پیروزی هم از نیروهای دموکرات و هم از مستقلها در دولت خود استفاده کند. او خطاب به حضار گفت من برای یک حزب، یک منفعت خاص یا برای خودم کار نمیکنم، من برای شما کار میکنم.
مککین به مدت پنج سال و نیم تحت اسارت ویتنامیها بود و شکنجه شد. وی در سخنان خود به این نکته هم اشاره کرد و افزود: «من دوران اسارت را دوست داشتم چون تنها در یک مکان نبودم، بلکه به یک ایده و آرمان تن سپرده بودم که ارزش جنگیدن را داشت. من متعلق به کشورم بودم.»
بر اساس آماری که مرکز تحقیق رسانههای نیلسن منتشر کرد، ۳۷میلیون نفر به طور زنده سخنرانی مککین را تماشا کردند، ولی تعداد تماشاگران تلویزیونی سخنرانی مککین ۴/۳۸میلیون نفر بود.
او در جمعبندی سخنرانی خود وعده داد در صورت پیروزی بر رقیب خود، برای آمریکاییها خواهد جنگید.
او گفت: بایستید، بایستید، بایستید و بجنگید! ما آمریکایی هستیم و هرگز تسلیم نخواهیم شد. ما هرگز کوتاه نخواهیم آمد. ما از تاریخ پنهان نخواهیم شد، ما تاریخ را خواهیم ساخت.
با پایان مراسم کنوانسیون حزب جمهوریخواه، مککین در شرایطی مینهسوتا را ترک میکند که ۱/۸۴میلیون دلار از بودجههای فدرال و حدود ۱۲۵میلیون دلار نیز کمیته ملی حزب جمهوری خواه را در اختیار دارد.
جمعکنندگان پول او سعی دارند ظرف دو ماه آینده بین ۸۰ تا ۱۰۰میلیون دلار دیگر برای او جمع کنند. تنها ظرف دو روز آخر برگزاری کنوانسیون، کمیته ملی حزب جمهوریخواه توانست ۱۷میلیون دلار پول جمع کند که ۱۰میلیون دلار آن درست پس از سخنرانی پیلین به عنوان معاون ریاستجمهوری مککین جمع شد. تنها در ماه اوت ستاد انتخاباتی مککین بیش از ۴۷میلیون دلار جمعآوری کرده است که این بیشترین میزان جمعآوری پول این ستاد در یک ماه بوده است.
ارسال نظر