گروه بین‌الملل - روز دوشنبه ارزش سهام در سراسر جهان به‌خصوص در بورس آسیا سقوط کرد. علت این امر نگرانی‌ها در مورد کندی رشد اقتصادی جهان بود.

با ضعیف شدن توفان گوستاو، قیمت نفت به‌شدت کاهش یافت. اما سرمایه‌گذاران منتظرند تا ببینند توفان چقدر به شرکت‌‌های نفتی گلف‌کاست آسیب وارد کرده است.در آسیا، سهام کره‌جنوبی بدترین تاثیر را شاهد بود. شاخص کامپوزیت استاک پرایس کره‌ ۱/۴درصد سقوط کرد و به ۴۳/۱۴۱۴واحد رسید. این میزان پایین‌ترین سطح طی ۱۷ماه گذشته است.شاخص نیکی ۲۲۵ژاپن ۸۳/۱درصد سقوط کرد و به ۱۸/۱۲۸۳۴واحد رسید.علت آن این بود که سرمایه‌گذاران سودهای جدید را نقد کردند و کاهش روز جمعه در وال‌استریت چشم‌انداز کوتاه‌مدت را تاریک کرد. شاخص تایوان ۳/۳درصد سقوط کرد. علت آن نگرانی در مورد صنعت الکترونیک به‌دلیل کندی رشد اقتصادی جهان بود. ارزش دیگر سهام در شانگهای، هنگ‌کنگ و سنگاپور نیز سقوط داشت.ارزش سهام در اروپا کاهش کمتری داشت. شاخص اف تی اس ایی ۱۰۰ انگلستان ۶۰/۰درصد سقوط کرد و به ۸۰/۵۶۰۲ واحد رسید. شاخص داکس آلمان ۰۱/۰درصد سقوط کرد و به ۸۰/۶۴۲۱واحد رسید و شاخص سی‌ای‌سی فرانسه ۲۳/۰درصد کاهش یافت و به ۱۳/۴۴۷۲ رسید. این بازارها معمولا از وال‌استریت تاثیر می‌گیرند، اما بورس آمریکا به‌خاطر روز کارگر تعطیل بود.

سرمایه‌گذاران جهانی درپی انتظار ارقام اقتصادی آمریکا در روز جمعه که کاهش درآمدهای شخصی و صنعت در هزینه‌های مصرف‌کننده را نشان می‌داد، دچار نگرانی شدند. زیرا این امر نشان‌دهنده ضعف تقاضا برای کالاهای خارجی در بزرگترین اقتصاد جهان است.همچنان که توفان گوستاو امتداد گلف کاست را درنوردید، نگرانی‌ها در مورد قیمت نفت افزایش یافت. شرکت‌های نفتی در گلف‌کاست عملیات پالایش و حفاری را متوقف کردند، اما نشانه‌های تضعیف توفان گوستاو نگرانی‌های برخی از سرمایه‌گذاران را برطرف کرد. به‌رغم آنکه اوایل روز در معاملات الکترونیکی بورس نیویورک قیمت نفت خام ۷۹/۲دلار افزایش یافت و به ۲۵/۱۱۸ دلار رسید، پس از آن به‌طور چشمگیری کاهش یافت و با قیمت ۱۲/۱۱۱دلار در هر بشکه معامله شد.در سراسر آسیا، شرکت‌هایی که وابسته به آمریکا و دیگر بازارهای صادرات هستند، از اظهار نظر محتاطانه شرکت دل که بر بخش تکنولوژی تاثیر گذاشت لطمه دیدند.ارزش سهام شرکت صنعتی هان‌هایی پرسیشن، غول تولید کننده الکترونیکی تایوان که عرضه‌کننده قطعه به شرکت اپل و دیگر نام‌های تجاری است پس از ثبت کاهش در سود، ۹/۶ درصد سقوط کرد.در کره جنوبی ارزش سهام شرکت هاینیکس سمی کانداکتر،‌ دومین تولیدکننده ریز‌ تراشه حافظه کامپیوتر جهان، ۳/۱۱ درصد سقوط کرد.در ژاپن نیز، ارزش سهام شرکت کانن تولیدکننده چاپگر و دوربین‌های دیجیتالی ۶۳/۲ درصد سقوط کرد و ارزش سهام تویوتا ۲۳/۲ درصد کاهش یافت.همچون دیگر کشورها، تولیدکنندگان اصلی وسایل الکترونیکی ژاپن روز ناآرامی را پشت سر گذاشتند. علت آن نگرانی از کاهش هزینه مصرف کننده بود. ارزش سهام شرکت سایند الکترونیک ۰۹/۴ درصد کاهش داشت در حالی که ارزش سهام شرکت سونی ۳۶/۲ درصد سقوط کرد. گرچه شرکت نینتندو این روند را عوض کرد.در سرزمین اصلی چین شاخص شانگهای کامپوزیت ۳درصد کاهش داشت و به ۱۴/۲۳۲۵ واحد رسید.ژانگ جیتائو تحلیل‌گر شرکت گوتایی جانا گفت: «سرمایه‌گذاران به دلیل عدم اقدام موثر دولت برای تقویت بازار ناامید هستند، بنابراین اعتماد هنوز بسیار ضعیف است».شرکت‌های هواپیمایی که نسبت به افزایش قیمت سوخت‌ حساس هستند، نگران قیمت نفت هستند. ارزش سهام شرکت هواپیمایی چایناساترن ۵/۵ درصد سقوط کرد و ارزش سهام ایرچاینا ۳/۵ درصد کاهش یافت.ضعف بازار بورس در آسیا و آمریکا به ارزش سهام در هنگ کنگ لطمه وارد کرد. شاخص سهام هانگ سنگ ۷/۱ درصد سقوط کرد و به ۳۱/۲۰۹۰۶ واحد رسید.ارزش سهام شرکت پوشاک اسپریت هلدینگز، که به شدت به تقاضای اروپا برای صادرات وابسته است، ۶ درصد سقوط کرد.