جلسه‌ اضطراری رهبران اتحادیه اروپا

کتایون همایونی - رهبران اتحادیه اروپا روز دوشنبه جلسه‌ای اضطراری برای بررسی روابط این ناحیه با روسیه در سایه جنگ با گرجستان برگزار کردند. رهبران اتحادیه اروپا بسیار علاقه‌مندند اعزام نیروهای کمکی تازه نفس در منطقه جنگ‌زده گرجستان را به بحث گذارند. انتظار می‌رود در این اجلاس انتقادات شدید و کوبنده‌تری از رفتار روسیه مطرح شود، اما موضوع دیگر نگرانی اروپا درباره عرضه نفت است. دولت روسیه با سیاست‌ خارجی پرخاشگرانه جدید خود یک پیروزی را در جبهه داخلی برای خود رقم زده است دراین جلسه دروهله اول سران اتحادیه اروپا به بررسی روابط آتی خود با روسیه پرداختند.

شروع کنوانسیون حزب جمهوری خواه

مراسم ۴روزه کنوانسیون حزب جمهوری‌خواه آمریکا در سنت پائول مینه سوتا روز دوشنبه آغاز شده است. همان‌طور که انتخاب اوباما از پیش معلوم بود، در این مراسم نیز نامزد ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه مشخص است. اما این کنوانسیون فرصتی مناسب است که واکنش این حزب را به انتخاب غیرمنتظره سارا پالین به‌عنوان معاون جان مک‌کین شاهد باشیم. مک‌کین می‌خواهد خود را از دولت کنونی جمهوری‌خواه دور نگه دارد بنابراین خوشحال خواهد شد اگر جورج بوش و دیک‌چنی در کنوانسیون حضور نیابند. چون ممکن است آنها به‌خاطر رسیدن توفان گوستاو به نیواورلئان در این کنوانسیون شرکت نکنند.

جلسه بانک مرکزی اروپا

بانک مرکزی اروپا روز پنج‌شنبه چهارم سپتامبر برای بررسی پاسخ خود به شرایط وخیم اقتصادی ناحیه یورو تشکیل جلسه می‌دهد. رکود اقتصادی با هیبت رخ می‌نمایاند و تورم بالا رفته است. ممکن است بانک مرکزی اروپا این مطلب را مطرح سازد که رشد اقتصادی پایین، تبعات افزایش قیمت‌ها را کم کند. کاهش قیمت نفت نیز می‌تواند منجر به کاهش فشارهای تورمی شود. اما اغلب صاحبنظران بر این باورند که بانک تا اوایل سال ۲۰۰۹ پیش از کاهش نرخ بهره صبر خواهد کرد تا اقتصاد رونق یابد.

انتخاب رییس جمهوری پاکستان

قرار است پاکستان یک رییس‌جمهوری جدید را در روز یکشنبه ششم سپتامبر برگزیند. اعضای پارلمان پاکستان و دولت‌های منطقه‌ای برای انتخاب جانشین پرویز مشرف رای می‌دهند. پرویز مشرف در ماه اوت برای اجتناب از استیضاح و پاسخگویی به اتهامات وارده استعفا کرد. ائتلاف حاکم پاکستان هم‌اکنون بر سر نامزدی آصف زرداری، رهبر حزب اصلی ائتلاف حاکم، یعنی حزب مردم به دو دسته تقسیم شده است.دومین حزب ائتلاف حاکم یعنی حزب مسلم‌لیگ شاخه نواز در اعتراض به نامزدی زرداری و برخورداری وی از اقدامات دیکتاتوری، از ائتلاف حاکم خارج شد. همه این جریانات نشان از بروز اختلافی نامبارک در کشوری دارد که در بدترین شرایط برای مقابله با طالبان قرار دارد و از مشکلات اقتصادی رنج می‌برد.