کتایون همایونی - مردم سراسر جهان امیدوارند رییس‌جمهور آینده ایالات متحده که آنها بسیار علاقه‌مند هستند باراک اوباما باشد سیاست‌های این کشور را در قبال جهان بهبود بخشد. به گزارش آسوشیتدپرس در نظرسنجی موسسه تحقیقاتی پیو که در بهار سال‌جاری انجام شده است، اکثریت مردم 18 کشور جهان معتقدند شرایط اقتصادی ایالات متحده وخیم است.

خبر بدتر برای آمریکایی‌ها این است که مردم این کشورها به ویژه در آلمان، بریتانیا، استرالیا، فرانسه، ژاپن و ترکیه که از متحدان آمریکا به شمار می‌روند معتقدند که شرایط اقتصادی بد آمریکا به وضع اقتصاد کشور آنها آسیب رسانده است. در خود ایالات متحده ۶ نفر از هر ده نفر معتقدند که اوضاع اقتصادی آمریکا، تاثیر منفی بر اقتصاد کشورهای جهان داشته است.
اما نگرش مردم جهان نسبت به ایالات متحده در 18 کشور ثابت و در مواردی بهبود پیدا کرده است.با این همه سرعت بهبود تصویر ایالات متحده در جهان به دلیل جنگ عراق به کندی صورت می‌گیرد.تعداد زیادی از مردم این 18 کشور که نظرسنجی در آن انجام شده است گفته‌اند که جریان رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده را شدیدا پیگیری می‌کنند.
در ژاپن رقم شگفت‌انگیز ۸۳درصد مردم اخبار انتخابات آمریکا را دنبال می‌کنند و امیدوارند که رییس‌جمهور جدید بتواند تصویر کنونی ایالات متحده را در نزد جهانیان ترمیم کند. بسیاری از مردم این ۱۸ کشور معتقدند فرا رسیدن پایان دوره جورج بوش می‌تواند به بهبود تصویر آمریکا در جهان کمک کند که در حال حاضر نامحبوب‌ترین سیاستمدار جهان و آمریکا است.
در حالی که اروپاییان امیدوارند که رییس‌جمهور بعدی ایالات متحده سیاست‌هایی را دنبال کند که فرانسه، آلمان و اسپانیا را هم در برگیرد که دو کشور نخست به دلیل مخالفت با جنگ عراق تقریبا از همکاری فعال با آمریکا را از دست داده‌اند. در خاورمیانه اما وضع به صورت دیگری است. در اردن، مصر و لبنان مردم بدبینانه معتقدند، رییس‌جمهور بعدی ایالات‌متحده، سیاست‌های بدتری را در قبال کشورهای مسلمان در پیش خواهد گرفت.
براساس این نظرسنجی انتخاب احتمالی باراک اوباما، کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۰۸ آمریکا ممکن است وجهه بین‌المللی آمریکا را که به خاطر جنگ عراق و سیاست‌های جورج بوش، خدشه‌دار شده است،‌ بهبود ببخشد. براساس این نظرسنجی اوباما به شدت در میان کشورهای هم‌پیمان آمریکا در اروپا و استرالیا محبوب‌تر از جان مک‌کین، کاندیدای جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۰۸ آمریکا است.
بیشترین حمایت‌ها از اوباما در فرانسه و تانزانیا بود؛ جایی که 84درصد از شهروندان اعلام کردند که آنها به رهبری اوباما به عنوان رییس‌جمهور آینده آمریکا اعتقاد دارند.اوباما در آلمان با 82درصد، در استرالیا با 80درصد، در ژاپن 77درصد، در انگلیس 74درصد و اسپانیا 72درصد از حمایت‌های مردم این کشورها را به خود اختصاص داده است.در همین حال آندرو کوهت، مدیر موسسه تحقیقاتی پیو گفت: اوباما از حمایت‌های بیشتری نسبت به مک‌کین در سراسر جهان برخوردار است.
در حالی که اوباما از محبوبیت گسترده جهانی برخوردار است، مک‌کین فقط در آمریکا نسبت به دیگر کشورها از حمایت بیشتری برخوردار شد، هرچند نسبت به اوباما محبوبیت کمتری دارد.کوهت معتقد است که اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که مک‌کین یک جمهوری‌خواه متفاوت است، اما خارجی‌ها معتقدند که مک‌کین سیاستمدار وابسته به بوش است.
در این نظرسنجی که در اوایل بهار انجام شده است، یعنی زمانی که هنوز خانم کلینتون در رقابت‌ها حضور داشت، وی به لحاظ محبوبیت جهانی بالاتر از جان مک‌کین اما پایین‌تر از اوباما قرار داشت. براساس این تحقیق، مردم جهان نیز مانند آمریکاییان تحت تاثیر شعار «تغییر» اوباما قرار گرفته است.