گروه بین‌الملل- افزایش قیمت نفت در روز پنجشنبه باعث شد تا سه شاخص مهم وال‌استریت، سود خوب جلسه صبح خود را با افزایش معتدلی عوض کنند. به گزارش آسوشیتدپرس، افزایش قیمت نفت باعث تخریب جو خوش‌بینی در وال‌استریت شد که به واسطه افزایش یک درصدی میزان خرده‌فروشی در ماه مه ایجاد شده بود. این خبر که بیشترین میزان پیشرفت در شاخص خرده‌فروشی را در شش ماه اخیر، نشان می‌دهد باعث امیدواری سرمایه‌گذاران نسبت به بسته تقویتی دولت و پرداخت چک‌های ۶۰۰ و ۱۲۰۰دلاری به مردم شد. پیش از این دولت در زمان ارسال چک‌ها به مردم گفته بود، امیدوار است مردم این پول را صرف خرید کالا کنند تا به این ترتیب چرخ‌های اقتصاد به گردش درآید. بااین همه افزایش قیمت نفت به ۱۳۶دلار برای هر بشکه، نگرانی‌های تورمی بازار را احیا کرد. این فضای منفی را بیانیه یاهو که طی آن اعلام کرد، مذاکرات با مایکروسافت درباره خرید این کمپانی بی‌نتیجه پایان یافته است، تقویت کرد.

به این ترتیب بازار هواخواهی و اشتیاق خود را برای معامله و خرید فروش از دست داد و باعث شد تا شاخص‌ها سود صبح را در جلسه بعد از ظهر از کف بدهند. فعالان بازار می‌گویند جریان بازار از هفته گذشته تغییر کرده است و هر خبری، تاثیری عمیق و عمدتا منفی بر بازار می گذارد. بازار در حال حاضر بسیار متزلزل و شکننده است. سخنان چارلز پلوسی، رییس بانک مرکزی فیلادلفیا هم حجت را در روز پنجشنبه برای بازار تمام کرد. وی در مصاحبه با CNBC گفت، هیچ تردید و سوالی وجود ندارد که بانک مرکزی باید نرخ بهره را برای مهار تورم قبل از اینکه غیرقابل مهار شود، افزایش دهد. وی گفت ما باید بسیار محتاط و مواظب باشیم که به شرایطی نلغزیم که تورم ایجاد و از قیمت‌های بالا حمایت کنیم. با اینکه بازار طرفدار نرخ بهره پایین است، اما این بار از اینکه افزایش نرخ بهره موجب مهار تورم شود، استقبال می‌کند، چه تهدید درازمدت و بزرگ‌تری را احساس می‌کند.

شاخص سهام داوجونز روز پنجشنبه ۵۸ واحد یا ۴۸/۰درصد به دست آورد و به واحد ۱۲۱۴۲ رسید، در ساعات اولیه صبح داوجونز توانسته بود ۱۸۵ واحد به دست بیاورد که برای شاخصی که روز قبل ۲۰۰ واحد از دست داده بود، بسیار امیدوارانه و مطلوب بود. شاخص استاندارد اندپورز ۴ واحد یا ۳۳/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۳۴۰ رسید، در حالی که شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۱۰ واحد یا ۴۳/۰ درصد از دست داد و به واحد ۲۴۰۴ رسید.

در توکیو، بازار امید زیادی به کنفرانس سران هشت کشور صنعتی و تصمیم‌گیری آنها درباره مهار تورم است. این موضوع همراه با رونق نسبی وال‌استریت در روز پنج‌شنبه و افزایش ارزش دلار در برابر ین، روحیه سرمایه‌گذاران ژاپنی را تقویت کرد. شاخص سهام نیکی ۸۵ واحد یا ۶۱/۰درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۹۷۴ رسید و شاخص سهام توپیکس هم ۸ واحد یا ۶۲/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۳۷۲ رسید. برای کل هفته، نیکی ۵۶/۳درصد ضرر کرد و توپیکس ۹۶/۳درصد از دست داد.

در اروپا شاخص FTSE لندن ۱۷/۱درصد به دست آورد، داکس آلمان ۹۷/۰درصد ترقی کرد و CAC-۴۰ فرانسه ۲۴/۰درصد صعود یافت.

در بازار معاملات ارزی، ارزش دلار در مقابل ارزهای رقیب افزایش یافت. خبر احتمال افزایش نرخ بهره سبب تقویت ارزش دلار شده است. دلار در روز جمعه در توکیو به ازای ۷۷/۱۰۷ین معامله شده است که نسبت به روز پنج‌شنبه که هر دلار به ازای ۵۰/۱۰۷ ین معامله شده بود، افزایش اندکی را نشان می‌داد. نرخ برابری دلار در برابر یورو به ازای هر یورو ۵۴۴۷/۱ دلار بود که نسبت به روز قبل که هر یورو به ازای ۵۴۲۸/۱‌دلار معامله شده بود، افزایش، یورو تنزل و دلار ترقی نشان می‌داد.