پرواز مستقیم از چین به تایوان

گروه بین‌الملل- چین و تایوان توافقنامه‌ تاریخی امضا کردند و در آن توافق کردند که پروازهای مستقیم میان دو کشور را برقرار کنند. به این ترتیب تعداد بیشتری از توریست‌های سرزمین‌ اصلی می‌توانند از این جزیره که مدت‌ها به مثابه جزیره ممنوعه بود، دیدن کنند. به گزارش بی‌بی‌سی، این توافق برای اولین بار اجازه پرواز مستقیم میان دو کشور را در تعطیلات آخر هر هفته می‌دهد. پیش از این فقط در هر تعطیلات رسمی، پرواز مستقیم میان دو کشور صورت می‌گرفت. در ایام غیرتعطیل، مسافران باید از طریق هنگ‌کنگ به تایوان سفر می‌کردند.

این توافقنامه طی مذاکرات رسمی که دو روز قبل در مهمانخانه‌ای دولتی در چین آغاز شده حاصل شده است. روابط میان دو کشور به دلیل امتناع چین از به رسمیت شناختن تایوان به عنوان کشور مستقل و مقاومت تایوان در برابر چین، سال‌ها است دچار تنش است، اما این روابط متشنج درست بلافاصله پس از به قدرت رسیدن، ما- ینگ- جو رییس‌جمهور فعلی تایوان، روبه بهبود گذاشت. ما- ینگ- جو اعلام کرد او خواهان روابط گرم‌تری با چین است و برای او حفظ ثبات منطقه‌ای در اولویت قرار دارد.

سفر توریست‌ها از ۴ جولای آغاز می‌شود و قرار است در هر هفته ۳۶ پرواز صورت گیرد که سهم هر یک از کشورها ۱۸ پرواز است. از ۱۸ جولای هم،‌ هر یک از طرفین به ۳۰۰۰توریست هر روز اجازه مسافرت خواهند داد که تقریبا تعداد مسافرانی که از چین به تایوان می‌روند را به سه برابر می‌رساند. صاحبان کسب‌و‌کار تایوانی از موافقتنامه اخیر بسیار راضی و خشنود هستند. سهولت رفت‌و‌آمد میان دو کشور باعث می‌شود تا چین بتواند المپیک را نیز بهتر اداره کند. در روز پنج‌شنبه، طرفین موافقت کردند، دفتر نمایندگی در دو کشور تاسیس کنند و دیروز بر سر برقراری پروازهای مستقیم توافق کردند که مراسم این توافق، از طریق تلویزیون پخش شد.

برای تایوان که کشوری فقیر به شمار می‌آید و در محاصره چین قرار دارد، صنعت توریسم می‌تواند به بهبود وضع اقتصادی کشور کمک کند. بهبود روابط با چین،‌ از وعده‌های انتخاباتی آقای «ما» بود.

چین درباره انتقادات بین‌المللی بسیار حساس است. جامعه بین‌المللی همواره از چین انتقاد کرده است که با استقلال این جزیره مخالف است و تهدید به مداخله نظامی کرده است.

در حال حاضر مقامات چین و تایوان امیدوار هستند که امیدوارم این دور از مذاکرات، راه را برای دیالوگ منظم میان دو کشور هموار کند. دو کشور روابط دیپلماتیک رسمی ندارند و دلیل آن امتناع چین از پذیرفتن استقلال این کشور است. چین مدعی است که تایوان بخشی از خاک و سرزمین اصلی چین است، هر چند از سال ۱۹۴۹ این دو قسمت، دو حکومت جداگانه داشته‌اند.

در آن سو، تایوان که از حمایت بین‌المللی به‌ویژه آمریکا و انگلیس برخوردار است بر استقلال پای می‌فشارد. روی کار آمدن آقای «ما» که فردی معتدل و عمل‌گر است، باعث دوری تایوان از شعارهای استقلال‌‌طلبانه شد، اما در عین حال مقامات تایوان گام‌های عملی و مهم برای بهبود اقتصاد کشور برداشتند.