روندها
سایه نفت ۱۳۲ دلاری بر سر بازارهای آسیایی
گروه بینالملل- بازار سهام ژاپن اولین روز هفته را زیر سایه سنگین ضرر هفته گذشته به ویژه تنزل شدید والاستریت در روز جمعه آغاز کرد و بیشترین ضرر را در شش هفته اخیر تجربه کرد. به گزارش آسوشیتدپرس، قیمت نفت در روز دوشنبه در آسیا افزایش یافت و به هر بشکه ۷۳/۱۳۲دلار رسید و ارزش دلار در بازارهای مالی در مقابل ین کاهش یافت. با این همه بازارهای آسیایی، به ویژه توکیو بیشتر تحت تاثیر ضرر روز جمعه والاستریت و تعطیلی آن در روز دوشنبه بودند. بازار سهام توکیو در واقع ادامه جریان والاستریت در بزرگترین اقتصاد شرق است که به طور سنتی تحت تاثیر آن عمل میکند. تحلیلگران بازار معتقدند، بازار در حال فکر کردن درباره وضعیت اقتصادهای واقعی است. چین توانسته است تاکنون خود را با افزایش قیمت وفق بدهد، اما اقتصادهای ضعیفتر و کوچکتر از افزایش قیمت نفت و کالاها آسیب خواهند دید.
همچنین سرمایهگذاران در توکیو منتظر اخبار تورم در مورد منطقه یورو و ایالات متحده در هفته جاری هستند. در بازارها نگرانی جدی و شدیدی در قیمت بالای انرژی (نفت) و دیگر مواد خام وجود دارد که بر کمپانیهای ژاپنی از حیث افزایش هزینه تولید قطعا تاثیر زیادی برجای خواهد گذاشت. از طرف دیگر مصرفکنندگان هم از خرید به دلیل افزایش هزینه انرژی اجتناب میکنند. به این ترتیب شاخص سهام نیکی صبح روز دوشنبه ۳۱۲ واحد یا ۲/۲درصد تنزل یافت و به واحد ۱۳۷۰۰ رسید. شاخص سهام توپیکس هم ۲۹ واحد یا ۱/۲درصد ضرر کرد و به واحد ۱۳۴۸ رسید، در روز جمعه شاخص توپیکس ۲درصد از دست داد. میزان معاملات در روز دوشنبه به دلیل بسته بودن
وال استریت و احتیاط سرمایهگذاران محدود بود. بزرگترین بازندگان روز دوشنبه توکیو سونی، تویوتاموتور و کانن بودند.
در چین شاخص اصلی شانگهای ۲درصد از دست داد و در کره جنوبی شاخص کوپسی ۵/۱درصد ضرر کرد و به پایینترین حد خود از ۲۴ آوریل سالجاری تاکنون رسید. و اما ارزش دلار در روز دوشنبه در مقابل ین ۲/۰درصد تنزل یافت و هر دلار به ازای ۱۵/۱۰۳ ین معامله شد.
دلار در برابر یورو هم حدود ۲/۰درصد ارزش خود را از دست داد و روز دوشنبه در توکیو هر یورو به ازای ۵۷۹۰/۱ دلار معامله شد. به نظر نمیرسد ارزش دلار جریان رو به پایین خود را ترک کند، این در حالی است که بسیاری از خریداران قبلی دلار منتظر فرصتی هستند تا بتوانند آن را بفروشند. والاستریت که روز دوشنبه را تعطیل بود، هفته را در حالی آغاز میکند که هفته گذشته یکی از بدترین هفتههای خود را پس از دوران تنش و نوسانات شدید در ژانویه و فوریه سپری کرد.
دلیل اصلی ضرر بازار، افزایش قیمت نفت با رکورد ۱۳۵ دلار برای هر بشکه بود. نگرانی بازار قطعا از گسترش و افزایش فشارهای تورمی است که بر اثر افزایش هزینههای انرژی بر بودجه خانوارها و از طرفی هزینه تولید تحمیل میکند. مادامی که فشارهای تورمی وجود داشته باشد، بانک مرکزی ایالات متحده باید از ابزار کاهش نرخ بهره برای تحریک رشد اقتصادی صرفنظر کند که این خبر خوبی برای بازار به شمار نمیرود.
کسادی اقتصادی با این که مقامات اقتصادی آمریکا در سخنان خود سعی در کمرنگ ساختن آن دارند، جدی است و اقتصاددانان و سرمایهگذاران برجستهای همچنان از خطر کسادی ایالات متحده سخن میگویند. پس از جورج سوروس، آلن گرین اسپن و حتی بن برنانکی رییس بانک مرکزی ایالات متحده و ویلیام وارن بافت هم از کسادی اقتصادی آمریکا سخن گفتند. مهمتر آن که بسیاری کسادی فعلی را با رکود بزرگ دهه ۳۰ آمریکا مقایسه میکنند و از شباهت میان دو شرایط زمانی میگویند، هر چند بازار سعی کرده است به زیربناهای بازار توجه کند و روزهای آرام و منطقی در یک ماه اخیر سپری کند.
ارسال نظر