رییس صندوق بینالمللی پول اعلام کرد:
امیدی به احیای اقتصاد آمریکا در سال ۲۰۰۸ نیست
گروه بینالملل- دومینک استراوس کان، رییس صندوق بینالمللی پول در تازهترین سخنرانی خود گفت، امیدی به احیای اقتصادی ایالاتمتحده در سال ۲۰۰۸ وجود ندارد. به عقیده این اقتصاددان نشانهای دیده نمیشود که بر مبنای آن ورود اقتصاد ایالات متحده به دوره رونق اقتصادی را پیشبینی کنیم. رییس صندوق بینالمللی پول با اشاره به اینکه آمریکا در حال تجربه کردن یک رکود معتدل اقتصادی است پیشبینی کرد که این دوره رکود تا پایان سال ۲۰۰۸ دست کم به طول انجامد. وی رشد اقتصادی سالانه آمریکا در سال ۲۰۰۸ را کمتر از ۵/۰درصد اعلام کرد. دومینک استراوس کان پس از دیدار با فرانسوافیون، نخستوزیر فرانسه در جمع خبرنگاران گفت: آمارهای اقتصادی ایالاتمتحده امیدوارکننده نیستند و کاهش رشد اقتصادی این کشور در ادامه سال نیز تداوم خواهد یافت.
دپارتمان بازرگانی آمریکا رشد اقتصادی ایالات متحده را در پایان ربع اول امسال ۶/۰درصد اعلام کرد. این در حالی است که پیش از این از رشد یکدرصد گمانهزنیها سخن به میان آمده بود.
استراوس کان در ادامه سخنان خود گفت: همزمانی دوره کسادی اقتصادی با تورم موجب آن شده است تا ایالات متحده تا پایان سال با مشکلات دیگری روبهرو شود که در کوتاهمدت قادر به حل آنها نخواهد بود. سخنان رییس صندوق بینالمللی پول انتشار خبر کاهش بیکاری آمریکا در ماه آوریل همراه شد. وی در پاسخ به خبرنگاری که نظرش را در این مورد پرسید، گفت: کاهش بیکاری خبر خوبی است؛ اما نگرانی من این است که افزایش بیکاری گذار بوده و تنها نور ضعیفی در تاریکی باشد. وی در ادامه درخصوص تداوم بحران و رکود در اقتصاد ایالات متحده هشدار داد و گفت: اکنون موضوع اصلی کاهش رشد اقتصادی جهان است که میتواند کشورهای در حال توسعه را نیز درگیر عوارض کاهش رشد اقتصادی ایالات متحده کند. آمریکا به تنهایی ۲۵درصد حجم اقتصاد جهان را تشکیل میدهد و از آن به موتور رشد اقتصادی جهان تعبیر میشود.
در همین حال جورج بوش انتشار گزارش رشد اقتصادی آمریکا را برای سه ماه اول سال خبر بدی برای مردم دانست و گفت: اقتصاد آمریکا طی ماههای اخیر شرایط سخت و پیچیدهای را پشت سر گذاشته و قیمت بنزین به شدت افزایش یافته است؛ اما من مطمئن هستم که آمریکا به تدریج به دوران رشد و رونق اقتصادی باز خواهد گشت. رکود بخش مسکن و بحران بازار اعتبارات دو عامل اصلی فرو رفتن اقتصاد آمریکا در کسادی اقتصادی است.
بانک مرکزی ایالات متحده و بانک مرکزی اتحادیه اروپا برنامه جدیدی را برای دفاع در برابر بحران بازار اعتبارات ارائه کردند. این دو سیاستگذار پولی در دو اقتصاد بزرگ جهان با هشدار مجدد نسبت به کاهش رشد اقتصادی جهان در جلسهای مشترک اعلام کردند که اقتصادهای پیشرفته جهان برای مقابله با بحران اعتبارات باید سیاستهای هماهنگ پولی را اتخاذ کنند. بانک مرکزی اروپا در بیانیه خود در این اجلاس اعلام کرد که یک دوره جدید فشار بر بازارهای اعتباری در راه است که میتواند پیامدهای منفی برای بانکها و موسسات اعتباری به همراه داشته باشد.
فدرال رزرو نیز اعلام کرد که از ماه آگوست سال گذشته تاکنون میلیاردها دلار به سیستم بانکی برای مهار بحران وامهای اعتباری و مهار ریسک رهن و اجاره ساختمان تزریق شده است، اما این کمک مالی توانسته است، تنها سرعت رشد بحران را کم کند. در این جلسه مشترک همچنین مقامات بانک مرکزی اروپا از تصمیم فدرال رزرو مبنی بر کاهش شدید چندین بار نرخ بهره انتقاد کرد. به عقیده بانک مرکزی اروپا اختلاف زیاد بین نرخ بهره ایالات متحده و حوزه یورو باعث بر هم خوردن بیشتر نظم اقتصاد جهان و سرگردانی پولها میشود.
بانک مرکزی اروپا هماکنون قصد دارد نرخ بهره را به منظور مهار تورم در حوزه یورو افزایش دهد. این در حالی است که برخی کارشناسان عقیده دارند افزایش نرخ بهره موجب کاهش بیشتر سرعت رشد اقتصادی خواهد شد.
ارسال نظر