گزارش - فدرال رزرو اعلام کرد
محرک اقتصادی بیشتر لازم نیست
گروه بینالملل- رفیعه هراتی: سیاستگذاران فدرال رزرو آمریکا بر این باورند که شرایط اقتصادی رو به رشد این کشور نیاز به اتخاذ اقدامات محرک اقتصادی جدید را کاهش میدهد. با این وجود بانک مرکزی آمریکا قصد دارد نرخ بهره را دستکم تا اواخر سال ۲۰۱۴ نزدیک به صفر نگه دارد.
به گزارش بلومبرگ، بر اساس گزارش خلاصه مذاکرات نشست ۱۳ مارس فدرال رزرو که روز سهشنبه منتشر شد، مقامات بانک مرکزی آمریکا تنها زمانی اقدامات محرک اقتصادی بیشتری را در پیش میگیرند که از قدرت رشد اقتصادی کاسته شود یا تورم زیر ۲ درصد هدف تورمی قرار گیرد.
مقامات فدرال رزرو براین باورند که رشد اقتصادی آمریکا آنقدر خوب هست که نیازی به اجرای دور جدیدی از برنامه تسهیل مقداری نباشد، اما نشانههایی از ضعف هم در آن دیده میشود که تداوم پایین نگه داشتن نرخ بهره را تضمین میکند. براساس گزارش فدرال رزرو تعهد به پایین نگه داشتن نرخ بهره تا سال ۲۰۱۴ به عملکرد اقتصادی آمریکا بستگی دارد و مقامات بانک مرکزی آمریکا توافق کردند درصورت تغییرات چشمگیر در چشمانداز اقتصادی این کشور در مورد این تاریخ تجدید نظر کنند. در شرایطی که بیکاری در دورهای از رشد اقتصادی ملایم سریعتر از حد انتظار کاهش یافته است، فدرال رزرو پیشبینی خود را درمورد رشد اقتصادی آمریکا در آینده نزدیک اندکی افزایش و برآورد خود را از پتانسیل تولید کاهش داد. سیاستگذاران فدرال رزرو در نشست ماه مارس به این نتیجه رسیدند که رشد اقتصادی آنقدر سریع نیست که آنان را وادار کند پیشبینی خود را برای سالهای آتی افزایش دهند. در خلاصه مذاکرات فدرال رزرو آمده است: «اکثر شرکتکنندگان در این نشست اطلاعات مالی و اقتصادی اخیر را عاملی برای تجدید نظر درباره چشمانداز رشد اقتصادی در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ ندانستند.» این درشرایطی است که بن برنانکه،رییس فدرال رزرو، همچنان درمورد چشمانداز اقتصادی آمریکا محتاط است. او در مصاحبه خود با اخبار ایبیسی در تاریخ ۲۷ مارس گفت به رغم برخی پیشرفتهای اقتصادی هنوز زود است که اظهار پیروزی کنیم.
او گفت: «ما هنوز به نقطهای نرسیدهایم که بتوانیم مطمئن باشیم که در مسیر بهبود کامل قرار داریم.» برنانکه در سخنرانی خود که در تاریخ ۲۶ مارس در ویرجینیا ایراد شد، گفت: بهبود چشمگیر در کاهش نرخ بیکاری نیازمند رشد اقتصادی سریعتر است. پس از انتشار گزارش خلاصه مذاکرات فدرال رزرو والاستریت دچار کاهش شد و شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ نسبت به بالاترین میزان خود طی چهار سال گذشته افت کرد. این شاخص با کاهش ۴/۰ درصدی در رقم ۳۸/۱۴۱۳ واحد ثابت شد. شاخص میانگین صنعتی داوجونز نیز ۴۹/۰ درصد تنزل کرد و به ۵۵/۱۳۱۹۹ واحد رسید.
ارسال نظر