گروه بین‌الملل- موسسه آکسفام اعلام کرد برای این که قحطی در منطقه ساحل در غرب آفریقا به فاجعه‌ای انسانی تبدیل نشود، باید اقدام فوری صورت گیرد. این فاجعه می‌تواند ۱۳ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش بی‌بی‌سی، این موسسه امدادرسانی می‌گوید جامعه بین‌المللی در پاسخ به قحطی سال گذشته در شرق آفریقا بیش از حد تاخیر کرد. موسسه آکسفام برای کمک به بیش از یک میلیون نیازمند در این منطقه درخواست کمک فوری معادل ۳۶ میلیون دلار کرده است.

آکسفام اعلام کرده است نرخ سوءتغذیه در چاد، بورکینافاسو، مالی، موریتانی، نیجر و سنگال شمالی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است و در برخی نواحی به بیش از حد بحرانی ۱۵ درصد رسیده است.

به گفته این موسسه بیش از یک میلیون کودک در منطقه ساحل در خطر سوءتغذیه هستند.

آکسفام می‌گوید در برخی مناطق کشور چاد روستاییان به خراب کردن لانه مورچه‌ها پرداخته‌اند تا دانه‌هایی را که مورچه‌ها ذخیره کرده‌اند برای خود و خانواده‌شان جمع کنند.

این سازمان امدادرسانی عامل این بحران را قحطی، قیمت بالای مواد غذایی، فقر شدید و درگیری‌های منطقه‌ای دانسته است.

به گفته ممدو بیتیه، مدیر منطقه آفریقای غربی آکسفام، میلیون‌ها نفر در آستانه یک بحران جدی قرار دارند.

به گفته او «اگر زودتر اقدام نشود قحطی به فاجعه انسانی تبدیل می‌شود. دنیا نباید بگذارد چنین اتفاقی رخ دهد. باید با یک عملیات امدادرسانی جدی از مرگ ده‌ها هزار نفر به دلیل بی‌اعتنایی جامعه جهانی جلوگیری شود.»

او افزود: «سال گذشته شاهد بودیم که چطور شرایط در شرق آفریقا به سرعت از کنترل خارج شد و چگونه سازمان‌های امدادرسانی نتوانستند به موقع عمل کنند. ساده است، اگر هم‌اکنون دست به کار شویم می‌توانیم از تلفات هزاران نفری جلوگیری کنیم.»

این درشرایطی است که درگیری‌های اخیر بین ارتش شمال مالی باعث فرار بیش از ۱۰۰ هزار نفر از خانه و کاشانه‌شان شده است و نیمی از این عده به نیجر و نیم دیگر به کشورهایی گریخته‌اند که خود دچار مشکلند.

در ماه ژانویه موسسات آکسفام و «کودکان را نجات بدهید» اعلام کردند سال گذشته هزاران نفر در شرق آفریقا جان خود را بیهوده از دست دادند چون جامعه بین‌المللی به هشدارهای زودهنگام سازمان‌های امدادرسانی توجه نکردند.