با مخالفت روسیه و چین شکل گرفت
شکست در پیشنویس غربی عربی علیه سوریه
گروه بینالملل- نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با اتحادیه عرب برای بررسی پیشنویس غربیـعربی درباره بحران سوریه با مخالفت روسیه و چین بدون نتیجه پایان یافت. نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب در این نشست فوقالعاده که شامگاه سهشنبه در نیویورک برگزار شد، با تاکید دوباره بر مخالفت این اتحادیه با هرگونه مداخله نظامی در سوریه، از شورای امنیت سازمان ملل خواست بر تحریمهای اقتصادی علیه سوریه بیفزاید.
عکس: رویترز
گروه بینالملل- نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با اتحادیه عرب برای بررسی پیشنویس غربیـعربی درباره بحران سوریه با مخالفت روسیه و چین بدون نتیجه پایان یافت. نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب در این نشست فوقالعاده که شامگاه سهشنبه در نیویورک برگزار شد، با تاکید دوباره بر مخالفت این اتحادیه با هرگونه مداخله نظامی در سوریه، از شورای امنیت سازمان ملل خواست بر تحریمهای اقتصادی علیه سوریه بیفزاید. خبرگزاری شینهوا به نقل از «لی باودنگ» نماینده چین در سازمان ملل اعلام کرد که این کشور با استفاده از زور برای حل بحران سوریه مخالف است؛ زیرا این مساله با عرف بینالمللی تناقض دارد.
نماینده چین گفت: «پکن با قاطعیت تمام با استفاده از زور برای حل مشکل سوریه مخالف است، همچنین تغییر نظام حاکم بر سوریه را با استفاده از زور رد میکند؛ زیرا این امر نقض آشکار میثاق سازمان ملل است.»
نماینده روسیه در پایان این نشست با بیان اینکه شورای امنیت نمیتواند در مورد مساله داخلی یک کشور تصمیم بگیرد، گفت: «شورای امنیت چنین اختیاری ندارد و نمیتواند برای سیاست داخلی کشوری نسخه بپیچد. اگر به این رویه ادامه دهد، به زودی در مورد اینکه کدام پادشاه از سلطنت کنارهگیری کند یا اینکه کدام نخست وزیر از سمت خود استعفا دهد شروع به تصمیمگیری خواهد کرد و این وظیفه شورای امنیت نیست.» ویتالی چورکین نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: «اعضای شورای امنیت در مورد سوریه میتوانند، به توافق برسند و این مساله نه فقط ممکن بلکه ضروری است.» به گزارش ایسنا به نقل از سایت اینترنتی النشره، نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب در سخنانی عنوان داشت: مواضع روسیه در قبال سوریه مثبت است و مهمترین مساله در مواضع مسکو این است که مسوولان کرملین عقیده دارند خشونتها در سوریه هرچه زودتر باید متوقف شود و این مساله اساس تمام تلاشها در خصوص سوریه محسوب میشود.
وی در ادامه عنوان کرد: روسیه از مخالفان و دولت سوریه خواسته تا برای گفتوگو به مسکو بروند و این مسالهای است که ما در اتحادیه عرب آن را با روسیه بررسی کردیم و هدف از آن حل و فصل سیاسی مسائل سوریه است. چورکین گنجاندن برخی خواستههای روسیه در پیشنویس غربیـعربی را نشانه مثبت دانست. از سوی دیگر، آمریکا دعوت اتحادیه عرب و قطر برای انجام اقدامات سریع و قاطع درباره سوریه را مورد تایید قرار داد.
عدنان منصور، وزیر امور خارجه لبنان نیز در گفتوگو با تلویزیون این کشور عنوان داشت: لبنان بر موضع بیطرف خود در قبال سوریه تاکید دارد و بیروت موضع خاصی در قبال قطعنامه اتحادیه عرب در خصوص سوریه ندارد. ما در حال بررسی این مساله هستیم.
وی در ادامه عنوان داشت: ما انتقادات را میپذیریم؛ اما بر مواضع خود مبنی بر بیطرف بودن لبنان در برابر تحولات سوریه پایبند هستیم.
وزیر امور خارجه لبنان ادامه داد: ما باید اول ببینیم مواضع اتحادیه عرب به سود چه کسی است و آیا این مواضع به نفع سوریه و لبنان است یا خیر؟
منصور در پایان با اشاره به بیانیه شورای مخالفان سوریه موسوم به «شورای ملی سوریه» گفت: برخی قصد دارند روابط سوریه و لبنان را خراب کنند اما نمیتوان به هیچ وجه روابط بین دو کشور را از بین برد؛ چون این مساله نه به نفع لبنان است، نه سوریه.
نماینده سوریه در سازمان ملل متحد در این نشست نیز با متهم کردن اعضای شورای امنیت و کشورهای عضو اتحادیه عرب به تلاش برای بزرگ کردن بحران سیاسی موجود در سوریه گفت دولت دمشق در برابر دشمنان این کشور با تمام قوا مقاومت خواهد کرد.
اتحادیه عرب چندی پیش ماموریت ناظران خود را در این کشور خاتمه داد. این اتحادیه پیشتر نیز طرحی را برای انتقال قدرت از بشار اسد، رییس جمهوری سوریه به معاون ریاست جمهوری این کشور ارائه داد؛ اما دولت سوریه این طرح را تعرض به حاکمیت این کشور دانست.
ارسال نظر