گزارش اقتصادی - براساس گزارش سازمان ملل:
تا ۳۰ سال آینده ۳ میلیارد نفر در فقر خواهند بود
بنا به این گزارش، زمان زیادی برای تولید مواد غذایی، آب و انرژی بیشتر در دنیا باقی نماندهاست و برای پیشگیری از این فرجام، به یک برنامه سیاسی اقتصادی جدید نیاز است. تدوین این برنامه در دستور کار کنفرانسی است به نام توسعه پایا که قرار است در ماه ژوئن امسال یعنی حدود ۵ ماه دیگر، در شهر ریودوژانیروی برزیل برگزار شود.
گروه بینالملل- گزارش جدید سازمان ملل متحد اعلام کرد که تا سال ۲۰۴۰ میلادی، یعنی کمتر از سی سال دیگر، جمعیت جهان از ۷ میلیارد نفر به ۹ میلیارد خواهد رسید و بشریت با کمبود منابع طبیعی و فقر روبهرو خواهد شد.
بنا به این گزارش، زمان زیادی برای تولید مواد غذایی، آب و انرژی بیشتر در دنیا باقی نماندهاست و برای پیشگیری از این فرجام، به یک برنامه سیاسی اقتصادی جدید نیاز است. تدوین این برنامه در دستور کار کنفرانسی است به نام توسعه پایا که قرار است در ماه ژوئن امسال یعنی حدود ۵ ماه دیگر، در شهر ریودوژانیروی برزیل برگزار شود. طبق این گزارش، نیاز جمعیت جهان به غذا تا ۲۰ سال آینده ۵۰ درصد، به انرژی ۴۵ درصد و به آب ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت. تا آن زمان هم به دلیل تغییرات زیست محیطی، منابع انرژی کمتری در دسترس خواهد بود.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، میگوید که رشد اقتصادی فشار بیشتری بر منابع طبیعی میآورد. کارشناسان بلندپایه سازمان ملل در زمینه توسعه پایا در این گزارش نوشتهاند که تلاشها برای استفاده بهینه از منابع طبیعی به اندازه کافی سریع نیست و بهرهوری باید افزایش یابد. «طرحهای توسعه جهانی فعلی، پایا نیستند و باید تغییر اساسی در اقتصاد دنیا به وجود آید.» این مقامها میگویند: «حاشیه رفتن کاری را از پیش نمیبرد. رکود اقتصادی کنونی در جهان به یک تحول اساسی احتیاج دارد.»
به گفته این کارشناسان، «طرحهای موجود برای توسعه جهانی پایا نیستند و برای رسیدن به ثبات، باید تغییر اساسی در آنها به وجود آید.» هر چند شمار افرادی که در فقر زندگی میکنند از سال ۱۹۹۰ تا کنون از ۴۶ درصد به ۲۷ درصد کاهش یافته است و رشد اقتصادی هم از سال ۱۹۹۲ به ۷۵ درصد افزایش یافته است، شیوه زندگی پیشرفته و تغییر در عادات افراد، منابع طبیعی را در معرض تهدید قرار دادهاست. بیش از ۵ میلیون هکتار از جنگلها در سال از بین میروند. ۸۵ درصد از انواع ماهیهای خوراکی در معرض صید بیش از حد قرار دارند. گاز دی اکسید کربن ۳۸ درصد افزایش یافتهاست.
گرمایش زمین هم موجب بالا آمدن سطح دریا و تغییرات آب و هوایی میشود. در این گزارش از دولتها خواسته شده اهداف خود را مشخص کنند و با سازمانهای بینالمللی برای ساخت یک «انقلاب زیست محیطی» همکاری کنند. این دولتها باید بکوشند با صرفهجویی در مصرف منابع طبیعی، تولید را دوبرابر کنند و از مصرف منابع طبیعی بکاهند. از منابع آب و اکوسیستم دریایی باید به درستی استفاده کرد. دسترسی به انرژی پایای ارزان، باید تا سال ۲۰۳۰ میلادی راحتتر شود.
تا سال ۲۰۲۰ برای اینکه اوضاع اقتصادی بهبود یابد، باید قیمت سوخت و منابع طبیعی را از طریق مقررات مالیاتی تعیین کرد و دولتها نباید برای سوختهای فسیلی یارانهای پرداخت کنند. بانکها و موسسههای اعتباری باید به فکر سرمایهگذاری در توسعه پایا باشند و دانشمندان باید رابطه سیاست و علم را قویتر سازند. سازمان ملل متحد هم باید برای راهنمایی سازمانهای بینالمللی، یک مشاور ارشد علمیانتخاب کند.
ارسال نظر