گزارش
دیدار خالد مشعل با پادشاه اردن
به گزارش بی.بی.سی، مشعل در سال ۱۹۹۹ به همراه سایر رهبران اسلامگرای حماس از اردن اخراج شد و از آن زمان تاکنون دفتر سیاسی حماس در دمشق پایتخت سوریه مستقر بوده است.
گروه بینالملل- خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی حماس، روز یکشنبه برای نخستین بار پس از سیزده سال برای دیداری رسمی به اردن سفر و با عبدالله دوم، پادشاه اردن دیدار کرد.
به گزارش بی.بی.سی، مشعل در سال ۱۹۹۹ به همراه سایر رهبران اسلامگرای حماس از اردن اخراج شد و از آن زمان تاکنون دفتر سیاسی حماس در دمشق پایتخت سوریه مستقر بوده است. یکی از مقامات ارشد اردن که نخواست نامش فاش شود، گفت که ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، با خالد مشعل دیدارکرده است.
این دیدار با حضور ولیعهد قطر که برای انجام این دیدار میانجیگیری کردهبود، انجام شدهاست.
این مقام اردنی افزوده که این دیدار به معنای بهبود روابط با گروه حماس است که فعالیتهایش از سال ۱۹۹۹ در اردن ممنوع شده است.
گفته شده بهرغم این دیدار، اردن اجازه نخواهد داد که دفاتر جنبش حماس در این کشور بازگشایی شوند. حماس هم هرگونه برنامهای را برای انتقال دفاترش از سوریه به اردن رد کردهاست.
اردن در تلاش است تا روابطش را با گروههای اسلامگرایی که در حال حاضر و به دنبال اعتراضات در کشورهای عربی، به موفقیتهایی سیاسی دست یافتهاند، بهبود بخشد.
مقامات اردن پیش از این میزبان مذاکرات غیررسمی بودند که با هدف برگرداندن فلسطینیان و اسرائیل برسر میز مذاکره انجام شده بود.
ملک عبدالله همچنین برای بهبود روابط تشکیلات خودگردان فلسطینیان به رهبری محمود عباس، مستقر در کرانه باختری رود اردن و گروه حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد، تلاش میکند. موسی ابومرزوق، معاون خالد مشعل، هم در این سفر او را همراهی میکند.
موسی ابومرزوق به تازگی به همراه خانوادهاش از دمشق به قاهره، پایتخت مصر، نقل مکان کردهاست. خالد مشعل پس از فوت پدرش در اردن در ماه سپتامبر گذشته، اعضای خانواده خود را به اردن بردهبود. با این وجود، حماس این خبر که به دلیل اوضاع ناآرام سوریه در حال ترک کامل این کشور و منتقل کردن مقرش به یک کشور عرب دیگر است را رد میکند. آمریکا، اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی، مدعی هستند که حماس یک گروه تروریستی است. حماس میگوید برای دفاع از حقوق فلسطینیان دست به مبارزه مسلحانه زدهاست. سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) در سال ۱۹۹۷ میلادی تلاش کرد خالد مشعل را در اردن ترور کند که ناکام ماند. او در سال ۲۰۰۴ میلادی و در پی ترور شیخ احمد یاسین، بنیانگذار حماس و پس از او عبدالعزیز رنتیسی رهبر وقت این گروه به رهبری حماس انتخاب شد.
ارسال نظر