گزارش
محکومیت جهانی انفجارهای نیجریه
به گزارش بی.بی.سی، کاخ سفید در واکنش به این رویداد، آن را «خشونتی بی دلیل» خوانده و دولت بریتانیا آن را حرکتی «بزدلانه» توصیف کرده است.
گروه بینالملل- جامعه بینالمللی انفجار چندین کلیسا در شهرهای مختلف نیجریه در روز کریسمس را محکوم کردند. انفجارهایی که باعث کشته شدن دست کم ۴۰ نفر شده است.
به گزارش بی.بی.سی، کاخ سفید در واکنش به این رویداد، آن را «خشونتی بی دلیل» خوانده و دولت بریتانیا آن را حرکتی «بزدلانه» توصیف کرده است. چندین کلیسا در شهرهای مختلف نیجریه در روز کریسمس شاهد انفجارهای مرگبار بودهاند. گروه افراطی اسلامگرای بوکوحرام مسوولیت این حملات را پذیرفته است. وقوع انفجار در یک کلیسای کاتولیک در شهر ابوجا، پایتخت، به کشته و مجروح شدن چندین عبادت کننده منجر شد. در اثر این انفجار دست کم ۴۰ نفر کشته شدهاند. آمریکا به دولت نیجریه پیشنهاد داد که در پیدا کردن مجرمان و سپردن آنها به دست قانون حاضر است که به دولت نیجریه کمک کند. آمریکا این حرکت را «تروریستی» خوانده است. فرانسه با مردم نیجریه ابراز همدردی کرده است و وزیر خارجه آلمان از این ابراز تاسف کرده که «حتی در روز کریسمس جهان از عملیات تروریستی در امان نیست». رژیم صهیونیستی هم به نیجریه پیشنهاد داد که به این کشور کمکهای پزشکی ارسال کند. یکی از مقامهای بیمارستان محلی، وضعیت را بسیار بد توصیف کرده است. واتیکان این حمله را محکوم کرده و آن را «نشانه خشونتهای کور و بیهودهای» خوانده است که برای زندگی انسانها ارزشی قائل نیست و در صدد دامن زدن به تنفر بیشتر است. نیروهای امنیتی نیجریه به دلیل نگرانی از خشم مردم و حفظ جان امدادگران، به محل انفجار اعزام شدهاند. یک انفجار دیگر نیز در کلیسایی در شهر جوس، در مرکز نیجریه رخ داد و باعث کشته شدن یک افسر پلیس شد. یک مقام دولتی گفت بعد از انفجار جوس، تیراندازی شد. این شهر عمدتا مسیحینشین است. گزارشها حاکی از آن است که دو انفجار هم در شهر داماتورو در شمال نیجریه روی داده است. بسیاری از کلیساها در مناطق عمدتا مسلماننشین در شمال، امروز اقدامات احتیاطی اتخاذ کردهاند. این انفجارها زمانی رخ داد که درگیری میان نیروهای امنیتی و پیکارجویان اسلامگرا در شمال نیجریه همچنان ادامه دارد.
تعدادی از برنامههای روز کریسمس به دلیل این درگیریها لغو شدهاست. در درگیریهای چند روز اخیر این منطقه، حدود ۷۰ نفر کشته شدهاند. بوکو حرام، گروه اسلامگرای تندروی نیجریه، در تلاش برای سرنگونی دولت فعلی و ایجاد یک حکومت اسلامی است. این گروه تندرو خواهان ایجاد کشوری مسلمان در شمال نیجریه است. بوکو حرام معتقد است که نیجریه توسط گروهی از بیدینان اداره میشود، حتی زمانی که رییسجمهوری نیجریه یک مسلمان بود. ساکنان شهر میدوغوری، در شمال شرقی نیجریه، آنرا به زبان محلی هائوسا، بوکو حرام میخوانند که معنی آن «حرام بودن آموزش غربی» است.
ارسال نظر