یونان و ایتالیا در دوره گذار

عکس‌ها: Getty Images

گروه بین‌الملل- لوکاس پاپادموس، نخست‌وزیر جدید یونان روز دوشنبه در پارلمان این کشور حضور یافت و اجرای تصمیمات اتحادیه اروپا را که در روز بیست و هفتم اکتبر در بروکسل اتخاذ شده بود، وظیفه اصلی دولت خود خواند. وی همچنین تاکید کرد دریافت ادامه وام تعیین شده توسط تروییکا از اولویت‌های برنامه اقتصادی دولت جدید یونان است.

به گزارش یورو نیوز، وی در مقابل نمایندگان پارلمان یونان گفت: «تامین شرایط لازم برای ادامه دریافت کمک‌های اتحادیه اروپا برای دولت کنونی اهمیت زیادی دارد و برای رسیدن به این مقصود باید هرچه سریع‌تر فضای اجرای این تصمیمات فراهم شود.»

نخست وزیر جدید یونان همچنین باقی ماندن در حوزه نفوذ یورو را برای این کشور حیاتی دانست.

لوکاس پاپادموس پس از آنکه جورج پاپاندرئو کناره‌گیری کرد در پی مذاکرات طولانی میان رهبران احزاب اصلی یونان و رییس‌جمهوری این کشور به عنوان رییس دولت جدید این کشور انتخاب شد.

آنتونیوس ساراماس، دبیر کل حزب دموکراسی نوین نیز با اعلام اینکه حزب وی مانعی برای تصویب برنامه‌های دولت جدید ایجاد نخواهد کرد، به نوعی حمایت خود را از تصویب این برنامه اعلام کرده است.

با این حال و در حالیکه پارلمان یونان علاوه بر تصویب این تصمیمات، روز چهارشنبه باید به نخست وزیر دولت جدید یونان نیز رای اعتماد بدهد، مخالفان خود را برای برگزاری یک تظاهرات عمومی‌آماده می‌کنند.

یک کتابفروش که از مردم برای شرکت در این تظاهرات دعوت می‌کند، احزاب پاسوک، دموکراسی نوین و لائوس را در کنار بانکدارانی می‌داند که قصد دارند به سوءاستفاده از کارگران و جوانان بیکار ادامه بدهند و می‌گوید: «دولت جدید نمی‌خواهد هیچ فرصتی به مردم برای تصمیم بدهد.»

یونان برای دریافت هشت میلیارد یورو در قالب ششمین بخش از کمک مالی به این کشور باید بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا را هرچه سریع‌تر تصویب کند. عدم تصویب این برنامه می‌تواند این کشور را با بحران بیشتر روبرو کند.

در ایتالیا گفت و گوهای ماریو مونتی با دو حزب بزرگ این کشور درباره تشکیل دولت موقت درایتالیا روز سه شنبه نیز ادامه یافت. او که از سوی جورجو ناپولیتانو، رییس جمهوری ایتالیا مأمور تشکیل دولت جدید این کشور شده است، قصد دارد رایزنی‌های خود را بعدازظهر روز سه شنبه پس از دیدار با نمایندگان کارگران و کارفرمایان گوناگون پایان دهد.

ماریو مونتی قصد تشکیل دولتی را دارد که تا پایان موعد ممکن در سال ۲۰۱۳ به کار ادامه دهد. پیر لوئیجی برسانی، رهبر «حزب دموکرات» مخالف دولت، حمایت حزبش را از ماریو مونتی تایید کرد و گفت:«ما درباره برنامه‌های اقتصادی پیش روی دولت تبادل‌نظر و حمایت خود را از دولتی مرکب از افراد تکنوکرات اعلام کردیم.»

ماوریتسیو گاسپاری، از حزب «مردم آزادی» طرفدار سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر سابق ایتالیا درباره حمایت از دولت جدید این کشور می‌گوید: «اعضای بسیاری از طیف‌های مختلف در حزب مردم آزادی درباره مرحله کنونی در ایتالیا ابراز تردید و نگرانی کرده‌اند. با وجود این، توافق بر سر پیشنهاد دولتی مرکب از تکنوکرات‌ها بدون شخصیت‌های سیاسی وجود دارد که برلوسکنی با آن موافق است.»

در مقابل حزب راستگرای «لیگ شمال» قصد حمایت از ماریو مونتی را ندارد. با این وضع حزب لیگ شمال به رهبری اومبرتو بوسی ائتلاف خود را با سیلیویو برلوسکنی نخست‌وزیر سابق ایتالیا پایان می‌دهد. حزب لیگ شمال بر این باور است که دولت ماریو مونتی چندان دوام نخواهد آورد.