گروه بین‌الملل- گزارشی که توسط یک موسسه تحقیقاتی در آمریکا منتشر شده است نشان می‌دهد که عوامل انسانی به ادامه گرسنگی در فقیرترین نقاط دنیا منجر می‌شود. موسسه تحقیقات بین المللی سیاست غذایی می‌گوید استفاده از زمین‌های زراعی برای تولید زیست سوخت (biofuel) که عمدتا مورد استفاده کشورهای غنی‌تر است، همراه با تغییرات آب و هوا و بورس بازی در بازار مواد غذایی به گرسنگی در کشورهای فقیرتر کمک کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، زیست سوخت که غالبا برای حمل و نقل زمینی از آن استفاده می‌شود، از جمله عواملی است که با کاهش زمین زیر کشت محصولات غذایی، تولید و عرضه این محصولات را کاهش داده است.این گزارش اضافه می‌کند که میزان گرسنگی در بسیاری از کشورهای آفریقای سیاه به جز غنا به سطح هشدار دهنده‌ای رسیده است.

در این گزارش آمده که در مجموع، میزان گرسنگی در جهان از سال ۱۹۹۰ به این سو کاهش یافته که دلیل آن بهبود تولید در جنوب شرقی آسیا و آمریکای جنوبی است.

گزارش این موسسه تحقیقاتی در حالی چاپ شده که سازمان ملل نیز روز دوشنبه اعلام کرد بهای مواد غذایی طی سال‌های آتی افزایش خواهد یافت و باعث خواهد شد تا کشورهای فقیر متکی به واردات با خطر گرسنگی مواجه شوند.این سازمان روزدوشنبه در گزارش سالانه خود در باره ناامنی غذایی در جهان گفت بهای مواد غذایی در جهان در ماه فوریه افزایش یافت که این خود عاملی در بروز ناآرامی‌های خاورمیانه و شمال آفریقا بود.گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند از آن زمان بهای مواد غذایی کاهش یافته اما بی‌ثباتی اقتصادی، ذخیره پائین غلات و رابطه نزدیک بهای انرژی و قیمت محصولات کشاورزی در بازار، همراه با خطر رو به افزایش تغییرات آب و هوا احتمالا در آینده منجر به تغییرات چشمگیری در بهای مواد غذایی خواهد شد.