روندها - در آستانه سخنرانی برنانکه روی داد
بیثباتی در بورسهای جهان
گروه بینالملل- دیروز، جمعه، بورسهای جهان بیثبات شدند، زیرا سرمایهگذاران این مساله را بررسی میکردند که آیا بن برنانکه، رییس فدرال رزرو آمریکا، برای کمک به اقتصاد و جلوگیری از رکودی دیگر اقدامات جدیدی را اتخاذ خواهد کرد یا خیر. بورسهای اروپایی کار خود را با کاهش آغاز کردند. شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۹/۰ درصد کاهش یافت و به ۲۹/۵۰۸۶ واحد رسید. شاخص داکس آلمان ۱/۲ درصد سقوط کرد و به ۹۴/۵۴۶۶ واحد رسید. شاخص سیایسی-۴۰ فرانسه ۹/۰ درصد افت کرد و به ۸۸/۳۰۸۹ واحد رسید.
در آسیا، شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن پس از آن که در طول روز بین افزایش و کاهش در نوسان بود سرانجام با رشد ۳/۰ درصدی در رقم ۷۸/۸۷۹۷ واحد ثابت شد. شاخص کاسپی کرهجنوبی ۸/۰ درصد افزایش یافت و به ۹۵/۱۷۷۸ واحد رسید.
رشد ابتدای روز شاخص هنگسنگ هنگکنگ ازمیان رفت و این شاخص با ۹/۰ درصد کاهش به ۸۸/۱۹۵۸۲ واحد رسید. بورسهای استرالیا، سنگاپور و فیلیپین نیز با کاهش رو به رو شدند اما بورس سرزمین اصلی چین وضعیت متفاوتی پیدا کرد. به طوری که شاخص شانگهای کامپوزیت ۱/۰ درصد کاهش یافت و به ۱۹/۲۶۱۲ واحد رسید. اما شاخص شنزن کامپوزیت ۳/۰ درصد رشد کرد و به ۹۵/۱۱۶۹ واحد رسید.
این درحالی است که معاملات دیروز ناآرام بود، زیرا سرمایهگذاران منتظر بودند ببینند آیا برنانکه برنامههای جدیدی را در حمایت از اقتصاد آمریکا اعلام خواهد کرد یا خیر. فدرال رزرو پیش از این اعلام کرده بود نرخ بهره را تا سال ۲۰۱۳ پایین نگه میدارد. برخی از ناظران بانک مرکزی براین باورند که فدرال رزرو هرآنچه را که یک بانک مرکزی میتواند برای کمک به اقتصاد انجام دهد، انجام داده است.
نگرانی از این مساله که ممکن است آمریکا به سمت رکود دیگری پیش رود، در هفتههای اخیر موجب بیثباتی بازارهای سهام، اوراق قرضه و ارز شده است. این در شرایطی است که پیشبینی میشود وزارت بازرگانی آمریکا برآورد خود را از رشد اقتصادی در دوره آوریل تا ژوئن کاهش خواهد داد.
اما روز پنجشنبه، دولت آمریکا افزایش تعداد افرادی را که برای دریافت مزایای بیکاری درخواست دادهاند، اعلام کرد. وزارت کار این کشور گزارش داد طی هفته گذشته تعداد درخواستها به ۴۱۷ هزار مورد افزایش یافته که بیشترین میزان طی پنج هفته بوده است. پس از انتشار این گزارش شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۵/۱ درصد تنزل کرد و به ۸۲/۱۱۱۴۹ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۶/۱ درصد کاهش یافت و به ۲۷/۱۱۵۹ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۹/۱ درصد سقوط کرد و به ۶۳/۲۴۱۹ واحد رسید.
ارسال نظر