بحران یورو به ایتالیا رسید

سیلویو برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا / عکس: AFP

شادی آذری

همزمان با گرفتار شدن سومین اقتصاد بزرگ اروپا یعنی ایتالیا به بحران بدهی‌ها، مقامات ارشد مالی اتحادیه اروپا دیروز - دوشنبه - در نشستی در بروکسل، علاوه بر بحران بدهی‌های یونان، وضعیت رو به وخامت اقتصاد ایتالیا را هم

به بحث گذاردند. بحث بحران اقتصادی ایتالیا پس از آن مطرح شد که اقتصاددانان هشدار دادند بحران بدهی‌های اروپا روز‌به‌روز بیشتر در این سومین اقتصاد بزرگ اروپا سرایت می‌کند. ایتالیا پس از یونان بیشترین بدهی را در میان اقتصادهای حوزه یورو به خود اختصاص داده است.

به گزارش رویترز، این نشست پس از آن برگزار شد که ارزش دارایی‌ها در ایتالیا روز جمعه به شدت کاهش یافت. کارشناسان اقتصادی به شدت نسبت به وقوع یک بحران مالی مشابه یونان در ایتالیا ابراز نگرانی کرده‌اند.

اواسط دیروز ژان کلود تریشه رییس بانک مرکزی اروپا، ژان کلود یانکر رییس وزرای دارایی منطقه یورو،خوزه مانوئل باروسو رییس کمیسیون اروپا و اولی رهن کمیسر امور اقتصادی و پولی اتحادیه اروپا در نشست شورای اتحادیه اروپا حول محور بحران بدهی‌ها در بروکسل شرکت کردند.

سخنگوی رییس شورای اروپا تاکید کرد: این یک نشست برای هماهنگی است نه نشستی در خصوص بحران مالی و بدهی اروپا. قرار بود پس از این نشست در اواخر دیروز وزرای دارایی ناحیه یورو هم در نشستی با محوریت بحران مالی اروپا با یکدیگر ملاقات کنند.

به گزارش فارس، روز جمعه ارزش سهام بانک بونی کردیت، بزرگ‌ترین بانک ایتالیا، ۹/۷ درصد کاهش یافت. شاخص سهام در بورس ایتالیا نیز روز جمعه با افت چشمگیر ۵/۳ درصدی روبه‌رو شده است. یک مقام ارشد بانک مرکزی اروپا تاکید کرد، ما به شدت نگران وضعیت ایتالیا هستیم. میزان بدهی‌های این کشور رو به افزایش است.

بحران مالی و بدهی ایتالیا زنگ خطر را برای اتحادیه اروپا، بانک مرکزی ایتالیا و بانک مرکزی اروپا به صدا درآورده است. گویی صدای این زنگ خطر در رم نیز به گوش رسیده است. دولت سیلویو برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا که با چالش‌های سیاسی زیادی روبه‌رو است اکنون با بحران مالی و بدهی مشابه یونان و پرتغال مواجه شده است.

وزیر دارایی اتریش، مارکیا فکتر، دیروز گفت: ایتالیا از جمله مباحثی است که در نشست وزیران اواخر روز دوشنبه مطرح خواهد شد و وزرای اروپا می‌خواهند که ایتالیا را در مورد چگونگی مدیریت این وضعیت بحرانی تحت فشار قرار دهند. او دیروز به خبرنگاران گفت: «ما امروز و فردا اجلاس گروه یورو را با موضوع اقتصادی و مالی پیش رو خواهیم داشت. ما تصمیمات صندوق بین‌المللی پول را به بحث خواهیم گذارد و در آن پرسش‌هایی را خطاب به وزیر دارایی ایتالیا مطرح می‌سازیم.»

پائولو بونایوتی مشاور ارشد نخست وزیر ایتالیا تاکید کرد کلیه احزاب سیاسی ایتالیا باید برای مقابله با بحران مالی و بدهی متحد شوند. وی گفت: «باید برای مقابله با این بحران طی ماه‌های آینده بیش از ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد یورو اوراق قرضه منتشر کنیم.»

برلوسکونی که با اتهامات زیادی در خصوص رسوایی‌های جنسی و مفاسد اخلاقی و مالی روبه‌رو است، اکنون با بحران مالی و بدهی نیز مواجه شده است. بحران مالی ایتالیا ترمونتی وزیر اقتصاد و دارایی این کشور را بیش از پیش منزوی کرده است و وی در آستانه ترک این سمت قرار دارد.

تا پایان سال میلادی جاری، میزان بدهی‌های ایتالیا به بیش از ۱۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور خواهد رسید. البته بدهی‌های بخش خصوصی ایتالیا زیاد نیست.

دولت ایتالیا قصد دارد اجرای برنامه‌های ریاضت اقتصادی با هدف کاهش هزینه‌ها و بدهی‌ها را به پارلمان این کشور پیشنهاد دهد. این برنامه‌ها قرار است تا سال ۲۰۱۴ میلادی اجرا شود.